12.10.06

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Σύμπραξη κατά της Ομοφυλοφοβίας: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Εκλογές 2006. Αιτήματα αμφιφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων πολιτών προς τη Νομαρχία και τη Δημαρχία Θεσσαλονίκης»
Η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας και η Πρωτοβουλία Ομοφυλόφιλων Ενάντια στην Καταπίεση προσκάλεσαν τους/τις υποψήφιους/-ες Νομάρχες του Ν. Θεσσαλονίκης και τους/τις υποψήφιους/-ες Δημάρχους του Δήμου Θεσσαλονίκης για να τους εκθέσουν τα αιτήματά τους ιδιαίτερα αυτά που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες της Νομαρχίας και του Δήμου και είχε ως τίτλο: «Εκλογές 2006. Αιτήματα αμφιφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων πολιτών προς τη Νομαρχία και τη Δημαρχία Θεσσαλονίκης». Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Παρευρέθηκαν και δήλωσαν ότι συμφωνούν με τα αιτήματά μας οι εξής επικεφαλής συνδυασμών ή εκπρόσωποί τους:
α) αυτοπροσώπως οι:
κ. Κουράκης Τάσος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης
κ. Μπουτάρης Γιάννης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης
κ. Παπαγεωργίου Χάρης, υποψήφιος Νομάρχης Ν. Θεσσαλονίκης
κ. Τρεμόπουλος Μιχάλης, υποψήφιος Νομάρχης Ν. Θεσσαλονίκης
β) οι εκπρόσωποι των συνδυασμών:
της κ. Χρύσας Αράπογλου, υποψήφιας δημάρχου Θεσσαλονίκης παραβρέθηκε η κ. Άννα Κοκκινίδου.
Γραπτό χαιρετισμό της εκδήλωσης από το νομάρχη κ. Π. Ψωμιάδη μετέφερε ο υπ. νομαρχιακός σύμβουλος, κ. Δ. Βάνης.
Επίσης παραβρέθηκαν και δήλωσαν τη στήριξή τους οι υποψήφιοι:
κ. Γκίκας Χρυσόστομος του συνδυασμού του υπ. νομάρχη κ. Πλωμαρίτη,
κ. Δημητσάνος του συνδυασμού του υπ. νομάρχη κ. Παπαγεωργίου,
κ. Κουρουνδής Χαράλαμπος του συνδυασμού του υπ. νομάρχη κ. Τρεμόπουλου,
κ. Παπαδημητρίου Ζήσης του συνδυασμού του υπ. δημάρχου κ. Γιάννη Μπουτάρη,
κ. Χριστόπουλος Γιώργος του συνδυασμού του υπ. δημάρχου κ. Γιάννη Μπουτάρη,
Βέβαια, στη συζήτηση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν θετικά στα αιτήματα των δύο οργανώσεων, Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Καταπίεση (ΠΟΕΚ) και Σύμπραξης Κατά της Ομοφυλοφοβίας, (ΣΥΜΠΡΑΞΗ) τα μέλη τους:
κ. Σοφία Σκουλίδη, μέλος της ΠΟΕΚ, υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος στο συνδυασμό «Οικολογία Αλληλεγγύη», με υπ. νομάρχη τον κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο,
Σπύρος Βαρβέρης, μέλος της ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ, υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος στο συνδυασμό «Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας» με υπ. δήμαρχο τον κ. Τάσο Κουράκη,
κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, μέλος της ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος στο συνδυασμό «Οικολογία Αλληλεγγύη», με υπ. νομάρχη τον κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο.
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑΤΗΣ Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Καταπίεση και ΤΗς Σύμπραξης Κατά της Ομοφυλοφοβίας:
Ως ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι, γυναίκες και άνδρες, ζούμε τα ίδια προβλήματα με όλους τους συμπολίτες μας: την ανεργία, το κυκλοφοριακό χάος, τη μόλυνση και καταστροφή του περιβάλλοντός μας.
Ζήσαμε, όμως, και ζούμε ιδιαίτερα εμείς στην πόλη και το νομό Θεσσαλονίκης την αδιαφορία και την απαξίωση του ερωτικού μας προσανατολισμού. Αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε και μια νομαρχιακή αρχή που δημόσια έχει καταφερθεί εναντίον μας, που έμπρακτα και μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες στηρίζει δραστηριότητες και συλλόγους που έχουν στην προμετωπίδα τους το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».
Ζητάμε από τους Δημάρχους και το Νομάρχη έμπρακτο σεβασμό προς όλους του πολίτες, ασχέτως των πολιτικών, κομματικών, κοινωνικών και ερωτικών τους προσανατολισμών. Ζητάμε τη δημόσια τοποθέτηση των Δημάρχων και του Νομάρχη στα ελάχιστα δημοκρατικά μας αιτήματα, που αποτελούν ήδη από το 1994 προτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:
Συνεργασία για την καταπολέμηση εργασιακών και κοινωνικών διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και υποστήριξη των συμβιώσεων-οικογενειών από ζευγάρια του ίδιου φύλου.
Λήψη μέτρων κατά του χλευασμού και για την καταπολέμηση της βίας.
Συνεργασία της πολιτείας με όλους τους συλλόγους για την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.
Καμία διακριτική μεταχείριση σε βάρος των ομοφυλοφιλικών σωματείων στις χρηματοδοτήσεις του Δήμου και της Νομαρχίας. Δημόσια πρόσκληση προς όλους τους συλλόγους για χρηματοδότησή τους με αντικειμενικά κριτήρια.
Ζητάμε να προσκαλέσουν, Δήμοι και Νομαρχία, σε δημόσια συζήτηση όλα -χωρίς καμία διάκριση- τα σωματεία της πόλης και του νομού για την καταγραφή των αναγκών και των ενδιαφερόντων τους. Να παραχωρήσουν δημοτικές και νομαρχιακές υποδομές για τη διευκόλυνση της δράσης τους.
Συνεργαζόμαστε και διεκδικούμε το δίκαιο
ενάντια σε κάθε σύστημα καταπίεσης και εκμετάλλευσης.
(Αναδημοσίευση από το gayworld.gr)

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Αναμενόμενη η απουσία Καρατζαφέρη, μίνι έκπληξη η απουσία Παπαγεωργόπουλου και η επιστολή Π. Ψωμιάδη.