27.1.16

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΣΠΙΤΙ-ΑΣΥΛΟ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Γερμανία: Σπίτι-άσυλο για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες
Το πρώτο καταφύγιο για πρόσφυγες με ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές προτιμήσεις προτίθεται να ανοίξει μία οργάνωση ομοφυλόφιλων στην Νυρεμβέργη.
Η τοπική οργάνωση LGBT έδωσεστην δημοσιότητα το πλάνο για το άνοιγμα του πρώτου σπιτιού-καταφυγίου για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες που έφθασαν στην Γερμανία., «απαντώντας» με αυτόν τον τρόπο σε μία σειρά επιθέσεων και διακρίσεων που αφορούν ομοφυλόφιλους πρόσφυγες από τις χώρες της Μέσης Ανατολής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, 10 άνδρες και γυναίκες ομοφυλόφιλοι θα φιλοξενηθούν σε ένα σπίτι που τους έχουν ετοιμάσει σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της πόλης. Οι αρχές της Νυρεμβέργης θα καλύψουν το κόστος του καταφυγίου, με τους πρώτους πρόσφυγες να μπορούν να φιλοξενηθούν σε λίγες ημέρες. Σύμφωνα με την οργάνωση, από τους 8.000 πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Νυρεμβέργη, τουλάχιστον 600 είναι γκέι.
Η Lesbian and Gaty Federation της Γερμανίας (LSVD) αναφέρει ότι μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου του 2015, υπήρξαν 95 περιπτώσεις επιθέσεων σε ομοφυλόφιλους πρόσφυγες που αναζητούν άσυλο στην Γερμανία. Αντίστοιχο καταφύγιο αναμένεται να δημιουργηθεί και στο Βερολίνο, όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν πάνω από 125 άτομα, από τους 3.500 ομοφυλόφιλους που υπάρχουν στο Βερολίνο. (skaikritis.gr)


Διαβάστε επίσης: To Ισλάμ και οι ελευθερίες των Ευρωπαίων


Δεν υπάρχουν σχόλια: