28.9.07

ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ 1

Image Hosted by ImageShack.us
.
4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν τη γνώμη τους για τα "δικαιώματα των ομοφυλοφίλων":
.
- Ο Συνασπισμός υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας. Προωθείτε το αίτημα για νομική κατοχύρωση της συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών ή για πολιτικό γάμο; Μπορούμε να αναμένουμε από δημάρχους μέλη του Συνασπισμού ότι θα παντρέψουν ομόφυλα ζευγάρια πριν από οποιαδήποτε διευκρίνιση του υφιστάμενου νόμου από το Υπουργείο Εσωτερικών ή Δικαιοσύνης;
Αλέκος Αλαβάνος: Έχουμε κατ’ επανάληψη εκφράσει την αντίθεσή μας σε κάθε είδους διακρίσεις. Θέλουμε να κατοχυρωθεί και στη χώρα μας η ελευθερία του σεξουαλικού προσανατολισμού και να υπάρξουν θεσμικές λύσεις. Επιδιώκουμε πλήρη αναγνώριση αστικών και γενικότερα νομικών δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που το επιθυμούν όπως ισχύει σήμερα για τους έγγαμους ετερόφυλους. Αυτό έχει σημασία. Κι όχι τόσο ο όρος που επιλέγει κανείς για να στηρίξει ή να την πολεμήσει. Είναι ώριμο αίτημα που αφορά σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων πολιτών, άλλωστε σε μια σειρά από χώρες της ΕΕ (Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, Μ. Βρετανία) έχει ήδη νομιμοποιηθεί η συμβίωση ατόμων του αυτού φύλου. Δυστυχώς το νομοθετικό πλαίσιο δεν αφήνει περιθώριο σε δημάρχους να προχωρήσουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες, παρά ενδεχομένως σε συμβολικό πεδίο. Αγωνιζόμαστε για ένα θεσμικό πλαίσιο που θα διευκολύνει τα πράγματα.
(Περιοδικό ANTIVIRUS 1/2007)

- Ποια είναι η γνώμη σας για τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων και ποια για την υιοθεσία παιδιού από ζευγάρι ομοφυλόφιλων;
Μιχάλης Παπαγιαννάκης: Έχω από πολύ καιρό υποστηρίξει την ανάγκη να θεσμοθετηθεί ένα επίσημο σύμφωνο συμβίωσης ανάμεσα σε άτομα οποιουδήποτε φύλου που το επιθυμούν, αναγνωρισμένο από το κράτος και το νόμο, και με όλες τις νομικές, οικονομικές, ασφαλιστικές κ.λπ. συνέπειες, ακριβώς όπως για τα παραδοσιακά παντρεμένα ζευγάρια. Θα συνιστούσα σε όλους να μελετήσουν το πιο επιτυχημένο μοντέλο ενός τέτοιου συμφώνου, που είναι το γαλλικό PACS.
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 15/9/2007)

- Αν ένας δεξιός προτείνει κάτι και συμφωνείς, θα το ψηφίσεις;
Π. Κοροβέσης: Αν η Νέα Δημοκρατία νομιμοποιήσει τους μετανάστες, θα το ψηφίσω. Αν ρυθμίσει τα θέματα των ομοφυλοφίλων, θα το ψηφίσω. Αν διαχωρίσει την Εκκλησία από το κράτος, θα το ψηφίσω.
(ΤΑ ΝΕΑ, 22/9/2007)

Ο μέχρι πρότινος ραδιοφωνικός παραγωγός Γρηγόρης Ψαριανός, που σήμερα ορκίζεται στη Βουλή, μίλησε στους «Πρωταγωνιστές» για θέματα όπως τα ναρκωτικά, οι ομοφυλόφιλοι κ.ά. (…)
Ο κ. Ψαριανός διατύπωσε ανοιχτά τις απόψεις του και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια: «Είναι απόλυτο το δικαίωμα να διαλέγει με ποιον θα το κάνει. Δηλαδή προς Θεού. Αλλά όχι να μάς αυτώσουνε κιόλας. Υπάρχει ένας ρεβανσισμός. Μέσα στα μέσα, τηλεοράσεις κ.λπ., άμα δεν είσαι και λίγο γκέι, τον πούλο, σε κόβουνε».
(ΤΑ ΝΕΑ, 26/9/2007)

2 σχόλια:

phoinix είπε...

ο κύριος Ψαριανός μιλούσε για τα ναρκωτικά.Έλεγε οτι δοκίμασε σχεδόν τα πάντα πίνοντας μπύρες στα σκαλιά του συντάγματος.
Όταν έφτασε εκεί το θέμα έδωσε αυτή την κατα την άποψή μου ρατσιστική απάντηση.
Έχω κουραστεί να ακούω για κυκλώματα.
Αν ο κύριος Ψαριανός νομίζει οτι οι γκει είναι μόνο αυτοί στους "καλλιτεχνικούς" και τηλεοπτικούς κύκλους μάλλον πρέπει να δει λίγο με πιο κόμμα είναι.
Έλεος! ακόμη και ο ακροδεξιός Καρατζαφέρης δίνει πιο καλές απαντήσεις!
Τι είναι αυτή η ομοφοβία?
ποιος του ζήτησε να τον αυτώσει?
αίσχος.

Ανώνυμος είπε...

φχαριστώ δεν θα πάρω/. Το άτομο είναι ένας ακόμη μαϊντανός και δεν περίμενα την άποψή του για τους ομοφυλόφιλους για να το καταλάβω. Κρίμα που μαζεύτηκαν τόσοι μαιντανοί στη βουλή.