30.6.14

ΙΤΑΛΙΑ. ΚΑΙ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ;


Υπέρ της αναγνώρισης των συμβιώσεων των ομόφυλων ζευγαριών τάσσεται ο Μπερλουσκόνι
tanea.gr, 30/6/2014
Θέση υπέρ της νομικής αναγνώρισης των συμβιώσεων των ομόφυλων ζευγαριών πήρε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η μάχη για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, σε μια σύγχρονη και δημοκρατική χώρα, θα πρέπει να είναι μια προσπάθεια την οποία όλοι δεσμεύονται να στηρίξουν».
«Ως φιλελεύθερος πολιτικός, θεωρώ ότι με μια ευρεία και ανοικτή διαδικασία διαλόγου μπορούμε να φτάσουμε σε ένα λογικό αποτέλεσμα, δίκαιο και πολιτισμένο», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, στην «στροφή» αυτή συνέβαλε καθοριστικά η νέα σύντροφος του Μπερλουσκόνι, η Φραντσέσκα Πασκάλε, η οποία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ζητήσει να εγγραφεί στην ιταλική οργάνωση διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, Arci gay.
Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα ανέφερε ότι την προσέγγιση αυτή υποστηρίζει στηρίζει και ο γνωστός δημοσιογράφος και στενός φίλος του Μπερλουσκόνι, ο Βιτόριο Φέλτρι.
Η νέα στάση του Μπερλουσκόνι πρόκειται να συζητηθεί στην συνεδρίαση του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, η οποία έχει ορισθεί για την ερχόμενη Πέμπτη.
Οι μέχρι τώρα αντιδράσεις των στελεχών του κόμματος πάντως δείχνουν ότι οι απόψεις διίστανται: η πρώην υπουργός Τουρισμού Μικέλα Μπραμπίλα στηρίζει ανεπιφύλακτα τον ιταλό πρώην πρωθυπουργό και το πολιτικό του άνοιγμα.
Ο πρώην ακροδεξιός και πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Φόρτσα Ιτάλια στην βουλή Μαουρίτσιο Γκασπάρι αποσαφηνίζει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ τη θέσπιση των γάμων ομοφυλόφιλων.
«Οι δηλώσεις του Μπερλουσκόνι υπέρ των ομοφυλόφιλων οφείλονται και στην προσωπική του πορεία, στα δυο διαζύγια και στη σχέση του με την 29χρονη Φραντσέσκα Πασκάλε», σχολίασε το ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τον Σεπτέμβριο θα καταθέσει στη Βουλή νόμο για την πλήρη αναγνώριση των συμβιώσεων των ομοφυλόφιλων, ισότιμη με τον γάμο, αλλά χωρίς το δικαίωμα στην υιοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: