2.6.15

ΜΠΟΞΕΡΑΚΙ Ή ΤΙΠΟΤΑ;

Μποξεράκι ή τίποτα;
vita.gr

Η μόδα και το ντύσιμο σύμφωνα με τις επιταγές της έχει προ πολλού πάψει να αποτελεί γυναικείο προνόμιο. Οι περισσότεροι άνδρες είναι πλέον ιδιαίτερα επιλεκτικοί όσον αφορά τα ρούχα, αλλά και τα εσώρουχά τους. Μάλιστα, η ποικιλία στα τελευταία είναι μεγάλη: μποξεράκια, σλιπ, χαλαρά, εφαρμοστά, συνθετικά, βαμβακερά, μεταξωτά, λιγότερο ή περισσότερο αποκαλυπτικά… Ωστόσο, τα εσώρουχα που διαλέγουν οι άνδρες αποκαλύπτουν πολύ περισσότερα από το γούστο τους. Ο τύπος του εσώρουχου αξίζει μεγαλύτερη προσοχή, επειδή μπορεί να επηρεάσει την υγεία ποικιλοτρόπως, προειδοποιούν οι ειδικοί. 
Φιλικά με το δέρμα
Τα εφαρμοστά εσώρουχα μπορεί να είναι όμορφα, όμως αν είναι από συνθετικά υλικά (π.χ. λίκρα, πολυεστέρα), ακόμη και από μετάξι, τότε σε συνδυασμό με την εφίδρωση στη γεννητική περιοχή προκαλούν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη μυκήτων, καθώς και την εκδήλωση δερματικών ερεθισμών. Το δέρμα στη γεννητική περιοχή πρέπει να διατηρείται στεγνό και να αναπνέει. Επομένως, τα λιγότερο απορροφητικά υλικά, όπως 
τα συνθετικά, δεν βοηθούν 
σε αυτόν τον σκοπό. 
Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι βάσει στατιστικών ο ένας στους πέντε άνδρες δεν αλλάζει εσώρουχο κάθε μέρα, οπότε αυξάνονται οι πιθανότητες δερματικών ερεθισμών και μυκητιάσεων. Επομένως, η καλύτερη επιλογή υφάσματος είναι τα βαμβακερά, επειδή επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και να στεγνώνει γρηγορότερα.  
Κατάλληλα για τα σπορ
Τα μποξεράκια μπορεί να είναι από τα πιο άνετα ανδρικά εσώρουχα, αλλά στην περίπτωση της ενασχόλησης με σπορ τα πιο στενά εσώρουχα προσφέρουν καλύτερη υποστήριξη στην περιοχή. Υποστηρίζουν το όσχεο, μειώνουν την κινητικότητα στην περιοχή και προσφέρουν καλύτερο κράτημα, κάτι που είναι αναγκαίο στα σπορ. Εάν πρόκειται μάλιστα για πιο δυναμικά σπορ με έντονη σωματική επαφή, θα χρειαστεί και σπασουάρ (ειδικό εσώρουχο που έχει μια θήκη που κρατά τους όρχεις ψηλά).
Σε περίπτωση φλεγμονής
Η επιδιδυμίτιδα αποτελεί μία από τις συχνότερες ανδρικές φλεγμονές. Συνήθως προκαλείται από την εξάπλωση κάποιας μικροβιακής λοίμωξης της ουρήθρας (π.χ. εξαιτίας έντονης σεξουαλικής επαφής χωρίς προφύλαξη ή με πολλές ερωτικές συντρόφους). Τα συμπτώματα που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν είναι ο πυρετός, αλλά και το αίσθημα βάρους στην περιοχή των όρχεων και η ευαισθησία στην ψηλάφησή τους. 
Η εξέταση από τον γιατρό είναι απαραίτητη προκειμένου να γίνει η διάγνωση, να συσταθούν τυχόν πρόσθετες εξετάσεις (π.χ. αιματολογικές, καλλιέργεια ούρων), καθώς και να χορηγηθεί η κατάλληλη αγωγή (αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη, αντιπυρετικά). Σε ό,τι αφορά τα εσώρουχα, θα χρειαστεί η ανύψωση του οσχέου, γι’ αυτό και ο γιατρός μάλλον θα σας συστήσει να προμηθευτείτε ένα σπασουάρ.
Τα κόκκινα, τα μαύρα...

Οι άνδρες πλέον δεν φοβούνται να επιλέξουν εσώρουχα με έντονο χρώμα. Καλό είναι, όμως, να προτιμούν επώνυμα προϊόντα, επειδή οι κακής ποιότητας βαφές μπορούν να προκαλέσουν δερματικούς ερεθισμούς. Για τους άνδρες με αλλεργική ευαισθησία, τα λευκά βαμβακερά ίσως είναι η καλύτερη επιλογή.
Τι παραπάνω ξέρουν οι Σκοτσέζοι;
Το σκοτσέζικο κιλτ βοηθά τους άνδρες να έχουν σημαντικά καλύτερη ποιότητα σπέρματος, υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Scottish Medical Journal». Η εξήγηση είναι σχετική με τη θερμοκρασία, η οποία στην επίμαχη περιοχή είναι χαμηλότερη χάρη στο κιλτ (μάλλινη καρό παραδοσιακή φούστα). Μάλιστα, χωρίς εσώρουχα η θερμοκρασία είναι ακόμη χαμηλότερη. Ο επικεφαλής ερευνητής, δρ. Erwin Kompanje, προτρέπει τους άνδρες που επιθυμούν να γίνουν γονείς να φορούν κιλτ χωρίς εσώρουχο κατά το χρονικό διάστημα που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί (στη Σκοτία πάντα!). Και μια και τα κλπ. δεν είναι διαθέσιμα, ούτε της μόδας, οι ειδικοί προτείνουν τα βαμβακερά μπόξερ, έτσι ώστε η γεννητική περιοχή να μην πιέζεται, να μη θερμαίνεται και το δέρμα να αναπνέει. 
Γυμνοί στο κρεβάτι;
Ας μην ξεχνάμε ότι τα εσώρουχα -ανδρικά και γυναικεία-είναι σχετικά σύγχρονη εφεύρεση. Οι έρευνες υποστηρίζουν ότι όσο πιο ελεύθερη είναι η γεννητική περιοχή τόσο το καλύτερο, επειδή το δέρμα αναπνέει καλύτερα, ενώ στην περίπτωση των ανδρών οι νυχτερινές στύσεις δεν συναντούν εμπόδιο, έστω και υφασμάτινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: