18.3.09

ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ HIV ΕΧΑΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Φορέας του AIDS έχασε δικαστική μάχη στον Άρειο Πάγο
Το Β1 Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την εισήγηση της αρεοπαγίτου Ειρήνης Αθανασίου που είχε προτείνει να γίνει μερικώς δεκτή η αίτηση αναίρεση του νομικού εκπροσώπου εταιρείας ενδυμάτων ο οποίος ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Εφετείου που δικαίωσε υπάλληλό της φορέα του AIDS ο οποίος απολύθηκε λόγω της νόσου από την οποία έχει προσβληθεί και η εταιρεία υποχρεώθηκε να καταβάλει 7.539 ευρώ για μισθούς υπερημερίας και για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.
Η εταιρεία τον απέλυσε επικαλούμενη ότι αντέδρασαν οι συνάδελφοί του όταν πληροφορήθηκαν ότι είναι φορέας του AIDS. Στο Πρωτοδικείο και Εφετείο Αθηνών ο υπάλληλος δικαιώθηκε, καθώς κρίθηκε ότι ήταν καταχρηστική η απόλυση του (κατά παράβαση του άρθρου 281 του Αστικού Κώδικα). Ειδικότερα, η αρεοπαγίτης έχει υποστηρίξει ότι το Εφετείο παραβίασε το άρθρο 281 του Αστικού Κώδικα.
Η αρεοπαγίτης κατέληξε ότι πρέπει να αναιρεθεί μερικώς η προσβαλλόμενη εφετειακή απόφαση και συγκεκριμένα να αναιρεθεί κατά το μέρος της με το οποίο επιδικάστηκε χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης υπέρ του απολυμένου φορέα του AIDS γιατί αυτή προϋποθέτει ακυρότητα της ανωτέρω καταγγελίας ως καταχρηστικής, δηλαδή παράνομη και υπαίτια πράξη της εργοδότριας.
(kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ )

5 σχόλια:

erva_cidreira είπε...

Δικαιώθηκε εταιρεία που απέλυσε υπάλληλο γιατί είχε Aids

Ντίνα Μιχαλοπούλου (cosmos.gr, 17/3/2009)

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Β1 Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την εισήγηση της αρεοπαγίτου Ειρήνης Αθανασίου που είχε προτείνει να γίνει μερικώς δεκτή η αίτηση αναίρεσης του νομικού εκπροσώπου εταιρείας ενδυμάτων.

Η εταιρεία είχε ζητήσει να αναιρεθεί απόφαση του Εφετείου που δικαίωσε τον υπάλληλό της, ο οποίος απολύθηκε λόγω της νόσου από την οποία έχει προσβληθεί. Σύμφωνα με την απόφαση η εταιρεία είχε υποχρεωθεί να καταβάλει 7.539 ευρώ για μισθούς υπερημερίας και για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, στον απολυμένο υπάλληλο. Σημειώνεται οτι ο υπάλληλος είχε δικαιωθεί τόσο στο Πρωτοδικείο όσο και στο Εφετείο Αθηνών, καθώς κρίθηκε ότι η απόλυση του ήταν καταχρηστική (κατά παράβαση του άρθρου 281 του Αστικού Κώδικα).

Η εταιρεία είχε απολύσει τον υπάλληλο επικαλούμενη ότι αντέδρασαν οι συνάδελφοί του όταν πληροφορήθηκαν ότι είναι φορέας του Aids και επικαλούμενη ότι προσπαθούσε να διατηρήσει την «εργασιακή ειρήνη».

Η αρεοπαγίτης εισηγήθηκε ότι πρέπει να αναιρεθεί μερικώς η προσβαλλόμενη εφετειακή απόφαση και συγκεκριμένα να αναιρεθεί κατά το μέρος της με το οποίο επιδικάστηκε χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης υπέρ του απολυμένου φορέα του AIDS.

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια

gay super hero είπε...

Αηδία....

mahler76 είπε...

πρωτίστως αηδία στους "συναδέλφους" του.

Ανώνυμος είπε...

Tin Deutera to vrady (23/03) stis 11 to vrady, stin tileorasi tou SKAI o Alexis Papaxelas pairnei sunenteuxi apo to paidi pou apoluthike logw tis orothetikotitas tou

www.folders.gr