12.6.15

Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟ PRIDE ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Kόντρα Μπουτάρη – ομοφυλόφιλων ενόψει Gay Pride
seleo.gr,11/5/2015
Χρήματα που έδωσε το Αμερικάνικο Προξενείο προκειμένου να ενισχύσουν τις εκδηλώσεις του Gay Pride αποτέλουν »πέτρα του σκανδάλου» κι αφορμή να ξεσπάσει η πρώτη κόντρα μεταξύ Γιάννη Μπουτάρη και συνδιοργανωτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Homophonia Thessaloniki Pride:
«Σε λιγότερο δύο εβδομάδες από σήμερα, οι Λεσβίες οι Γκέι οι Αμφισεξουαλικοί και οι Τρανς (ΛεΓκΑΤ) θα διαδηλώσουμε την περηφάνια μας αλλά και την απαίτηση μας για αποδοχή από την πολιτεία ως ισόνομοι και ισότιμοι πολίτες της χώρας.
Το σύνθημα μας
ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΑΠΑΙΤΩ ΓΑΜΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΑΠΑΙΤΩ : την σύναψη γάμου με τον/την σύντροφο μου. ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΑΠΑΙΤΩ : όνομα στην ταυτότητα μου ανάλογα με το φύλο που εγώ επιλέγω χωρίς κανένα άλλο προαπαιτούμενο. ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΑΠΑΙΤΩ: σεβασμό από όλους στον σεξουαλικό μου προσανατολισμό.
Ένας λόγος για τον οποίο είμαστε περήφανοι τα μέλη της HomophoniaThessalonikiPride είναι ότι η ιδέα του φεστιβάλ υπερηφάνειας-pride της Θεσσαλονίκης γεννήθηκε, σχεδιάστηκε και πρωτοργανώθηκε μέσα στην δική μας συλλογικότητα. Πολλά μέλη της ΛΟΑΔ κοινότητας της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στην συλλογικότητα μας για να υλοποιήσουμε αυτόν τον στόχο, πράγμα το οποίο και καταφέραμε.
Ο σχεδιασμός του 1ου φεστιβάλ υπερηφάνειας-pride έγινε από τον ζήλο και το μεράκι των φίλων και μελών της συλλογικότητας μας. Μα η διεξαγωγή του pride δεν είναι ο μόνος σκοπός μας. Με πρωταρχικό μας καθήκον την υπεράσπιση των ΛΟΑΔ δικαιωμάτων βρεθήκαμε συναγωνίστες και σε άλλα κινήματα, το αντιρατσιστικό, το αντιφασιστικό, το εργατικό. Στις αρχές μας και στην λογική μας, η συμπόρευση και η αλληλεγγύη των κινημάτων. Είμαστε πιστοί στον αγώνα ενάντια στον φασισμό, είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους που τα τελευταία χρόνια τα δικαιώματα τους τσακίστηκαν, είμαστε δίπλα σε πρόσφυγες και μετανάστες που η ιμπεριαλιστική πολιτική υπερδυνάμεων τους έδιωξε από τις πατρίδες τους.
Δίπλα σε μας, και όλοι αυτοί στον αγώνα της ΛεΓκΑΤ κοινότητας της πόληςενάντια στα ακροδεξιά κηρύγματα μίσους από τον Μητροπολίτη,μαζί μας στην υπεράσπιση τρανς γυναικών από τις επιθέσεις βίας που δέχτηκαν στην πόλη μας, μαζί μας σε κάθε μας δράση που αφορούσε και αφορά την υπεράσπιση των ΛεΓκΑΤ δικαιωμάτων. Ποτέ δεν ξεχάσαμε τους αγώνες του λαού μας για το συλλογικό του δικαίωμα στην εθνική του ανεξαρτησία και την βίαιη καταπάτηση από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που υλοποιούσαν την πολιτική των κυβερνήσεων τους και μία εκ των οποίων ήταν και οι ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ, υπεύθυνοι και σήμερα για τις διώξεις και τα βάσανα εκατομμυρίων ανθρώπων, που εξαιτίας των πολιτικών τους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα της συμμετοχής και παρουσίας του αμερικανού πρόξενου και για τους λόγους που εκφράζουμε παραπάνω, ως συλλογικότητα δηλώσαμε την αντίθεση μας.
Στην τελευταία συνάντηση που έγινε την Παρασκευή 5/6/2015 παρουσία και εκπροσώπου της Διοίκησης του Δήμου, όπου συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα, η συνδιοργανώτρια συλλογικότητα ΑΜΚΕ Thessaloniki Pride μας ανακοίνωσε ότι, με πρωτοβουλία δική της, εξασφαλίστηκε η χορηγία κάποιου ποσού από το Προξενείο των ΗΠΑ και, για αυτόν τον λόγο, πρέπει ο λογότυπος του να συμπεριληφθεί στην αφίσα της διοργάνωσης και που βέβαια αυτοί συμφωνούσαν. Ως HomophoniaThessalonikiPride επίσης συνδιοργανωτές, αντιδράσαμε με αυτήν την εξέλιξη και ζητήσαμε από τον Δήμο να μην δεχτεί την χορηγία αυτή. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε, ο Δήμος δέχτηκε την χορηγία αλλά και την ανάρτηση του λογότυπου του Προξενείου των ΗΠΑ στην αφίσα της διοργάνωσης .
Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε τον Δήμαρχο, και την Διοίκηση του Δήμου να επανεξετάσουν την στάση τους να μην δεχτούν την χορηγία του Προξενείου των ΗΠΑ και την ανάρτηση του λογότυπου στην αφίσα, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο να μη καταταχτεί η διοργάνωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Θεσσαλονίκης ως επιλεκτικός αγώνας υπεράσπισης δικαιωμάτων, άλλα ως ένα κομμάτι των κινημάτων της πόλης που δίνουν φωνή σε αυτούς που δεν μπορούν να την έχουν , που στέκεται δίπλα στις μειονότητες, στους πρόσφυγες, στους μετανάστες και σε όλους όσους καθημερινά καταπατούνται τα δικαιώματα τους»


Αχαχαχα, η οργάνωση HOMOPHONIA THESSALONIKI PRIDE (σε άπταιστα αγγλικά) θυμήθηκε μεταξύ άλλων και το ακρωνύμιο ΛΕΓΚΑΤ. (Πόσο γραφικοί, Θεέ μου!!!)


9 σχόλια:

coolboy είπε...

Τους διαφεύγει η ουσία.
Για να φτάσει η Η.Π.Α. να στηρίζει τα ανά τον κόσμο Pride με χρήματα, αλλά και αναρτώντας την Rainbow σημαία την ημέρα του Pride υπάρχει από πίσω ένα ολόκληρο LGBT κίνημα που έδωσε κάποιους αγώνες ώστε να γίνει πράξη αυτό.
Και μην πιστεύετε πως ήταν εύκολο να πείσουν το Κονγκρέσο να δώσει χρήματα του Αμερικάνικου λαού για τα Pride...
Mε το να αρνούνται να δεχθούν αυτή την χορηγία, εμμέσως ακυρώνουν τους αγώνες των LGBT ακτιβιστών.

gay super hero είπε...

@ coolboy

Κι εσένα σου διαφεύγει μάλλον ότι η διεθνής στήριξη μπορεί να είναι καλοδεχούμενη, αλλά πάντως κανείς (πόσο μάλλον μια ξένη κυβέρνηση) δεν δίνει χρήματα χωρίς κάποια ανταλλάγματα.

Βέβαια το να βγάζει τέτοιες ανακοινώσεις μια οργάνωση που δεν έχει ελληνικά ούτε στον τίτλο της είναι μάλλον κωμικό...

Ανώνυμος είπε...

Στη Θεσσαλονίκη ΛΕΓΚΑΤ και στο φατσοβιβλίο του ο Βαλλιανάτος λοατκιπ και λοατκιπ. Ξέρει κανένας να μου πει τι είναι το λοατκιπ? Πότε βγήκε αυτό πάλι?

coolboy είπε...

Δεν είμαι αφελής φίλε gay super hero να πιστέυω πως η χορηγία είναι ανιδιοτελής προσφορά. Αυτό που έγραψα είναι πως κάποιες ομάδες αγωνίστηκαν για να γίνει πράξη αυτό.Τίποτα περισσότερο.

Λοατκιπ:
Λεσβίες
Ομοφυλόφιλοι
Αμφισεξουαλικοί
Κουίρ
Ιντερσέξ
Πανσεξουαλ

Δεν είναι παρά το ΛΑΟΤ που απλά προσθέσαν και το ΚΙΠ.

gay super hero είπε...

"Δεν είναι παρά το ΛΟΑΤ που απλά πρόσθεσαν και το ΚΙΠ"

Πες το μας έτσι να μας λυθεί η απορία...Και για να έχουμε το καλό ρώτημα ποιο ακριβώς πολιτικό περιεχόμενο έχουν οι διεκδικήσεις των «κουίρ» και των «πανσέξουαλ»;

Πάντως δεν τα χρησιμοποιεί μόνο ο Βαλλιανάτος όλα αυτά. Το «απόψε αυστοσχεδιάζουμε» με φύλα, ταυτότητες και γράμματα της ελληνικής ή λατινικής αλφαβήτου είναι γενικότερο φαινόμενο:

http://www.transs.gr/news1.php?nid=3026

Ανώνυμος είπε...

To ΛΕΓΚΑΤ(Λεσβίες,Γκέι,Αμφι και Τρανς) παντως χρησιμοποιείτε γιατί δεν υπαρχει στα Ελληνικά αποδεκτή μετάφραση για την λέξη gay.
Η λέξη ομοφυλιφόφιλοι (homosexuals) θεωρείτε απαράδεκτη πλεον διεθνως.
Κάποιοι είχαν προτείνει στα Ελληνικά το Ομοερωτικός αλλά δεν πέρασε.(δεν ξέρω γιατί)

Ανώνυμος είπε...

@coolboy
Δεν είμαι άσχετος να μην ξέρω το ΛΟΑΤ και ξέρω και για το λοατκι από τότε που ασχολιόμουνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είπα καλά χαιρετίσματα και αντίο γιατί κατάλαβα ότι το πηγαίνανε αλλού. Εκεί δε λέγανε ΛΟΑΤ και πάντα λέγανε για λοατκι δικαιώματα και το ίδιο λένε και στο ΣΥΡΙΖΑ. Για το π δεν ήξερα πότε μπήκε και για τη σημασία του. Εσύ λες Πανσεξουαλ και άλλος που ρώτησα μου είπε πολυαμορους. Σιγά-σιγά θα βάλουνε και ασεξουαλ κλπ κλπ που θα κατεβάσει το κεφάλι τους.

coolboy είπε...

GSH: Πράγματι όσον αφορά τις διεκδικήσεις θέση έχουν μόνο το LBGTI

To queer χρησιμοποιείται "καταχραστικά" αφού το Q (Queer) συμπεριλαμβάνει όλους τους παραπάνω όρους.

Χαμένοι στα ακρωνύμια...!!!
LGGBTQQIAAPPK είναι ως τώρα η σειρά ακρονυμίων που χρησιμοποιείτε.
Τι συμαίνουν όλα αυτά? ¨Οχι διεκδικήσεις πάντως. Προέρχονται από τις Queer Studies,(https://en.wikipedia.org/wiki/Queer_studies) που μελετούν την ανθρώπινη σεξουαλικότητα και τις εκφάνσεις της πέρα από την "ετεροκανονικότητα"
L- Lesbian
G- Gay
G- Genderfuck: Eπιλέγεις να ζεις κρατώντας "στερεοτυπικά" χαρακτηριστικά και των δύο φύλων στην εμφάνιση και συμπεριφορά σου.(Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Conchita -αν και δεν είναι genderfuck η Conchita είναι μια περσόνα που δημιούργησε- ωστόσο φωτογραφίζει επαρκώς τον όρο.
B- Bisexual
T- Trans
Q- Queer
Q- Questioning (δεν νοιώθω πως ταιριάζω με καμμιά "ταμπέλα" και ψάχνομαι για το τι είμαι σε σχέση με τον σεξουαλικό προσδιορισμό και το φύλο μου)
Ι- Intersex
A- Asexual
A- Androgynus
P- Pansexual
P- Polyamourous
K- Kinky (BDSM και άλλα...)

Oπότε "ανώνυμε" αυτός που ρώτησες είχε εν μέρει δίκιο μια που το δεύτερο P που είναι για το Polyamourous.
Επίσης τελευταία σε κάποια άρθρα έχει προστεθεί και το Demisexual (αυτοί που για να κάνουν σεξ θα πρέπει να ερωτευτούνε πρώτα- αδυνατούν να κάνουν σεξ χωρίς συναισθηματικό δεσμό.)

gay super hero είπε...

Και που είσαι ακόμα...

http://gayrightsgreece.blogspot.gr/2014/05/facebook-identity-overdose.html