5.10.06

Η "ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΑΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006

Image Hosted by ImageShack.us
.
Η κοινή διακήρυξη των μελών της «Σύμπραξης κατά της Ομοφυλοφοβίας» που θέτουν υποψηφιότητα με διαφορετικούς πολιτικούς συνδυασμούς στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές στη Θεσσαλονίκη:

Μέσα από διαφορετικούς πολιτικούς συνδυασμούς, προωθούμε από κοινού την υλοποίηση - των προτροπών τοου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (1994) και - των Πολιτικών Νεολαιών της χώρας μας (1997) για:
§ το σεβασμό των αμφιφυλόφιλων / ομοφυλόφιλων γυναικών και ανδρών: όχι άλλο χλευασμός και υποτίμηση, όχι λεκτική και σωματική βία.
§ τη συνεργασία της πολιτείας με τους ομοφυλοφιλικούς συλλόγους για την άρση των νομικών και κοινωνικών διακρίσεων και για το σχεδιασμό κοινών δράσεων.
§ τον καταμερισμό κονδυλίων στα σωματεία χωρίς αποκλεισμό των ομοφυλοφιλικών συλλόγων, με διαφάνεια και αντικειμενικότητα.
§ τη λήψη μέτρων και ενημέρωση για τη διαμόρφωση κλίματος αποδοχής της ομοφυλοφιλίας από τους πολίτες, τις Υπηρεσίες, τα σχολεία, στις φυλακές κ.ά.
§ την αναγνώριση και στήριξη των οικογενειών των ομόφυλων ζευγαριών (θέσπιση γάμου /συμβίωσης κ.ά.).

Ο Δήμος και η Νομαρχία διαθέτουν δομές και μέσα για την υλοποίηση των πιο πάνω, αλλά δεν τις αξιοποιούν:
- Δεν υπάρχουν δημοτικά /νομαρχιακά στέκια και στηρικτικές δομές για τους συλλόγους.
- Ο Δημοτικός Τηλεοπτικός και ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός δεν προσφέρουν εκπομπές για τα σωματεία και διαχειριζόμενες από αυτά.
- Δεν υπάρχουν ενιαία έντυπα προβολής των θέσεων των συλλόγων.
- Τα κονδύλια διατίθενται χωρίς προγραμματισμό και ενημέρωση των συλλόγων, αλλά και με αδιαφανή κριτήρια και αποκλεισμούς.
- Δεν υπάρχει συνεργασία του Δήμου και της Νομαρχίας με τους συλλόγους.
- Και ... στα περίπτερα της Νομαρχίας που στήθηκαν τον Ιούνιο στην Παραλία της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν μόνον ορισμένα πολιτιστικά σωματεία (η «Σύμπραξη» δεν προσκλήθηκε...).

Γνωρίζουμε ότι η ανατροπή των παραπάνω, για να είναι μόνιμη, πρέπει να στηρίζεται στη γενικότερη πρόοδο της κοινωνίας:
* στη συμμετοχή των πολιτών και των φορέων τους στη λήψη των αποφάσεων,
* στην καλλιέργεια δημοκρατικών-ανθρωπιστικών ιδανικών,
* στη δημιουργία κατάλληλων υποδομών-θεσμών.

Ο πολιτισμός που διατείνεται ο Δήμος και η Νομαρχία ότι καλλιεργούν, πρέπει να συμπεριλαμβάνει το προϊόν της δράσης ΚΑΘΕ ανθρώπου ασχέτως φυλής, εθνικότητας, σεξουαλικής συμπεριφοράς, θρησκείας, ιδεολογίας, κομματικής ένταξης, νομικού πλαισίου διαμονής στη χώρα: ο πολιτισμός συμπεριλαμβάνει και την κοινωνική-πολιτική ιδεολογία, το ανθρωπιστικό /αντιρατσιστικό κίνημα, τα σύγχρονα ήθη, την έκφραση της υπαρξιακής ανησυχίας, την προσπάθεια για επιβίωση και για βίωση της ζωής.

Καλούμε τους/τις υποψήφιους/-ες Συμβούλους των άλλων εκλογικών συνδυασμών να υπερασπιστούν δημόσια τα αιτήματα των ομοφυλόφιλων /αμφιφυλόφιλων και να συνεργαστούν μαζί μας για αυτά.

Ονειρευτείτε μια ομορφότερη ζωή!
Δώστε μας την ψήφο σας για να προωθήσουμε το όραμα!


Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.geocities.com/sympraxis

Δεν υπάρχουν σχόλια: