31.10.17

Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΟΝΙ ΡΑΠ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΒΙΝ ΣΠΕΪΣΙ ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ


Ο Άντονι Ραπ του «Star Trek Discovery» αποκάλυψε πως ο Κέβιν Σπέισι τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά σε ηλικία 14 ετών. Και ο Κέβιν Σπέισι θεώρησε πως αυτή είναι μια καλή στιγμή για το επίσημο coming out του ως γκέι. Ένα νέο σκάνδαλο μόλις ξεκίνησε...
Η αποκάλυψη έγινε στο Buzzfeed News, όπου ο Αντονι Ραπ (μπορείτε να τον δείτε αυτήν την εποχή στο τηλεοπτικό «Star Trek Discovery») αποκάλυψε πως το 1986 είχε βρεθεί στο διαμέρισμα του Κέβιν Σπέισι στη Νέα Υόρκη. Τότε ο Σπέισι ήταν 26 ετών και ο Ραπ ήταν ο μόνος ανήλικος εκεί, φίλος κατά κάποιο τρόπο με τον Κέβιν Σπέισι.
Η ιστορία του, όπως την αφηγείται ο ηθοποιός, έχει ως εξής. Ο Ραπ είχε γνωρίσει τον Κέβιν Σπέισι μέσω της παράστασης «Precious Sons» στην οποία έπαιζε και είχαν ξεκινήσει να κάνουν παρέα, παρά τη διαφορά ηλικίας τους. Ο Ραπ θυμάται επίσης πως τον είχε καλέσει μαζί με έναν 17χρονο φίλο του σε ένα κλαμπ, σε μια βραδιά που τη θυμάται ως διασκεδαστική, σημειώνοντας πως ο Κέβιν Σπέισι δεν τους πρόσφερε αλκοόλ.
Εκείνη την ημέρα πήγε μόνος του σε ένα πάρτι στο διαμέρισμα του Κέβιν Σπέισι και επειδή βαριόταν με τους μεγάλους πήγε στην κρεβατοκάμαρα και έβλεπε τηλεόραση. Οταν συνειδητοποίησε ότι ήταν περασμένα μεσάνυχτα και πως όλοι είχαν φύγει, είδε τον Κέβιν Σπέισι να μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα, να τον σηκώνει και να τον προσκαλεί σε ένα σεξουαλικό παιχνίδι.
«Η εντύπωσή μου όταν μπήκε στο δωμάτιο ήταν ότι ήταν μεθυσμένος. Με σήκωσε όπως ο γαμπρός σηκώνει τη νύφη πριν μπουν στο νέο τους σπίτι. Αναρωτιόμουν τι συμβαίνει. Μετά έπεσε από πάνω μου...»
Ο Ραπ συμπλήρωσε στην αρχή δεν μπόρεσε να ξεφύγει καθώς δεν καταλαβαίνει τι συνέβαινε. Λίγο μετά όμως κατάφερε να φύγει από το δωμάτιο. Επίσης δήλωσε πως δεν έχει ξαναμιλήσει ποτέ με τον Κέβιν Σπέισι μετά το γεγονός και πως ένιωσε την ανάγκη να εκφραστεί δημόσια μετά το σκάνδαλο σχετικά με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, «σε μια προσπάθεια να ρίξω φως σε δεκαετίες συμπεριφορών που συνεχίζονται επειδή πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, δεν μίλησαν».

Ο Κέβιν Σπέισι απάντησε λίγες ώρες μετά μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ζητώντας συγγνώμη για τη συμπεριφορά του (την οποία δεν παραδέχτηκε, αλλά αναφέρει χαρακτηριστικά πως αν συνέβη δεν τη θυμάται λόγω του ποτού) αλλά και δηλώνοντας πλέον ευθαρσώς πως «Τώρα επιλέγω να ζω σαν ένας γκέι άντρας και θέλω να ασχοληθώ με αυτό ειλικρινά και ανοιχτά και αυτό ξεκινάει από το να εξετάσω τη συμπεριφορά μου». 
Η δήλωση του Κέβιν Σπέισι άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων αυτή τη φορά από διάσημους της βιομηχανίας που δεν θεωρούν επαρκή τη δικαιολογία του, ενώ θεωρούν απαράδεκτη την ουσιαστικά πρώτη δημόσια δήλωσή του ότι είναι γκέι στο πλαίσιο μιας κατηγορίας για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου. Αναμεσά τους ο Ντον Σάβατζ, ο Μπίλι Αϊχνερ, η Ρόουζ ΜακΓκόουαν και άλλοι (flix.gr)


Για να καταλάβω: Η παρουσία ενός ανηλίκου, μόνου μετά τα μεσάνυχτα, σε πάρτυ ενηλίκων δεν συνιστά "παραμέληση ανηλίκου" από τους γονείς ή κηδεμόνες του;


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η αυλαία στο πολιτικό δράμα «House of Cards» θα πέσει με το τέλος της 6ης σεζόν, όπως ανακοίνωσαν οι δημιουργοί της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς και το δίκτυο Netflix.
Οι αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση από τον πρωταγωνιστή της σειράς, Κέβιν Σπέισι με θύμα τον 14χρονο τότε πρωταγωνιστή του «Star Trek: Discovery», Άντονι Ραπ, έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Χόλιγουντ. Μαζική είναι επίσης η κατακραυγή του βραβευμένου με Emmy και Όσκαρ ηθοποιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το δίκτυο Netflix διευκρίνισε ότι η ανακοίνωση για τη μη ανανέωση της σειράς για μια 7η σεζόν δεν σχετίζεται με τις αποκαλύψεις γύρω από το πρόσωπο του πρωταγωνιστή, Φρανκ Άντεργουντ. Η απόφαση σύμφωνα με το δίκτυο ελήφθη πριν από ένα μήνα, αλλά η σκέψη για το τέλος της σειράς υπάρχει εδώ και πολύ καιρό.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κέβιν Σπέισι ζήτησε συγγνώμη από τον Άντονι Καπ και επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή για να δηλώσει δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος. «Τώρα επιλέγω να ζω σαν ένας γκέι άντρας και θέλω να ασχοληθώ με αυτό ειλικρινά και ανοιχτά και αυτό ξεκινάει από το να εξετάσω τη συμπεριφορά μου», δήλωσε μεταξύ άλλων τη Δευτέρα ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.