7.10.17

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ


Τη συμπαράσταση τους στον Γιάννη Ραγκούση εξέφρασαν την Παρασκευή οι ανθυποψήφιοί του Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Καμίνης, καθώς και η ΔΗΜΑΡ με το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, με αφορμή τα πυρά της Ιεράς Συνόδου για τις δηλώσεις του περί ομοφυλόφιλων κληρικών.
Την συμπαράσταση του στον Γιάννη Ραγκούση εξέφρασε με ανάρτηση του στο Τwitter ο επικεφαλής του Ποταμίου Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνοντας: «Οι Μητροπολίτες φορούν ράσα και όχι τηβέννους. Και σε κάθε περίπτωση η εποχή των αφορισμών έχει τελειώσει».
«Η ελευθερία λόγου και έκφρασης είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας. Είναι ένα κεκτημένο που αποκτήσαμε μετά από σκληρούς αγώνες στην πρόσφατη ιστορία μας. Οι προσπάθειες της εκκλησιαστικής ηγεσίας να παρέμβει με τρόπο που να θέτει σε αμφισβήτηση θέματα ελευθερίας του λόγου, της έκφρασης, όσο και της διακυβέρνησης, προκαλούν εύλογα ερωτήματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΔΗΣΟ, καλώντας την Ιερά Σύνοδο να αναθεωρήσει τη στάση της σε ό,τι αφορά την επαπειλούμενη δίωξη εναντίον του Γιάννη Ραγκούση.
Εξωθεσμική πίεση της Εκκλησίας προς το πολιτικό σύστημα για κορυφαία ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της και αναφέρει ότι «η ηγεσία της Εκκλησίας δυστυχώς μπαίνει μπροστά σε ζητήματα δημοκρατικών ρυθμίσεων της Βουλής των Ελλήνων». Σε υψηλούς τόνους η ΔΗΜΑΡ σημειώνει: «Έχουμε νέα ωμή παρέμβαση, αυτή την φορά στην υπόθεση της ταυτότητας φύλου με ανοιχτό εκβιασμό προς το πολιτικό σύστημα. Οι πληροφορίες για τα εμπόδια στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Άγιο Όρος, η «Ιερά εξέταση» προς τον Γιάννη Ραγκούση, ο διαιρετικός λόγος των επικεφαλής της Εκκλησίας συνιστούν μια πραγματικά ακραία συντηρητική επίθεση στα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα.
Η ΔΗΜΑΡ σταθερά παραμένει στην κατεύθυνση του διαχωρισμού των σχέσεων εκκλησίας - κράτους ώστε να μην παράγονται τέτοιου είδους προβλήματα». Επίσης καλεί την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει, τα δημοκρατικά κόμματα να μην επιτρέψουν να θυμίζει η χώρα μας Τεχεράνη και τον προοδευτικό κόσμο να αντιταχθεί στον σκοταδισμό.
Τη στήριξή του στον Γιάννη Ραγκούση εξέφρασε ο ανθυποψήφιός του, δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. «Η σημερινή ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία καλεί σε κατάθεση τον συνυποψήφιο μου Giannis Ragkousis, και κυρίως το ύφος "Ιεράς Εξέτασης" που τη διαπερνά, δεν μπορεί να αφήνει κανένα προοδευτικό πολίτη αδιάφορο» τόνισε σε ανάρτηση του ο κ. Καμίνης στο Facebook. «Η στήριξή μου στον κ. Ραγκούση είναι δεδομένη. Ο σεβασμός στην ελευθερία του λόγου είναι θέμα αρχής. Για την υπεράσπιση αυτών των αρχών και αξιών βρίσκομαι στην πολιτική», προσέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Χάρης Κονιδάρης είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ πως «εάν ο κ. Ραγκούσης δεν φέρει τα στοιχεία, η Εκκλησία θα προσφύγει στη δικαιοσύνη».
«Η Εκκλησία να βγει από την υποκρισία. Λυπάμαι για την αντίδραση της», απάντησε μέσω του ΣΚΑΪ ο κ. Ραγκούσης. Στήριξη στον Γιάννη Ραγκούση, έδωσαν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΔΗΣΟ. (skai.gr, 6/10/17)

*****

Και οι επίμαχες δηλώσεις Ραγκούση:
Οπότε, δε φοβάστε να πάτε ενάντια σε «δύσκολους αντιπάλους», όπως για παράδειγμα είναι η εκκλησία;
Συγκεκριμένα για την εκκλησία, είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι και αυτή πρέπει να βγει μπροστά σ΄αυτόν τον αγώνα. Υποστηρικτικά. Γιατί αν θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται. Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου. 
(avmag.gr)
ωστόσο:
Με τη παιδοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια;
Επειδή δε μ΄αρέσει να λέω λόγια εύκολα και μεγάλα, έχω προσπαθήσει να ψάξω το θέμα, σχετικά με το τι έχει νομοθετηθεί σ΄άλλες χώρες. Ανακάλυψα πολύ επιτυχημένα παραδείγματα, τα οποία διασφαλίζουν από τη μια και τα γονεϊκά δικαιώματα και την από την άλλη και μια ισχυρή κρατική εποπτεία που προστατεύει τα παιδιά. Φυσικά, αναφέρομαι τόσο στα ομόφυλα όσο και στα ετερόφυλα ζευγάρια. Θέλω να υιοθετήσουμε τα πιο προοδευτικά και πιο συγκροτημένα νομικά πλαίσια που υπάρχουν. (avmag.gr)
Μάλλον ο κος Ραγκούσης θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί ειδικά τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών (θα) χρειάζονται ισχυρή, προστατευτική κρατική εποπτεία.

2 σχόλια:

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Τρέχα γύρευε τι συμβαίνει στο μυαλό όσων ανακατεύουν τους ομοφυλόφιλους στην υπόθεση της διόρθωσης (και επαναδιόρθωσης άμα λάχει) των εγγράφων των ανθρώπων που πάσχουν από δυσφορία φύλου.

gay super hero είπε...

Αυτοί που τους ανακατεύουν είναι οι οργανωμένοι επιδοτούμενοι που προωθούν ένα σωρό θέματα ως «πακέτο». Και που ουδέποτε έχουν υποβάλλει στον παραμικρό δημοκρατικό διάλογο μεταξύ όσων υποτίθεται πως «εκπροσωπούν», θέσεις που ξαφνικά εμφανίζονται από το πουθενά και επιβάλλονται ως «θέσφατα». Σε διεθνές επίπεδο αυτά, όχι μόνο στην Ελλάδα.

Πάντως δεν βλέπω και καμία σοβαρή αντίδραση από εκείνους που χρησιμοποιούνται για να περνάνε στο όνομά τους όλα αυτά.