10.6.15

ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ "ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΘΟΥΣ"

Ισόβια στον Κρητικό που έσφαξε τον εραστή του
Του έδωσε σπίτι, φαγητό και καθαρά ρούχα, με αντάλλαγμα να περάσουν μαζί λίγες ώρες απόλαυσης και ηδονής. Όταν όμως του ζήτησε να φύγει, το μυαλό του θόλωσε και τον έσφαξε με 28 μαχαιριές! Το άγριο φονικό, που θυμίζει έντονα αυτό του αδικοχαμένου ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, έγινε την 1η Φεβρουαρίου του 2009 στην Ηλιούπολη. Τότε ο 43χρονος κομμωτής Γ Ηλ είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος. Λίγο καιρό μετά οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 37χρονο σεσημασμένο κακοποιό Στ Φ, ο οποίος εκδιδόταν στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα για μερικά ευρώ.
Εξι ολόκληρα χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία ο Στ Φ κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Χαλκίδας για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Ωστόσο ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να πείσει τους δικαστές, οι οποίοι -όπως και πρωτόδικα- τον καταδίκασαν σε ισόβια κάθειρξη.
Ο 37χρονος διευκρίνισε πως δεν αναζητούσε συντρόφους σε πιάτσες ομοφυλοφίλων για τα χρήματα, αλλά επειδή του άρεσε το ομοφυλοφιλικό σεξ και προσπάθησε να εξηγήσει στο δικαστήριο τους λόγους που τον οδήγησαν να κατακρεουργήσει τον άνθρωπο που λίγες ώρες πριν τον είχε «ψαρέψει» στην πιάτσα του Ζαππείου και τον είχε σπιτώσει για λίγες ημέρες. «Πήγαμε στο σπίτι του στην Ηλιούπολη το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου. Περνούσαμε ωραία. Το μοιραίο βράδυ, ενώ είχαμε πιει ένα μπουκάλι ουίσκι και είχαμε καπνίσει πολύ χασίς, τσακωθήκαμε για ασήμαντη αφορμή» ανέφερε ο 37χρονος.
Όπως υποστήριξε, το θύμα τού επιτέθηκε φραστικά και του φώναζε να φύγει από το σπίτι. Τότε ήρθαν στα χέρια και πάνω στον καβγά άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και σκότωσε τον εφήμερο εραστή του. «Είκοσι οκτώ μαχαιριές τού έμπηξες! Πες μας την αλήθεια. Γιατί τον σκότωσες;» τον ρώτησε επίμονα ο πρόεδρος του δικαστηρίου και ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε ασήμαντο τον λόγο του καβγά.
«Οι 28 μαχαιριές δείχνουν έγκλημα πάθους, αλλά δεν μιλάει ο κατηγορούμενος για να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο» επισήμανε ο εισαγγελέας και πρότεινε την καταδίκη του σε ισόβια για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Αυτή ήταν και η ετυμηγορία.
Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του ο 37χρονος είχε ισχυριστεί στην απολογία του στον ανακριτή πως αιτία του καβγά ήταν το γεγονός ότι ήταν φορέας του AIDS. «Όταν μου το είπε, του ζήτησα να με πληρώσει για να φύγω. Μετά όμως μετάνιωσα. Αν έφευγα, πάλι στον δρόμο θα κατέληγα. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω. Όμως ο Γιώργος ήταν εκτός εαυτού. Άρπαξα ένα μαχαίρι και τον χτύπησα. Αν με άφηνε να μείνω, δεν θα γινόταν τίποτα!» είχε πει.
Γιούλη Σταρίδα (espressonews.gr, 8/6/2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια: