26.5.11

QUEER ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ. ΚΑΝΑΔΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΦΥΛΟ... ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ

Οι γονείς του/της Στορµ δεν αποκαλύπτουν αν το παιδί τους είναι αγόρι ή κορίτσι για να αποφασίσει µόνο του όταν µεγαλώσει!
Αφήνουν το µωρό να διαλέξει... φύλο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΩ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ (tanea.gr, 26-5-2011)
Αγόρι ή κορίτσι; Είναι, συνήθως, το πρώτο πράγµα που συγγενείς και φίλοι ρωτούν και µε τη σειρά τους αποκαλύπτουν οι περήφανοι γονείς. Ενα ζευγάρι από τον Καναδά όµως θέλησε να πρωτοτυπήσει στο τρίτο του παιδί και να κρατήσει το φύλο µυστικό, έως ότου εκείνο αποφασίσει ως τι προτιµάει να ζήσει.
Η 38χρονη Κάθι Ουίτερικ καιο 39χρονος δάσκαλος Ντέιβιντ Στόκερ, που ζουν στο Τορόντο, διακρίνονται για τις ριζοσπαστικές τους απόψεις γενικώς.
Οταν λοιπόν πριν από τέσσερις µήνες έφεραν στη ζωή το τρίτοτους παιδί, έστειλαν στο στενό τους περιβάλλον τοεξής e-mail: «Αποφασίσαµε να µη µοιραστούµε ακόµη το φύλο του/της Στορµ – φόρος τιµής στην ελευθερία και το δικαίωµα της επιλογής και αντίθεση στους περιορισµούς».
Οι µοναδικοί λοιπόν που γνωρίζουν µέχρι στιγµής εάν το µωρό είναι γένους θηλυκού ή αρσενικού είναι τα δύο µεγαλύτερα παιδιά τους (ο 5χρονος Τζαζ και ο 2 ετών Κίο), ένας πολύς στενός φίλος και οι δύο µαίες που βρίσκονταν στην αίθουσα τοκετού.
Η κίνησή τους, υποστηρίζουν οι ίδιοι, είναι µια γροθιά στα φυλετικά στερεότυπα που επιβάλλει η κοινωνία και τα οποία θεωρούν ότι αρχίζουν από τη στιγµή που τα µωρά ντύνονται στα µπλε ήτα ροζ. «Εάν πραγµατικά θέλεις να γνωρίσεις κάποιον, δεν ρωτάς τι έχει ανάµεσα στα πόδια του», παρατηρεί στην καναδική εφηµερίδα «Τορόντο Σταρ» ο Ντέιβιντ.
Αρκετοί φίλοι όµως τούς επιρρίπτουν ότι επιχειρούν να επιβάλουν τις δικές τους αξίες σ’ ένα νεογέννητο.
∆εν θα έπρεπε όµως να πέφτουν από τα σύννεφα, δεδοµένου ότι το ζευγάρι ουδέποτε έκρυψε τις πλέον προοδευτικές του ιδέες. Μία από αυτές και η κατ’ οίκον εκπαίδευση, προκειµένου το παιδί να έχει την ελευθερία να επιλέξει τι θα µάθει. Επιπλέον, ολόκληρη η οικογένεια κοιµάται σε δύο στρώµατα και τα δύο µεγαλύτερα παιδιά αποφασίζουν µόνα τους πότε θα κόψουν τα µαλλιά τους και βέβαια τι θα φορέσουν καθηµερινά.
Ο ΤΖΑΖ, για παράδειγµα, θέλει να έχει µακριά µαλλιά, το αγαπηµένο του χρώµα είναι το ροζ και αγαπηµένο του ρούχο είναι ένα ροζ φόρεµα. Ο Κίο πάλι προτιµά ως χρώµα το µοβ. ∆εν είναι λοιπόνκαι τόσο παράλογο που όσοι τα γνωρίζουν για πρώτη φορά υποθέτουν ότι είναι κορίτσια

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι φυλλάδες το ρίξανε στα γνωστά καφριλίκια αλλά και αυτοί οι str8 γονείς είναι τρελοί για δέσιμο. Το φύλο το έχει διαλέξει η φύση και είναι αρσενικό. Στα τρελοφάρμακα θα τα στείλουνε τα παιδάκια.

g for george είπε...

Είναι εντελώς παρανοϊκό όλο αυτό.
Νομίζω πως πρέπει να επέμβει η Πρόνοια.

erva_cidreira είπε...

Να... προσέχετε τι γράφετε, γιατί σας διαβάζουν και κάποιοι σχολιαστές στο φόρουμ του 10%. :)