12.6.15

ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ 13 ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ATHENS PRIDE

Πρεσβείες 13 χωρών στην Ελλάδα στηρίζουν το Athens Pride
tanea.gr, 12/6/2015
Οι πρεσβείες 13 χωρών στην Ελλάδα με κοινή δήλωσή τους στηρίζουν την «Παρέλαση Υπερηφάνειας» της Αθήνας (Athens Pride) που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο κέντρο της πρωτεύουσας. 
Πρόκειται για τις πρεσβείες της Αυστραλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιρλανδίας, του Ισραήλ, του Καναδά, των Κάτω Χωρών, της Νορβηγίας, της Φιλανδίας και της Σουηδίας.
«Μαζί με τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών, οι χώρες μας συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης του στιγματισμού και της παραβίασης των δικαιωμάτων του ατόμου, που αφορούν στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του φύλου», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική πρεσβεία, προσθέτοντας ότι «οι ξένες πρεσβείες στην Ελλάδα συνεργάζονται στενά με τους οργανισμούς και τις ενώσεις ΛΟΑΤ τις οποίες και υποστηρίζουν».
Φέτος, ο κ. Τζον Κίτμερ και η κα Κνούντσεν, πρεσβευτές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Δανίας στην Ελλάδα αντίστοιχα, θα απευθύνουν σύντομο μήνυμα υποστήριξης στα ελληνικά πριν την έναρξη της «Παρέλασης Υπερηφάνειας» της Αθήνας.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ανακοίνωση στη στάση της Γαλλίας, η οποία «στηρίζει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς την οικουμενική αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας. Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχε ενεργά στο διπλωματικό έργο που το Σεπτέμβριο του 2014 κατέληξε στην απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενάντια στις διακρίσεις και τη βία λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Με τη στήριξη 50 Κρατών, η απόφαση έτυχε ευρείας αποδοχής των μελών του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αποτελεί ορόσημο για τη διεθνή κινητοποίηση στον τομέα αυτόν».



Κι αν ανησυχείτε με τα όσα διαβάζετε για τις διαφωνίες και τη μη συμμετοχή κάποιων λοαδ και άλλων άσχετων οργανώσεων, ως επί το πλείστον οργανώσεων-σφραγίδων, στο φετινό Φεστιβάλ Υπερηφάνειας κακώς ανησυχείτε.
Πρόκειται κυρίως για εκείνους που "θέλουν να γίνουν βασιλείς στη θέση των ήδη βασιλέων". 
Όμως, "τα λεφτά είναι πολλά" για να μην καταλήξουν να τα βρουν μεταξύ τους στο τέλος.
Θα υπάρξει ο τρόπος "να αλλάξουν όλα προκειμένου να παραμείνουν ίδια". Στη Θεσσαλονίκη κουτσά-στραβά το κατάφεραν. Ηρεμήστε, θα το πετύχουν σύντομα ξανά και στην Αθήνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: