20.6.11

ΤΑ ΤΑΜΠΛΟΪΝΤ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ


ΝΤΕΦΟΡΜΕ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ Ο ΝΤΙΕΓΚΟ ΦΟΡΛΑΝ
Απειλεί την καριέρα του το γκέι...μ όβερ στη σχέση του

Δεν πρόλαβε να «σχολάσει» ο γάμος του με τη Θάιρα Νάρα και ο Ουρουγουανός άσος καλείται να αντιμετωπίσει δημοσιεύματα που αμφισβητούν τον ανδρισμό του
Ενας άγραφος κανόνας του δρόμου αναφέρει πως όποιος επιλέγει να ζει με ένα όπλο, μάλλον θα πεθάνει απ' αυτό. Οι άνθρωποι του αθλητισμού δεν διαφέρουν. Ζουν με τη δημοσιότητα και κινδυνεύουν να αποκαθηλωθούν εξαιτίας της ανά πάσα στιγμή. Ενώ το διαζύγιο ενός κοινού θνητού περνάει απαρατήρητο, όσο επεισοδιακό κι αν είναι, ενός ποδοσφαιριστή γίνεται είδηση, συχνά με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη φήμη του.
Κάπως έτσι άλλαξε απότομα η ζωή του Ντιέγκο Φορλάν. Πέρυσι τέτοια εποχή είχε σχεδόν τα πάντα. Αποχωρούσε νικητής (και πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής) από τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και λίγους μήνες αργότερα οδηγούσε την Ουρουγουάη στην 4η θέση του κόσμου απολαμβάνοντας ο ίδιος τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του περσινού Μουντιάλ.
Και το σημαντικότερο; Στο σπίτι τον περίμενε η αγαπημένη του (φυσικά μοντέλο) και μέλλουσα σύζυγός του, Θάιρα Νάρα –«συστατικό» απαραίτητο για το ίματζ εντός σταρ των γηπέδων.
Φέτος, ο Ουρουγουανός γνώρισε και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Αφενός διένυσε μια κακή χρονιά με την Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία μάλλον θα παραμείνει για άλλα δύο χρόνια. Αφετέρου, ο Φορλάν «έχασε» και την Αργεντινή συμβία του.
Η ανακοίνωση του γάμου τους είχε αναρτηθεί στο twitter στις 10 Μαρτίου 2011. Και σε αυτό τον τόπο δικτύωσης έμελλε να πιστοποιηθεί το τέλος της σχέσης τους. «Σταματήστε να δημοσιεύετε φήμες, μόνο και μόνο για να τον “πληγώσετε”. Δεν υπάρχει απάντηση. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ», έσπευσε να… κελαηδήσει η Νάρα.
Βρήκαν τον λόγο.
Και οι συμπατριώτες του μοντέλου άλλο που δεν ήθελαν. Η εφημερίδα «Libre» (σ.σ.: Ελευθερία) έψαξε και ισχυρίζεται πως βρήκε τον λόγο που οδήγησε στον ξαφνικό χωρισμό. «Τα πράγματα μεταξύ τους δεν πήγαιναν καλά και η “Θάι'' ήταν απασχολημένη με τις προετοιμασίες του γάμου. Αλλά έπιασε τον Ντιέγκο με έναν άλλον άντρα, πυροδοτώντας τον χειρότερο εφιάλτη μιας γυναίκας», ανέφερε (εντελώς άκομψα) η αργεντίνικη εφημερίδα.
Και συνέχισε με τις «πιπεράτες» αποκαλύψεις της: «Η Θάιρα το κατάλαβε όταν πήγε στην Αργεντινή. Εψαξε και βρήκε διάφορα e-mails. Tότε κατάλαβε ότι υπήρχε… άλλος!».
Και το ρεπορτάζ συνεχίζει να κατακεραυνώνει τον επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης, αναφέροντας πως μέχρι τη σχέση του με τη Θάιρα δεν είχε εμφανίσει γυναικεία παρουσία στο πλευρό του!
Στο νεαρό μοντέλο, ο μαγικός και πλούσιος κόσμος του ποδοσφαίρου δεν είναι άγνωστος. Από το πλευρό της έχουν περάσει ο θρύλος της Αργεντινής Ντιέγκο Μαραντόνα και ο Μάξι Λόπες, ο οποίος την παντρεύτηκε. Οταν χώρισαν, εκείνη κατέληξε στην αγκαλιά του Ντιέγκο Φορλάν, με τον οποίο θα παντρεύονταν αυτό το καλοκαίρι στο Καρμέλο, ενώπιον 500 καλεσμένων.
Βέβαια, στην ιστορία υπάρχει και η άλλη άποψη. Αυτή που υποστηρίζει ότι ο Φορλάν είχε δεύτερες σκέψεις για τον γάμο και μόλις τις μοιράστηκε με τη Θάιρα, όλα καταστράφηκαν.
Πάντως, ο Ουρουγουανός έχει να αντιμετωπίσει και την οργή του (μελλοντικού) πεθερού του, Αντρές Νάρα. «Δεν συμπεριφέρθηκε σαν τζέντλεμαν. Η Θάιρα του έδωσε τα πάντα και δεν πήρε τίποτα σε ανταπόδοση», ήταν τα λόγια του σε αργεντίνικο ραδιοφωνικό σταθμό, στον οποίο αποκάλυψε οικονομικές διαφορές με τον Φορλάν, καθώς και ότι έχει ήδη σβήσει τον αριθμό από τον κινητό του! 
ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ
Οι αθλητές που έσπασαν το ταμπού
Η πιο κοινή παραδοχή καλεί τους ομοφυλόφιλους (όχι μόνο στην αθλητισμό) να «βγουν έξω από την ντουλάπα» τους. Κοινώς να αποκαλυφθούν. Στον χώρο του αθλητισμού αυτή η κίνηση δεν είναι ούτε εύκολη ούτε συνηθίζεται. Ρωτήστε γι' αυτό τον άλλοτε σέντερ του Παναθηναϊκού, Τζον Αμίτσι, ο οποίος το τόλμησε και από τότε ζει στη δίνη αρνητικών σχολίων. 'Η πάρτε, για παράδειγμα, το σχόλιο-ανέκδοτο που παρέθεσε ο παλαίμαχος Τόνι Κασκαρίνο, στην προσπάθειά του να πείσει τους απανταχού γκέι να αποκαλυφθούν: «Υπάρχει ένας ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής στην Αστον Βίλα». «Ποιος;». «Δώσε μου ένα φιλί και θα σου πω…».
Γενικότερα, η υπόνοια της ομοφυλοφιλίας στο ποδόσφαιρο υπάρχει. Οπως τότε με την περίφημη φωτογραφία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με τον Ζεράρ Πικέ. 'Η το απίστευτο φιλί στο στόμα ανάμεσα στον Πολ Σκόουλς και τον Γκάρι Νέβιλ, ύστερα από το γκολ του πρώτου σε ένα παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 'Η ακόμη την καταγγελία του μάνατζερ του Μίχαελ Μπάλακ, Μίχαελ Μπέκερ, για την ύπαρξη «ενός τσούρμου γκέι πάντσερ» στα αποδυτήρια της Εθνικής Γερμανίας, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του περσινού Μουντιάλ.
Ο πρώτος που βγήκε δημόσια και παραδέχθηκε τις ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις του ήταν ο Τζάστιν Φάσανου, αδελφός του πολύ πιο διάσημου Τζον, μέλους της παρέας των «κακών παιδιών» της Γουίμπλεντον. Εν έτει 1990 ο Τζάστιν φιλοξενήθηκε στο πρωτοσέλιδο της «Sun» βγαίνοντας από την… ντουλάπα. Δεν υπολόγισε όμως τον αντίκτυπο. Ο αδελφός του τον χαρακτήρισε ως «απόβλητο», ενώ ο προπονητής του στη Νότιγχαμ Μπράιαν Κλαφ ήταν πιο απόλυτος λέγοντας πως ο Φάσανου είναι μια «γαμ… φούσκα»!
Το 2009 ήταν η σειρά του αθλητή του ράγκμπι Γκάρεθ Τόμας. Ο Ουαλός μόλις συμπλήρωσε 8 χρόνια γάμου. Και τότε αποφάσισε να βγει και να παραδεχτεί ότι είναι ομοφυλόφιλος, αλλά και να ζητήσει: «Δεν θέλω να με θυμούνται ως έναν γκέι αθλητή του ράγκμπι. Πρώτα είμαι αθλητής και ύστερα άνδρας».
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝΟΓΛΟΥ (ethnos.gr, 19-6-2011)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"... καλείται να αντιμετωπίσει δημοσιεύματα που αμφισβητούν τον ανδρισμό του..."