12.6.15

Ν. ΑΦΡΙΚΗ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟ ΠΕΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Λειτουργικό το πρώτο μεταμοσχευμένο πέος στον κόσμο
Ο Νοτιοαφρικανός που έκανε την πρώτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο, πρόκειται να γίνει πατέρας, όπως ανακοίνωσε ο χειρουργός που είχε κάνει την επέμβαση. 
Ο νέος είχε χάσει το
πέος  του στην ηλικία των 18 ετών στη διάρκεια περιτομής που πήγε πολύ στραβά, ενώ η μεταμόσχευση πέους από κάποιον δότη έγινε πέρυσι τον Δεκέμβριο και είχε κρατήσει εννέα ώρες. Από το αρχικό πέος είχε μείνει μόνο ένα εκατοστό. 
Όπως είπε, ο στόχος ήταν ο άτυχος νέος να αποκτήσει και πάλι ένα πέος με το οποίο να μπορεί να ουρεί και να κάνει σεξ, ενώ εξ αρχής δεν ετίθετο θέμα γονιμότητας, αφού το πρόβλημα βρισκόταν στο πέος και όχι στους όρχεις.

Ο γιατρός ανέφερε ότι στο μέλλον θα πραγματοποιήσει και άλλες ανάλογες μεταμοσχεύσεις. Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε στην επέμβαση είχε προηγουμένως δοκιμασθεί στις πρώτες μεταμοσχεύσεις προσώπου. Η δυσκολία έγκειται στη συγκόλληση των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων και νεύρων του μοσχεύματος με το σώμα. 
Στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί μια μεταμόσχευση πέους στην Κίνα, αλλά είχε τελικά αποτύχει, καθώς το μεταμοσχευμένο όργανο είχε απορριφθεί από τον οργανισμό. 
Η Νότια Αφρική είναι μία από τις χώρες με την μεγαλύτερη ανάγκη μεταμοσχεύσεων πέους στον κόσμο, καθώς δεκάδες ή και εκατοντάδες αγόρια ακρωτηριάζονται (μερικά τελικά πεθαίνουν) κάθε χρόνο εξαιτίας παραδοσιακών τελετών που περιλαμβάνουν περιτομή.  ( tanea.gr, 12/6/2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια: