5.6.11

ΕΝΑΣ ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

Nancy Murrian
.
Oι περισσότερες ιστορίες αγάπης έχουνε κατάληξη στο θάνατο. Ίσως γιατί οι εραστές πηγαίνουν σε μια Ουτοπία. Σε έναν καλύτερο κόσμο. Εκεί που δεν υπάρχει Κόλαση και Παράδεισος, αλλά κάτι άλλο. Καλύτερο από Παράδεισο. Ο έρωτας είναι ένα ταξίδι σε κάτι μεγαλύτερο. Και δεν σταματάει.
Ξέχασα τον εαυτό μου. Kαι ο χρόνος είχε σταματήσει. Εκεί τότε στο πηγάδι. Εκεί που ενώθηκα μαζί του, συναντήθηκα και ενώθηκα μαζί του. Και ξέχασα τον εαυτό μου, ενώ εκείνον είχα βρεί.

Έλενα Πέγκα: Νάρκισσος (Queich, 2011)



ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 (ΧΩΡΟΣ Ε΄) 20-22 ΙΟΥΝΙΟΥ

Νάρκισσος της Έλενας Πέγκα

Η Έλενα Πέγκα, θεατρική συγγραφέας και σκηνοθέτις, συνδυάζει τις δύο της ιδιότητες στο νέο της εγχείρημα, που εμπνεύστηκε από το μύθο του Νάρκισσου. Εντοπίζοντας τον ναρκισσισμό ως ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του σύγχρονου πολιτισμού, επαναπροσεγγίζει τον μύθο και προσκαλεί τον πολύπλευρο δημιουργό, περφόρμερ και ηθοποιό Άγγελο Παπαδημητρίου να υποδυθεί τον Νάρκισσο, πλαισιώνοντάς τον με 20 γυμνούς άντρες εθελοντές.

Κείμενο-σκηνοθεσία Ελενα Πέγκα, Νάρκισσος Άγγελος Παπαδημητρίου, σκηνικό-κοστούμια Αντώνης Δαγκλίδης, φωτισμοί Κατερίνα Μαραγκουδάκη, βίντεο Μάνθος Σαντοριναίος, μουσική Ορέστης Τάνης, θεατρολόγος-βοηθός σκηνοθέτη Ζωή Μαντά

Δεν υπάρχουν σχόλια: