23.10.17

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - 23/10/2017


Πήγε στο δικαστήριο για να βρει το δίκιο του και τελικά είδε τα «άπλυτά» του να βγαίνουν στη φόρα ένας 35χρονος, ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας από τρεις αδίστακτους διαρρήκτες μέσα στο σπίτι του, στο κέντρο της Αθήνας! Η δίκη πήρε απρόβλεπτη τροπή, όταν ένας από τους κατηγορουμένους άρχισε να περιγράφει ότι, ψάχνοντας για χρυσές λίρες στην ντουλάπα του νεαρού άνδρα, βρήκε μια συλλογή από... ερωτικά βοηθήματα!
Η εκδίκαση της ληστείας πήρε απρόσμενα... ροζ απόχρωση, όταν ο κατηγορούμενος άρχισε να ξεδιπλώνει κρυφές πτυχές της σεξουαλικής ζωής του 35χρονου! Λίγη ώρα νωρίτερα το θύμα της ληστείας είχε ανέβει στο βήμα του μάρτυρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας και είχε κατακεραυνώσει τους δράστες, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τους. Οπως φαίνεται, εκείνοι τού το κράτησαν «μανιάτικο» και, όταν ήρθε η ώρα να μιλήσουν, πέταξαν τις... σπόντες τους! Αποκάλυψαν ότι το 35χρονο θύμα έχει ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις και ότι, ψάχνοντας στην ντουλάπα για να βρουν τιμαλφή, ανακάλυψαν διάφορα ερωτικά βοηθήματα, όπως λιπαντικά, δονητές και άλλα «παιχνίδια», τα οποία χρησιμοποιούνται κατά την ερωτική πράξη από άτομα του ίδιου φύλου!
Οπως είπε ένα από τα μέλη της σπείρας, η οποία από το 2009 έως το 2012 διέπραξε περισσότερες από 10 κλοπές και ληστείες, διάλεξαν το σπίτι όπου ζούσε ο 35χρονος με τον ηλικιωμένο πατέρα του, επειδή είχαν την πληροφορία ότι θα έβρισκαν λίρες ή τιμαλφή μεγάλης αξίας. Ετσι, ένα βράδυ εισέβαλαν και ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τον 35χρονο, τον οποίο έδεσαν με σχοινί. Αμέσως μετά άρχισαν να κάνουν φύλλο και φτερό όλο το υπνοδωμάτιο, φτάνοντας και στην ντουλάπα του νεαρού άνδρα. Οσα βρήκαν οι δράστες κρυμμένα ανάμεσα στα ρούχα του ενοίκου τούς έκαναν να τα χάσουν, καθώς, αντί για λίρες, ανακάλυψαν ολόκληρη... συλλογή από ερωτικά βοηθήματα!
Οταν και η τελευταία ελπίδα τους να βρουν κάτι πολύτιμο εξανεμίστηκε, αποφάσισαν να... ξυπνήσουν τον πατέρα του 35χρονου για να τους πει πού είχε κρύψει τις λίρες! Οσα τραγελαφικά ακολούθησαν θα μπορούσαν να γίνουν σενάριο ταινίας! Ο ηλικιωμένος πατέρας του 35χρονου υπέστη σοκ βλέποντας τον γιο του δεμένο σαν σαλάμι και στο πάτωμα απλωμένα τα ερωτικά βοηθήματα! Μόλις, όμως, οι ληστές άρχισαν να του εξηγούν τι συμβαίνει, «ξέχασε» τον φόβο του και άρχισε να ζητάει εξηγήσεις από τον γιο του! Σύμφωνα, μάλιστα, με τα λεγόμενα του ενός κατηγορουμένου, η αντίδραση του πατέρα έκανε ακόμα κι αυτούς να ξεχάσουν για λίγο τις λίρες και άρχισαν να ασκούν... κριτική στον 35χρονο!
Η κατάληξη ήταν οι ληστές να φύγουν με σχεδόν άδεια χέρια, αφού δεν βρήκαν αντικείμενα μεγάλης αξίας ή χρήματα. Ο πατέρας του νεαρού δεν προσήλθε στο δικαστήριο, ενώ, ύστερα από τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως, ο 35χρονος έδειχνε να μην μπορεί να πιστέψει πως δεν έφτανε που έπεσε θύμα ληστείας, αλλά παραβιάστηκε και η ιδιωτική του ζωή με αυτόν τον τρόπο.
«Η έκβαση μίας ποινικής υπόθεσης είναι πάντα απρόβλεπτη. Πίσω από κάθε έγκλημα κρύβονται ανθρώπινες συμπεριφορές, πάθη και χαρακτήρες. Ως δικηγόροι, ερχόμαστε πολλές φορές αντιμέτωποι με λεπτά προσωπικά θέματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με τον απαραίτητο σεβασμό.
Η διακριτική και ανθρώπινη αντιμετώπιση της προκείμενης περίπτωσης από το δικαστήριο ήταν υποδειγματική» δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ενός εκ των κατηγορουμένων Αριστείδης Καραμπασιάδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: