13.6.14

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ... )



Σήμερα σας έχω τις απόψεις του πλέον στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού κ. Χρ. Λαζαρίδη για το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, έτσι όπως τον άκουσα να τις διατυπώνει σε συνομιλητές του. Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι ο Χρύσανθος θεωρεί «γελοίους και μάλιστα με περικεφαλαία», όσους πιστεύουν και διαδίδουν ότι η Χρυσή Αυγή ήταν κερδισμένη στις εκλογές: «Πήραν μόνον 90.000 ψήφους περισσότερες απ' ό,τι πήραν στις προηγούμενες εκλογές, δεν είναι και καμιά επιτυχία» τον άκουσα να λέει. Και όχι μόνον αυτό, υπερασπίστηκε και την πολιτική της κυβέρνησης έναντι της Χρυσής Αυγής, την οποία χαρακτήρισε «ιδανική». Είπε ότι οι χρυσαυγίτες περίμεναν διψήφια ποσοστά (ακόμη και... 20%) και πήραν κάτω από 10%.
Το σημαντικότερο όμως που έλεγε ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού είναι ότι η κυβέρνηση δεν ψήφισε τότε τον αντιρατσιστικό νόμο, «έτσι όπως μερικοί τον ήθελαν», λέγοντας ότι εάν ψηφιζόταν έτσι όπως είχε διατυπωθεί αρχικά ίσως να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα με τους χρυσαυγίτες. Και έφερε ως παράδειγμα τη Γαλλία, όπου το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν ήρθε πρώτο στις εκλογές: «Ο γάμος των ομοφυλοφίλων που ψήφισε η γαλλική κυβέρνηση εκτόξευσε τα ποσοστά των γάλλων ακροδεξιών». Και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα με τους ακροδεξιούς στην Ευρώπη το έχει η Γαλλία, το λένε και οι ξένοι. Κανείς δεν λέει ότι στην Ελλάδα είναι πρόβλημα η Χρυσή Αυγή». Υπενθύμισε ότι αντιρατσιστικός νόμος υπήρχε στην Ελλάδα και μάλιστα από τους αρχαιότερους στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής κλείστηκε στη φυλακή με τον αντιτρομοκρατικό και όχι με τον αντιρατσιστικό νόμο. «Με την πολιτική μας αναχαιτίσαμε την άνοδό της και τώρα θα προσπαθήσουμε να τη συμπιέσουμε ακόμα πιο κάτω» είπε. (tovima.gr, 30/5/2014)

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Μόνο που στη Γαλλία το Εθνικό Μέτωπο είχε φροντίσει να μείνει μακριά από τις κινητοποιήσεις κατά του γάμου ομοφύλων, στα πλαίσια των προσπαθειών του να φανεί μετριοπαθές στα μάτια των ψηφοφόρων. Τις κινητοποιήσεις είχε αναλάβει αποκλειστικά η Κεντροδεξιά η οποία δεν τα πήγε καθόλου καλά στις ευρωεκλογές:

"Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μαρίν Λεπέν αρνήθηκε να έχει κάποια σχέση με τις κινητοποιήσεις καθώς θεωρεί ότι αποτελούν παρελκυστική τακτική των δεξιών αντιπάλων της για να της υποκλέψουν ψήφους. Ο πατέρας της πήγε ένα βήμα παραπέρα συγκρίνοντας τις ομοφοβικές διαδηλώσεις που οργανώνει η κεντροδεξιά με τα πογκρόμ των εβραίων που υποκινούσε το τσαρικό καθεστώς στη Ρωσία για να καλύψει τη δική του ανικανότητα..."

http://tinyurl.com/c6tvfd5

Οι πολιτικές "αναλύσεις" τους μάραναν...