3.6.11

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ 2011



Γιατί πρέπει να στηρίζουμε το Pride;

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ
Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ανάγκη στήριξης του Pride, αλλά όλο αυτό να είναι πλήρως ενσωματωμένο στην κοινωνία μας. Θα έπρεπε να υπάρχει ισότητα και να μη μιλάμε για μια ομάδα που χρειάζεται στήριξη. Αφού όμως αυτό δεν συμβαίνει, εγώ θα είμαι εκεί.

ΖΑΚ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Στηρίζουμε το Pride γιατί υποστηρίζουμε το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης και σεξουαλικού αυτοπροσδιορισμού. Θέλουμε τους δρόμους γεμάτους χαρούμενους, αγαπημένους και αλληλέγγυους συνανθρώπους.

ΕΥΣΤΑΘΙΑ
«Αθήνα, 2071 μ.Χ.…Ο Έρωτας αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα. Το συναίσθημα αυτό γίνεται αντιληπτό απ’ τις αρχές χάρη σε ένα μικροτσίπ που είναι τοποθετημένο στο μέρος της καρδιάς και προειδοποιεί με το πρώτο ερωτικό σκίρτημα για την παράβαση....» («Τέρμα για σήμερα ο μύθος», Ευσταθία, εκδ. Ιανός)
Πρέπει να είμαστε στο ATHENS PRIDE όλοι! Όλοι όσοι θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και να χαιρόμαστε για τις επιλογές μας χωρίς φόβο και προκατάληψη.

MEΛISSES
Μέσα από τις δράσεις που συνοδεύουν το Athens Pride δίνουμε μια ηχηρή απάντηση κατά της ομοφοβίας και του ρατσισμού. Είναι μία μεγάλη γιορτή όπου μιλάμε ανοιχτά, τραγουδάμε δυνατά και επιλέγουμε ελεύθερα!

ONIRAMA
Στηρίζοντας το Pride στηρίζουμε τη διαφορετικότητα και το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής. Είναι δύσκολο πολλές φορές να είσαι διαφορετικός, είτε αυτό αφορά στα ρούχα, τα μαλλιά, τη νοητική και σωματική ικανότητα είτε τις ερωτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις, αλλά είναι μια πραγματικότητα που είτε σε κάποιους αρέσει είτε όχι, πρέπει να την κοιτάξουν κατάματα και να συνυπάρξουν αρμονικά χωρίς να καταπιέζει η μια πλευρά την άλλη. Στηρίζουμε το Pride γιατί στηρίζουμε την ελευθερία και την περηφάνια του να ακολουθείς τις επιλογές σου.

THE SECRET
Πάρα πολλοί άνθρωποι που θαυμάζω και αγαπώ είναι gay, άρα δεν θα μπορούσα να λείπω! Άλλωστε έχω παρευρεθεί ξανά σ’ αυτή τη γιορτή χωρίς να τραγουδήσω. Θυμώνω πολύ με όλους τους τύπους διακρίσεων που υπάρχουν στον κόσμο, είτε είναι χρώματος είτε κοινωνικών τάξεων είτε σεξουαλικών προτιμήσεων. Τέτοιου είδους σκέψεις δεν αφήνουν τον πλανήτη μας και μας τους ίδιους να εξελιχθούμε ως άνθρωποι. Αν το σκεφτούμε όλοι έτσι, τόσο απλά και με πολλή αγάπη, τότε σίγουρα θα ζούμε σε έναν πιο «gay», χαρούμενο κόσμο! Οι THE SECRET θα είναι εκεί με μεγάλη χαρά και αγωνία!

VEGAS
Το Pride είναι μία μοναδική διοργάνωση στην Ελλάδα και, ομολογουμένως, ένα τρομερό πάρτι! Δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε δίπλα στην LGBT κοινότητα της Αθήνας, που για άλλη μία χρονιά γιορτάζει το δικαίωμα έκφρασης της σεξουαλικής της ταυτότητας. Είναι σημαντικό να στηρίζουμε με την παρουσία μας εκδηλώσεις όπως το Athens Pride και είμαστε περήφανοι που θα διασκεδάσουμε παρέα με τους φίλους μας. Αγάπη και ίσα δικαιώματα για όλους.

* Με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Athens Pride 2001 μίλησε η ΜΑΡΩ ΖΗΝΑ (AthensVoice, 2-6-2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια: