20.6.14

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ


Πλήθος κόσμου κατέκλυσε εχθές Τετάρτη 18/6/2014 κάθε σπιθαμή του Ιερού Ναού της Παναγίας Αχειροποιήτου στην Αγρυπνία που αποτέλεσε την πρώτη πράξη των ειρηνικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για το προετοιμαζόμενο gay pride Θεσσαλονίκης.
Δυναμική η παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, παρεβρέθηκε για μία ώρα περίπου, ευλόγησε τους πιστούς, και με λόγο μεστό και περιεκτικό, τόνισε την Ορθόδοξη διδασκαλία περί της ομοφυλοφιλίας.Σχολιάστηκε αρνητικά από τους εκκλησιαζομένους, η θέση που διατύπωσε, ότι θα μπορούσε να είχε συγκεντρωμένους εκεί εκατό πενήντα εφημερίους της μητροπόλεώς του (ελάχιστοι παρέστησαν), "αλλά", όπως τόνισε χαρακτηριστικά, "κάτι τέτοιο δεν το θέλουμε"! Δεν εξήγησε επαρκώς όμως γιατί.
Προ της Θ. Κοινωνίας, κήρυξε  ο ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ. πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης. Τεκμηρίωσε την ομοφυλοφιλία ως την χειρότερη αμαρτία επί τη βάσει των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας, και στιγμάτισε την απουσία καταδίκης των gay pride από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε αντίθεση με την εκκλησία της Κύπρου που προς τιμήν της το έπραξε. Δεν μπόρεσε να κρύψει την θλίψη που προκάλεσε σε όλο τον πιστό λαό η υποδοχή του εμπνευστή και θερμού υποστηρικτή των gay pride, Ιωάννη Μπουτάρη στο Άγιον Όρος και η στάση των Αγιορειτών πατέρων. (katanixis.blogspot.com)




Την ίδια ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά τα "γραφικά μεσαιωνικά" στη Θεσσαλονίκη ο οικολογικά ευαίσθητος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθλομαίος, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγονται οι Μητροπόλεις των λεγόμενων Νέων Χωρών, μιλούσε στο Ηρώδειο για το....περιβάλλον.


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αμ έτσι εξηγείται , γιατί όσες γκόμενες έχω γνωρίσει από Σαλονίκη διακατέχονται από τόσες θρησκοληψίες και ταμπού. Είναι που οι μαμάδες τους κάνουν αγρυπνίες με τον Άνθιμο...
Άντε μην παρεκτραπώ με τους ιερωμένους πάλι...