4.1.16

Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΕΪ;

Ο σύζυγος είναι gay;
oroskopos.tv
Σίγουρα θεωρούμε ότι αποκλείεται να συνεχίζει μια σχέση και μάλιστα να φτάνει στον γάμο, με έναν από τους δύο συζύγους να είναι ομοφυλόφιλος, όταν το άλλο μέλλος είναι ετεροφυλόφιλο και σ’ αυτήν την λογική υπάρχει η συμβίωσή τους. Οπωσδήποτε δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά θα πρέπει να μην το αποκλείουμε. Μπορεί να υπάρξει μάλιστα και να μην εκδηλώνεται ο ομοφυλόφιλος σύζυγος στον άλλον, ακόμη και όταν υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες .
Είναι γεγονός ότι δύσκολα ο ετεροφυλόφιλος σύζυγος μπορεί να το αποδεχθεί, παραμένει στην άποψή του και ισχυρίζεται ότι η μεταξύ τους σχέση είναι τέλεια και όλα αυτά είναι διαδόσεις. Αν ο ετεροφυλόφιλος σύζυγος είναι γυναίκα τότε συνήθως τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο. Στατιστικά είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι των ομοφυλόφιλων συζύγων δεν ομολογούν την ερωτική τους θέση και προτίμηση και προτιμούν να την κρύβουν. Έτσι είναι δύσκολο και για την γυναίκα να το παραδεχθεί, αφού προτιμά να πιστεύει ότι δεν συμβαίνει το παραμικρό με την σχέση της.
Υπάρχει όμως αλλαγή της συμπεριφοράς από έναν ομοφυλόφιλο σύζυγο; Ασφαλώς και δεν θα παραμένει ο ίδιος που ήταν κατά την πρώτη περίοδο της σχέσης. Βέβαια, αυτό μπορεί να συμβεί και σε ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι . Όμως όταν δεν υπάρχει ανάκαμψη και η ερωτική του συμπεριφορά συνεχώς αραιώνεται, τότε έχουμε ενδείξεις ότι κάτι συμβαίνει.  Ασφαλώς και αυτό δεν είναι το μοναδικό στοιχείο, ούτε και τόσο έγκυρο, ενώ από άλλες συμπεριφορές, μπορεί η σύζυγος να καταλάβει περισσότερα, όπως για παράδειγμα οι αναζητήσεις του στο διαδίκτυο και οι αλλαγές στο προφίλ του, αυτά μπορούν να δώσουν στοιχεία αρκετά σημαντικά.
Τι γίνεται όμως όταν αποκαλυφθεί ότι ο σύζυγος είναι ομοφυλόφιλος;
Σίγουρα η γυναίκα θα νοιώσει απογοήτευση πολύ μεγαλύτερη από το αν πήγαινε ο σύζυγός της με μια άλλη γυναίκα. Θα θεωρήσει τον εαυτό της ένοχο και πιθανόν να πιστέψει ότι η ίδια ευθύνεται για την κατάσταση που δημιουργήθηκε και ότι δεν έχει την σωστή ερωτική αγωγή. Ακόμη τα συναισθήματά της θα είναι έντονα και θα νοιώσει απέραντη μοναξιά και ντροπή.
Η κατάληξη συνήθως είναι το διαζύγιο,  όμως αφήνει στην γυναίκα κάποια βαθιά σημάδια και γι’ αυτό θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αυτή δεν ευθύνεται για την ομοφυλοφιλία του συζύγου της. Πιθανόν να θεωρούσε ότι με τον γάμο θα μπορούσε να ξεπεράσει την ερωτική του προτίμηση, αλλά δεν τα κατάφερε. Ωστόσο η σύζυγος έπεσε θύμα μέχρις ενός σημείου της ανειλικρίνειας του άντρα της. Η ίδια μπορεί πλέον να συνεχίσει τη ζωή της με τις δικές της προτιμήσεις, χωρίς καμία ενοχή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: