5.5.11

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΓΙΑ "ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ" ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ



[...]ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης επιμένει ότι η αιχμή του δόρατός του έχει κοινωνικό προσανατολισμό, με ενίσχυση των βρεφονηπιακών σταθμών και των κοινωνικών δομών για ευάλωτες ομάδες. Παράλληλα, προτάσσει την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου με κίνητρα, όπως η επιδότηση ενοικίου για νέα ζευγάρια ή ακόμα και η απαλλαγή δημοτικών τελών για καινούριες επιχειρήσεις, που θα εγκατασταθούν στο κέντρο.

Το ιστορικό κέντρο βρίσκεται στο επίκεντρο των δράσεων του δήμου. Είναι ανάγκη, όπως δήλωσε ο κ. Καμίνης, να αναστραφεί η συνεχιζόμενη υποβάθμιση.
Οι κύριοι στόχοι που θέτει είναι:
- Εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς διαβίωσης και διατήρησης της κοινωνικής συνοχής.
- Κίνητρα για να επιστρέψουν οι κάτοικοι στην πόλη.
- Ανάκτηση σταδιακά των δημόσιων χώρων και αναβάθμιση εν γένει της εικόνας της πόλης, της αισθητικής.
- Ενίσχυση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης και αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας.
- Στήριξη της οικονομίας της πόλης και ενίσχυση της πολιτιστικής δημιουργίας και των νέων επιχειρηματιών.
- Η Αθήνα πρέπει να γίνει πιο πράσινη, πιο φιλική προς τον πολίτη, ελκυστική στους τουρίστες, με βιώσιμη κινητικότητα και προπάντων διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων και ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών. (tovima.gr, 3-3-2011)


Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων προηγήθηκε χρονικά της κυβέρνησης (εδώ) στην εξαγγελία κινήτρων για νέα ζευγάρια που θα θελήσουν να εγκατασταθούν στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας.


Η απορία, όμως, παραμένει: Όταν λέει νέα ζευγάρια εννοεί… ετερόφυλα νέα ζευγάρια;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Κοινοβουλίου για τα σχέδια και τις προτεραιότητες του δήμου Αθηναίων, ο κ. Καμίνης μίλησε για βαθύτατο αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών που πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα, όπως και εικόνα εγκατάλειψης περιοχών που είναι ανάγκη να ξαναζωντανέψουν, πριν το φαινόμενο πάρει εφιαλτικές διαστάσεις.
Ακόμα, ο δήμαρχος Αθηναίων τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης νομοθετικής λύσης για τις διαδηλώσεις, ώστε να μην κλείνουν οι δρόμοι της Αθήνας και να επιδεινώνουν έτσι την ήδη βεβαρημένη οικονομική κατάσταση των εμπορικών μαγαζιών που πλήττονται και από το παραεμπόριο. Παράλληλα, κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ψηφίσουν ένα νόμο για τις συναθροίσεις, τονίζοντας ότι ο ίδιος ποτέ δεν ήταν υπέρ της "δημοκρατίας του καναπέ", αλλά όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο και με σεβασμό στη συνταγματική νομιμότητα..
"Η Αθήνα αντιμετωπίζει μια ολόπλευρη βαθύτατη κρίση, κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική, και απαιτεί ολιστική παρέμβαση", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε:"Η κρίση αυτή δεν πλήττει μόνο το ιστορικό κέντρο αλλά επεκτείνεται και εξαπλώνεται ραγδαία και σε άλλες γειτονιές της πόλης. Απειλείται η κοινωνική παράδοση της Αθήνας. Βαθαίνουν τα κοινωνικά ρήγματα. Ορισμένα ιστορικά σημεία της πρωτεύουσας μετατρέπονται σε άβατα. Η ανασφάλεια των πολιτών δεν είναι μόνο στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Εξαπλώνεται σε άλλες γειτονιές. Συνοικίες ολόκληρες που ήταν μεσοαστικές, όπως Πατήσια, Κυψέλη, Παγκράτι, κινδυνεύουν".
Στο θέμα των μεταναστών ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι "η πολιτική μας πρέπει να αποσκοπεί στην κοινωνική ενσωμάτωση όλων όσων εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας". Σημείωσε δε ότι για τη διαχείριση του φαινομένου των λαθρομεταναστών, "υπάρχει ένας πληθυσμός στην Αθήνα που πρέπει να καταγραφεί, να πιστοποιηθεί και όσοι είναι παράνομοι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους".
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Καμίνης στη δημιουργία κινήτρων που θα συμβάλουν στην αναζωογόνηση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους. Όπως ανέφερε, στις προθέσεις του δήμου είναι να εκμεταλλευτεί ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας που είτε είναι στην ιδιοκτησία του είτε ανήκουν σε ιδιώτες προκειμένου να δοθούν σε νέα ζευγάρια.
"Στο ιστορικό εμπορικό κέντρο δεν υπάρχει ούτε ένα δημοτικό δημόσιο σχολείο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης, ενώ μεταξύ των σχεδίων του, είναι μεταξύ άλλων, όπως είπε, η δημιουργία κινητών μονάδων που θα μοιράζουν προγραμματισμένα συσσίτια σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Αυτή τη στιγμή μοιράζονται 6.000 καθημερινά γεύματα σε άστεγους και άπορους, όπως επίσης και η δυνατότητα να αναλάβουν ως χορηγοί τον φωτισμό σε πλατείες ιδιωτικές εταιρίες.

Ξενικός είπε...

σε ζευγάρια ομοφυλοφίλων; ελάτε τώρα, σε ποιά χώρα ζούμε;...
αχ.
Ξενικός
xenikos.blogspot.com