12.10.17

ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποικιλομορφία στις οικογενειακές σχέσεις
Πρόγραμμα στήριξης μη ετερόφυλων ατόμων και των οικογενειών τουςΑρχή φόρμας
neoskosmos.com, Τέλος φόρμας
11 /10/ 2017
Η Πρόνοια διοργανώνει μηνιαίες ημερίδες πληροφόρησης κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα, στο Κοινοτικό Κέντρο Clayton, 9-15 Cooke Street, με σκοπό τη στήριξη του ελληνισμού, την παροχή πληροφοριών, τη σύνδεση και την παραπομπή σε διάφορες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την καταπολέμηση της κοινωνικής απομόνωσης. Η εν λόγω μηνιαία πληροφόρηση αποσκοπεί στην ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού ώστε να είναι σε θέση να επιλέγει τις καταλληλότερες υπηρεσίες στήριξης που παρέχονται στην περιοχή Monash - και όχι μόνο. 
Η επόμενη ημερίδα γίνεται την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί με 12 το μεσημέρι στο Κοινοτικό Κέντρο Clayton, 9-15 Cooke Street, Clayton. Το θέμα είναι η «Ποικιλομορφία στις οικογενειακές σχέσεις: Ας ξεκινήσουμε τη συζήτηση - Πρόγραμμα στήριξης μη ετερόφυλων ατόμων και των οικογενειών τους».
Θα γίνει αναφορά στις υπηρεσίες που παρέχονται για ομοφυλόφιλους και τις οικογένειές τους. 
Η Πρόνοια, σε συνεργασία με το Greek and Gay Support Network, παρέχει πρόγραμμα κοινωνικής και συναισθηματικής στήριξης σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες και προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες που αντιμετωπίζουν. Επίσης, προσπαθεί να βοηθήσει τις διάφορες υπηρεσίες στήριξης να κατανοήσουν τα ιδιαίτερα πολιτισμικά ζητήματα που πολλοί ομοφυλόφιλοι ομογενείς και οι οικογένειές τους βιώνουν λόγω του στίγματος που προκαλεί η ομοφοβία με αποτέλεσμα να μην ζητούν βοήθεια και να βρίσκονται σε κίνδυνο κοινωνικής απομόνωσης που οδηγεί σε καταστροφικές συνήθειες όπως κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών, ψυχικές ασθένειες, εθισμούς κ.λπ. 
Η Πρόνοια χρηματοδοτήθηκε από την πολιτειακή κυβέρνηση για την παροχή ενός Πολυπολιτισμικού Προγράμματος για λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλους, τρανς και ίντερσεξ άτομα με τον τίτλο LGBTI Multicultural Project. Το πρόγραμμα, διάρκειας ενός έτους, ασχολείται με την διαφορετικότητα στην ελληνική παροικία και ξεκίνησε τη συζήτηση για τα θέματα που επηρεάζουν τα άτομα της κοινότητας LGBTI και τις οικογένειες τους. 
Η Συμβουλευτική Επιτροπή του προγράμματος δίνει στην Πρόνοια τη δυνατότητα να συνεργαστεί με διάφορους κοινοτικούς φορείς που στηρίζουν τις πρωτοβουλίες του Πολυπολιτισμικού Προγράμματος LGBTI για την επίτευξη των σκοπών του. Η Επιτροπή προωθεί την εποικοδομητική επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των κύριων ενδιαφερομένων μελών συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής πληροφοριών και πόρων. Οι γενικοί στόχοι του Πολυπολιτισμικού Προγράμματος LGBTI είναι:
• Ανάπτυξη ενός πολιτισμικά και γλωσσικά κατάλληλου προγράμματος που ανταποκρίνεται και καλύπτει τις ανάγκες των μελών της ελληνοαυστραλιανής LGBTI κοινότητας και των οικογενειών τους.
• Ανάπτυξη συνδέσμων και δικτύωσης με Ελληνοαυστραλούς που έλκονται από άτομα του ιδίου φύλου, με τρανς και ίντερσεξ άτομα (LGBTI) και τις οικογένειές τους μέσα στην ελληνική / ευρύτερη κοινότητα.
• Ανάπτυξη συνεργασιών με τον τομέα LGBTI και συντονισμό της διαδικασίας παραπομπής.
• Δημιουργία καταλόγου με πληροφορίες και υπηρεσίες για τα μέλη της ελληνοαυστραλιανής LGBTI κοινότητας και των οικογένειών τους. 
• Δημιουργία πολιτιστικά και γλωσσικά κατάλληλων πληροφοριών και μηνυμάτων για την κοινότητα LGBTI και μετάδοσή τους στην ελληνική κοινότητα.
• Διεξαγωγή διαβουλεύσεων με τα μέλη της ελληνοαυστραλιανής LGBTI κοινότητας και τις οικογένειές τους για τον εντοπισμό κενών στην παροχή υπηρεσιών
• Παροχή ενημερωτικών σεμιναρίων με θέματα που ενδιαφέρουν τα μέλη της ελληνοαυστραλιανής LGBTI κοινότητας και τις οικογένειές τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: