27.6.11

"ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ", ΔΗΛΩΣΕ Η ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ

"Βρώμικο" πράγμα η ομοφυλοφιλία", δήλωσε η προπονήτρια της εθνικής Νιγηρίας
Contra.gr, 25/6/2011
Με αφορμή τις φήμες που θέλουν την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Νιγηρίας να διαθέτει στις τάξεις της ομοφυλόφιλες παίκτριες, η προπονήτρια Ευχάρια Ούτσε μίλησε για το ζήτημα.
"Η ομοφυλοφιλία είναι κάτι "βρώμικο", είναι λάθος πνευματικά και ηθικά", δήλωσε μεταξύ άλλων στην εφημερίδα "Bild" η 38χρονη ομοσπονδιακή τεχνικός.
Χαρακτηριστικό της αντίθεσης που εκφράζει για το ζήτημα η Ούτσε, είναι το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε επιστρατεύσει μέχρι και ιερείς, προκειμένου να... ξορκίσουν το “κακό” που έχει βρει την εθνική Νιγηρίας.
Το φαινόμενο, πάντως, φέρεται να υπάρχει και πριν από την πρόσληψη της Ούτσε (το 2009), αφού ορισμένες παίκτριες έμειναν εκτός εθνικής, καθώς οι άνθρωποι της ομοσπονδίας είχαν την υποψία ότι είναι λεσβίες!
Παρόλα αυτά, η νεαρή προπονήτρια υποστήριξε πως δεν έχει αποδείξεις ότι υπάρχουν ομοφυλόφιλες παίκτριες, προσθέτοντας όμως πως "αν οι φήμες είναι έντονες, αρχίζεις να πιστεύεις πως πράγματι συμβαίνει".
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ υποστήριξε πως δεν είχε ιδέα για το γεγονός ότι κάποιες παίκτριες "κόπηκαν" από την αφρικανική ομάδα εξαιτίας του σεξουαλικών προτιμήσεών τους, ενώ η επικεφαλής των γυναικείων διοργανώσεων Τατιάνα Χαένι είπε πως θα έρθει σε επικοινωνία με την Ούτσε.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

βρώμικο πράγμα η ομοφοβία...