5.10.17

"ΠΟΛΕΜΟΣ" ΣΤΗΝ ΚΥΝΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΦΥΛΟΥ

Αιχμές για την στάση που έχει τηρήσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη, αφήνει ο Χρήστος Καραγιαννίδης, βουλευτής του ιδίου κόμματος.  
«Αν σε έχει, με επαινετικό σχόλιο, πρωτοσέλιδο η Ελεύθερη Ώρα τότε κοίτα τα μούτρα σου στον καθρέφτη. Σε λάθος κόμμα είσαι».
Αυτό έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook ο βουλευτής, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας που εκθειάζει την στάση της κ. Γεννιά με τον τίτλο: «Μπράβο στη γενναία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά που αντιστέκεται στο νομοσχέδιο έκτρωμα».
Στην ανάρτηση του βουλευτή Δράμας έκανε like και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, συμφωνώντας εμμέσως με την τοποθέτησή του.
Να υπενθυμίσουμε πως η Γεωργία Γεννιά είχε κατηγορήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή για προχειρότητα και ζήτησε «τέτοια σχέδια νόμου θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση».
«Για μένα το 15ο έτος είναι κόκκινη γραμμή», είχε τονίσει η βουλευτής.
Την ίδια ώρα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη διαμήνυσε πως τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του δεν θα ψηφίσουν όλα τα άρθρα του πολύκροτου νομοσχεδίου, καθώς διαφωνούν με το περιεχόμενο τους.
Σύμφωνα με τον κ. Κατσίκη «από τα επτά άρθρα του νομοσχεδίου, ψηφίζουμε μόνο το πρώτο που είναι εισαγωγικό» καθώς μέσω του ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης ανοίγει ο δρόμος για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, άρα και της υιοθεσίας παιδιών. 
«Αυτό πάει να γίνει. Εκεί αντιδράσαμε, γι’ αυτό καταψηφίζουμε», τόνισε ο βουλευτής. 
Η στάση που θα κρατήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δημιουργεί πολλά ερωτήματα για την έκβαση της ψηφοφορίας που θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα και ανησυχία για την ίδια την δεδηλωμένη της κυβέρνησης.
Παρότι το Ποτάμι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ψήφισαν θετικά επί της αρχής στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, και τα δύο κόμματα έχουν ξεκαθαρίσει στο παρελθόν πως θα υπερψηφίζουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης με τα οποία συμφωνούν μόνο σε περίπτωση που η συγκυβέρνηση, στο σύνολό της, ταχθεί υπέρ τους. 
Μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λάβει επίσημη θέση για την κόντρα που έχει ξεσπάσει εντός του κυβερνητικού σχήματος, παρότι πρόκειται για σοβαρή κρίση στις σχέσεις του με τους ΑΝΕΛ, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται μέτρα κατά των βουλευτών που θα αποκλίνουν από την επίσημη κυβερνητική γραμμή. (cnn.gr, 4/10/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια: