22.6.15

ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ - 2


Πιστεύετε ότι η πολιτεία θα προχωρήσει στην θέσπιση συμφώνου συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους ή δεν είναι έτοιμη η Ελληνική κοινωνία;
Ραχήλ Μακρή (ΣΥΡΙΖΑ): Έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι όταν η κοινωνία διαιρείται σε εμάς και εκείνους δυνάμει υποκειμενικών κριτηρίων επικρατεί ο σκοταδισμός και η οπισθοδρόμηση.
Ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η πράξη μεταξύ δυο συναινούντων ενηλίκων αποτελεί μόνο δική τους υπόθεση και δεν δίνει το δικαίωμα σε κανένα να δημιουργήσει οποιοδήποτε μεγέθους διχασμό του κοινωνικού συνόλου.
Άλλωστε είμαστε όλοι ίσοι αλλά όχι ίδιοι.
Στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ήμουν από τους πρώτους που υποστήριξα το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ενηλίκων.
Φυσικά η πράξη μου αυτή συμβαδίζει με τα πιστεύω μου και συμβαδίζει τόσο με τα πορίσματα των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, όσο και με την ουσία της ορθόδοξης πίστης που μας διδάσκει ότι είμαστε όλοι ίσοι στα μάτια του δημιουργού μας.
Δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω τη θέση ορισμένων που ισχυρίζονται ότι συμπονούν τους ομοφυλόφιλους και ότι έχουν φίλους ομοφυλόφιλους. Πιστεύω ότι τέτοιες θέσεις αποτελούν τη βάση του ρατσισμού καθώς κανένας άνθρωπος δεν χρειάζεται την συμπόνια των άλλων όταν οι επιλογές του δεν προσβάλουν την αξιοπρέπεια του ή δεν θίγουν τους γύρω του.
Ως εκ τούτου, θεωρώ αυτονόητο ότι η πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει την ειρηνική συμβίωση των μελών της ανεξάρτητα από το χρώμα, τη καταγωγή, την εμφάνιση, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και οποιαδήποτε άλλο διχαστικό πρόσχημα. (mindthetrap.gr)

Επειδή η μνήμη μου δεν με βοηθάει, μπορεί κάποιος να μας θυμίσει πότε η κα Μακρή στη διάρκεια της βουλευτικής θητείας της στα έδρανα των ΑΝ.ΕΛ. υποστήριξε το «σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ενηλίκων (sic)» -ανεξαρτήτως φύλου να υποθέσω, ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: