21.10.06

Η ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΟΚ

Αθήνα, Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2006
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Είχαμε δεσμευτεί στο προηγούμενο Δελτίου Τύπου που περιείχε τις απαντήσεις των Υποψηφίων Δημάρχων και Νομαρχών για τις εκλογές τις Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ότι αν λάβουμε κάποια επιπλέον απάντηση θα την δημοσιοποιήσουμε (έστω και τελευταία στιγμή), με νέο Δελτίο Τύπου.
Λάβαμε λοιπόν την απάντηση χτες Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2006, από την υποψήφια Δήμαρχο Θεσσαλονικής κυρία Χρύσα Αράπογλου.
Την αντιγράφουμε αυτούσια:

" ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Προς την Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα Ε.Ο.K.
Πριν από κάθε τοποθέτηση στα βάσιμα και καίρια ερωτήματα που μας διατυπώσατε, κρίνουμε απαραίτητη μια γενική τοποθέτηση σε όλο θέμα περί ομοφυλοφιλίας. Ένα θέμα που τα τελευταία χρόνια, ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση, προβάλλεται στην παγκόσμια κοινότητα προκειμένου οι ομάδες αυτές των ανθρώπων να αποκτήσουν τη θέση τους στη συγκρότηση των ανθρώπινων κοινωνιών.
Βασική αρχή της συνδυασμού μας, και ιδιαίτερα μιας σοσιαλιστικής και προοδευτικής παράταξης, αποτελεί η θέση που λέει κάτι πολύ απλό «κάθε πολίτης μιας ανθρώπινης κοινωνίας έχει τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις στην κοινωνική συνοχή». Η κοινωνία χρειάζεται κάθε μορφή της ατομικής ποικιλότητας και ποικιλομορφίας, προκειμένου να αποτελεί ένα ανοιχτό και βιώσιμο σύστημα. Θεωρούμε πως οι κλειστές κοινωνίες δεν προάγουν πιθανότητες βιωσιμότητας.
Επιπλέον, με βάση τα βιολογικά πρότυπα ανάπτυξης, που σήμερα παίρνουν μια νέα διάσταση στη πολιτική κάτω από το σχήμα της βιοπολιτικής, θεωρούμε πως όσο η προστασία της παγκόσμιας βιοποικιλότητας αποτελεί κύριο μέλημα της παγκόσμιας κοινότητας, άλλο τόσο η ατομική ποικιλότητα και η προστασία της αποτελεί βασικό ζητούμενο σε μια κοινωνία πρόνοιας και αποδοχής της διαφορετικότητας. Δηλώνουμε με κάθε συνείδηση πως ως συνδυασμός θα βρισκόμαστε στο πλευρό των κοινωνικών ομάδων που εκπροσωπείται για κάθε δίκαιο και πανανθρώπινο αίτημα σας.

Σε ότι αφορά τα ερωτήματα που μας έχετε διατυπώσει απαντούμε.

Με σταθερές θέσεις θα υποστηρίξουμε το δικαίωμα της σύναψης πολιτικού γάμου με προτάσεις ανάλογες εκείνων των χωρών μελών της Ε.Ε.
Ένα όμως από τα σημαντικότερα θέματα που έχουν προκαλέσει μείζων επιστημονικό ζήτημα είναι η δυνατότητα της γονεϊκότητας των ομοφυλοφιλικών ζευγαριών. Στο ερώτημα αυτό, πράγματι, βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση να απαντήσουμε με απόλυτα επιστημονική σαφήνεια. Πέρα από το γεγονός της απόλυτης φυσικότητας της ομοφυλοφιλικότητας στον έμβιων κόσμο η οποία τεκμηριώνεται με έρευνες βιολόγων και ηθολόγων, απαντήσεις στο ερώτημα της θέσπισης γονεϊκότητας εντός των κοινωνιών δεν έχει ακόμα απαντηθεί. Τα ερωτήματα πολλά, καθώς έρευνες που στηρίζονται ακόμα και σε βραβεία νόμπελ (θεωρία του αποτυπώματος) θέτει βάσιμους προβληματισμούς στο όλο θέμα. Κα αυτό όχι γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ακόμα και κάτω από το πρίσμα των δικαιωμάτων των παιδιών.
Στο πρόγραμμα θα βρείτε μια βασική θέση. Όλοι οι πολίτες της πόλης έχουν δικαίωμα στη συμμετοχή και στην δημιουργικότητα ενός πολιτισμού που θα δώσει κοινωνική ανάταση. Πιστεύουμε ότι κάτω από διαφανείς και αξιοκρατικά κριτήρια, κάτω από το πνεύμα της συναίνεσης θα συμβάλουμε σε κάθε προοδευτική και κοινωνικά αποδεκτή δραστηριότητα των κοινωνικών ομάδων που εκπροσωπείται.
Με εκτίμηση
Χρύσα Αράπογλου
Υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης "

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Αράπογλου για την απάντησή της
Τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Ο.Κ.
.
(Το Δελτίο τύπου το λάβαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θεός φυλάξοι! Παρ΄όλη την καθυστερημένη, ύστατα ψηφοθηρική απάντηση, νόημα τελικά δεν βγαίνει...

Ανώνυμος είπε...

Μετά την Μαριέττα την ψυχίατρο, έχουμε την Χρύσα την βιολόγο. Φυσικά έχει προηγηθεί Ο Μένγκελε.
Ο μεσαίωνας του κοινωνικού λειτουργισμού είναι εδώ απειλητικότερος από ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

...δεν κατάλαβα, όταν λέμε ποικιλότητα μιλάμε για τσουκνίδες ή ανθρώπους;

erva_cidreira είπε...

Είναι απλό. Αντί να αφήσει το δάχτυλο να κοκαλώσει δείχνοντας προς το μέλλον, όπως του Σκανδαλίδη, είπε να το χρησιμοποιήσει και να πληκτρολογήσει στο ίντερνετ τη λέξη-κλειδί γονεϊκότητα, ό,τι βρήκε το έβαλε στον αυτόματο μεταφραστή του Systran και μετά κάνοντας copy paste τις μεταφράσεις, χωρίς όμως να τις περάσει από το word και καταστρέψει την μποστική γραμματική και σύνταξη, έφτιαξε με πολύ χιούμορ και κέφι ένα κείμενο που προσωπικά θεωρώ το πιο ζουμερό, επιθεωρησιακό κομμάτι που έχω διαβάσει τελευταία.
Αλήθεια, ξέρει κανείς ποια είναι η θεωρία του αποτυπώματος;

Ανώνυμος είπε...

Οχι τσουκνίδες. Αναφέρεται προφανώς στο ανθρωποειδές homo romios της οικογένειας των malakous psifoforous.

Ανατρίχιασα με τη βιοποικιλότητα και τη βιοπολιτική...

penguin_witch είπε...

"Αποτύπωμα"; Μάλλον τον όρο imprinting ήθελε να μεταφράσει...
Άγιε μου κροκόδειλε, ήθελε και τις έγραφε αυτές τις (με το συγγνώμη) χοντρομαλακίες η Αραπογλου, ή της ξέφυγαν; Λες και έγραφε γι φώκιες ή χελώνες που ζούν σε οικολογικό πάρκο και όχι για ανθρώπους που ζούν στην ίδια κοινωνία και πόλη μαζί της... Έλεος δηλαδή...

Ανώνυμος είπε...

jazz!

[εντελώς όμως]

divine mitsakos είπε...

kai mi xeirotera!