6.9.07

ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ Δ.Α. ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Η Μαρίνα Γαλανού, για λογαριασμό της Ε.Ο.Κ., εκφράζει κάποιες εύλογες απορίες σχετικά με το θέμα του γάμου ομοφύλων όπως τέθηκε στο ερωτηματολόγιο της Διεθνούς Αμνηστίας προς τα ελληνικά πολιτικά κόμματα:
.
(...)
Κατ' αρχήν είναι πολύ θετικό που η Διεθνής Αμνηστία πήρε απόφαση να στηρίξει τον γάμο ομοφύλων.
Είναι όπως γνωρίζεις, μία από τις βασικές θέσεις-διεκδικήσεις της Ε.Ο.Κ.

Επίσης πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι στο ερωτηματολόγιο που στέλνετε στα πολιτικά κόμματα εν όψει των εκλογών, συμπεριλαμβάνεται και αυτό το θέμα.

Επίτρεψέ μου όμως να κάνω μία παρατήρηση :
στο θέμα 10 που αναφέρεστε σε "νομική αναγνώριση των σχέσεών τους", το οποίο είναι αρκετά διφορούμενοκαι επιδέχεται πολλές ερμηνείες. "Νομική αναγνώριση", μπορεί να σημαίνει πολιτικός γάμος ομοφύλων,μπορεί να σημαίνει σύμφωνο συμβίωσης στα μέτρα τα γαλλικά (PACS) , που είναι ιδιαίτερα ασθενές,μπορεί να σημαίνει σύμφωνο συντροφικότητας στα μέτρα τα αγγλικά, που είναι αρκετά ισχυρό (περιλαμβάνει υιοθεσία και ομογονεϊκότητα).

Πιστεύω απλά, ότι, η ερώτηση θα έπρεπε ίσως να είναι λίγο πιο ξεκάθαρη και ακόμη, αν θέλεις, ίσως θα έπρεπε να περιλαμβάνει (στην ίδια ερώτηση ή σε διαφορετική) και το θέμα της υιοθεσίας και της ομογονεϊκότητας,καθώς το συγκεκριμένο θέμα είναι "κομβικό" για τις ομόφυλες σχέσεις: δεν μιλάμε πια για "σχέσεις ομοφύλων", αλλά για οικογένειες ομοφύλων, με ότι αυτό συνεπάγεται. Όπως αντιλαμβάνεσαι έχει μεγάλη διαφορά αυτό το πέρασμα.

Πάντως πιστεύω ότι είναι πολύ θετική η κίνηση της Διεθνούς Αμνηστίας και η Ε.Ο.Κ. την στηρίζει, ενώ με πολύ ενδιαφέρον περιμένουμε να μας στείλετε τις απαντήσεις των κομμάτων.

Για την Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα
Η Γενική Γραμματέας
Μαρίνα Γαλανού

Δεν υπάρχουν σχόλια: