24.6.14

ΦΕΛΙΠΕ VI ΚΑΙ ΛΕΤΙΘΙΑ. ΟΤΑΝ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ...


Στην πρώτη συνάντηση του νέου βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας, σήμερα, με αντιπροσώπους της "κοινωνίας των πολιτών" για πρώτη φορά στους προσκεκλημένους περιλαμβάνονται και μέλη λοαδ οργανώσεων.
Πρόκειται για μια κίνηση που η συμβολική αξία της προβάλλεται ως ομαλοποιητική για τη θέση των ομοφυλοφίλων στο σύγχρονο ισπανικό κράτος. 
Ιδιαιτέρως αν αναλογιστεί κανείς συγκριτικά τις ομοφυλοφοβικές δηλώσεις της "δικής μας" Σοφίας πριν μερικά χρόνια ή το γεγονός ότι ανάλογη πρόσκληση από πλευράς κυβέρνησης δεν έχει υπάρξει όλα αυτά τα σχεδόν δέκα χρόνια από τη νομιμοποίηση του γάμου ομοφύλων το 2005.

3 σχόλια:

gay super hero είπε...

Να τα βλέπει και ο δικός μας ανώτατος άρχων αυτά.

Παρεμπιπτόντως αν θέλουμε να είμαστε ιστορικά ορθοί, ο νέος βασιλιάς της Ισπανίας είναι ο Φίλιππος Στ'. Αυτά τα Φελίπε, Γουίλιαμ και οι λατινικές αριθμήσεις που βλέπω δεξιά και αριστερά όταν πρόκειται για ιεράρχες ή ηγεμόνες ομολογώ ότι ποτέ δεν τα κατάλαβα...

Ξενικός είπε...

εξελικτικά αν το δούμε, η πάλαι ποτέ θρησκόληπτη Ισπανία έκανε άλματα, κοινωνικά !
Ξενικός

gay super hero είπε...

To βίντεο από την τελετή εδώ.

http://www.elmundo.es/espana/2014/06/24/53a95f70ca4741a12e8b457b.html

Οι εκπρόσωποι των ΛΟΑΔ οργανώσεων έκαναν δώρο στις κόρες του βασιλικού ζεύγους δύο παιδικά παραμύθια με θέμα την αγάπη ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου...