7.5.11

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ



Αναγνωρίστηκαν τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών στη Βραζιλία
tanea.gr, 6/5/2011
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας αποφάνθηκε πως τα ζευγάρια του ίδιου φύλου θα απολαμβάνουν από εδώ και στο εξής τα ίδια νόμιμα δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια.
Η απόφαση υιοθετήθηκε ομόφωνα από τους δέκα δικαστές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικαστηρίου Σεζάρ Πελούζο, παρά τη σφοδρή αντίθεση της Καθολικής Εκκλησίας.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, τα ζευγάρια του ίδιου φύλου θα έχουν τα ίδια οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα με τα ζευγάρια διαφορετικού φύλου, όπως δικαιώματα που αφορούν στη σύνταξη, στην κληρονομιά, στην υιοθεσία παιδιών.
Η Βραζιλία είναι η πιο πυκνοκατοικημένη Ρωμαιοκαθολική χώρα του κόσμου και μετράει 60.000 ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Αυτή η απόφαση κάνει την Βραζιλία μια από τις λίγες χώρες της Νότιας Αμερικής μαζί με την Αργεντινή και την Ουρουγουάη, που επιτρέπει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.
«Η ελευθερία του καθενός να αναπτύσσει την δική του σεξουαλικότητα είναι μέρος της ελευθερίας της έκφρασης» δήλωσε ο δικαστής Κάρλος Άιρες Μπρίτο μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης.
Οι ομοφυλοφιλικές οργανώσεις της χώρας χαιρέτησαν με ενθουσιασμό το νέο και τόνισαν πως πρόκειται για μια ιστορική μέρα για την Βραζιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: