24.10.06

Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΤΗ

Image Hosted by ImageShack.us
(...)
Τι αγωνία να επιστρέφεις ανυπεράσπιστος στη νύχτα
του προσωπείου και του αλκοόλ,
όταν ακόµη θυµάσαι αυτό που απώλεσες,
τους διαλόγους που έφθαναν µέχρι την αυγή.
Διάλογος των σωµάτων, µε λόγια τόσο ταπεινά.
Τι θλίψη, φίλε µου, η απώλεια του εραστή.
Εξαθλίωση ενός κρεβατιού χλιαρού. Φτώχια, η πιο προσωπική…
.
Νόρχε Εσπινόσα Μεντόσα / ΚΟΥΒΑ
(Η ΕΛΞΗ ΤΩΝ ΟΜΩΝΥΜΩΝ, εκδ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλες φορες εχω διαβασει αρθρα αυτου του blog. Ομως τοση μεγαλη εντυπωση μου εκανε να βρω σημερα ενα ποιημα καποιου μαλιστα απ' τη δικια μου πατριδα ωστε αποφασισα να σου πω ενα γεια. "Μπραβο" σου λεω, και σε ευχαριστω για αυτο το site. Na 'sai kala.

erva_cidreira είπε...

Το σχόλιό σου μου δίνει πραγματικά μεγάλη χαρά, αν και με αφήνει με πολύ μεγαλύτερη περιέργεια. Ας είναι.
Στη συγκεκριμένη ανθολογία θα βρεις κι άλλους συμπατριώτες σου, όπως τον Emilio Ballagas, τον Reinaldo Arenas, τον Nelson Simón, αλλά είναι αλήθεια ότι οι κουβανοί γκέι ποιητές είναι πολύ περισσότεροι και εξαιρετικά αξιόλογοι, έτσι που θα δικαιολογούσαν μιαν ολόκληρη ανθολογία από μόνοι τους.
Θα φροντίσω σύντομα να βάλω κι άλλα ποιήματά τους, μάλλον στο πρωτότυπο. Αν κι όπως φαίνεται τα ελληνικά δεν αποτελούν πρόβλημα για σένα :)

Ανώνυμος είπε...

Καθολου προβλημα: τα ελληνικα τα εχω μαθει νομιζω αρκετα καλα κιολας, βασικα απο το ιντερνετ. Βεβαια, Ελληνας δεν ειμαι, και δεν εχω ζησει στην Ελλαδα, αλλα ισως να εφτανε η αγαπη μου για τη γλωσσα σας, για τον κοσμο σας. Το μονο ποιημα που εχω γραψει το εγραψα στα ελληνικα, και αυτο το ειδος ερωτα το γνωρισα για πρωτη φορα στην Αθηνα πριν δυο χρονια. Οπως βλεπεις, ο ελληνικος κοσμος μου εχει δωσει αρκετα, και του ειμαι ευγνωμων γι' αυτο. Εξαιρετικοι οι γκει ποιητες μας. Παλι σου λεω "μπραβο". Αρκει να ρωτησεις και θα εξαφανιστει η περιεργεια :-) Να 'σαι καλα.

erva_cidreira είπε...

«ο ελληνικος κοσμος μου εχει δωσει αρκετα»
Τότε ίσως να σου αρέσει και το ποίημα του Brines στις 26/7/06.

Να είσαι σίγουρος ότι και πάρα πολλοί έλληνες αγαπούν τη χώρα σου και θα τους ενδιέφερε να μάθουν περισσότερα γι’ αυτή. Αν έχεις κάποιο κείμενο σχετικό με τη θεματολογία του παρόντος ιστολογίου, δικό σου ή άλλου κουβανού, στα ισπανικά ή τα ελληνικά, με πολύ μεγάλη χαρά να το βάλω στο Απέναντι Πεζοδρόμιο. Εννοείται δε ότι κάθε καινούργια υπόδειξη για γκέι κουβανούς συγγραφείς ή καλλιτέχνες είναι ευπρόσδεκτη.

Ανώνυμος είπε...

Θυμαμαι που διαβασα αυτο το ποιημα του Brines οταν παρουσιαστηκε εδω. Μου αρεσε πολυ, οπως μου αρεσουν και οι ζωγραφιες του Walker που εβαλες μαζι του. Μου θυμηθηκαν το υπεροχο μπλε της ελληνικης θαλασσας. Δυστυχως δεν ειμαι ουτε ποιητης ουτε συγγραφεας ουτε γενικα καλλιτεχνης. Το ποιημα που εγραψα θα σου φαινοταν δημιοργια ενος μικρου παιδιου. Αν βρω καποιο κειμενο δικο μας που αξιζει θα σου το στειλω αμεσως. Χαιρομαι που αγαπατε τη χωρα μου, τιμη που μου κανετε. Μια χαρα πραγματι αμα θες να γραψεις. (d...@...gr). Να εισαι καλα.

erva_cidreira είπε...

Σημείωσα τη διεύθυνση και θα επικοινωνήσουμε σύντομα. :)