18.5.11

ΙΤΑΛΙΑ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ ΛΕΓΚΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ

Υποψήφιος της Λέγκας του Βορρά δηλώνει ομοφυλόφιλος
i-reportergr.com, 10/5/2011
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν τις δηλώσεις του εικοσιπεντάχρονου υποψήφιου της Λέγκα του Βορρά στο δημοτικό συμβούλιο της Μπολόνια, Στέφανο Γκουίντα, ο οποίος, απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι "είναι ομοφυλόφιλος και μέσα στο κόμμα του δεν είναι ο μόνος".
Ο Γκουίντα είναι στενός συνεργάτης του Μάνες Μπερναρτνίνι, υποψήφιου δημάρχου της Λέγκας στην Μπολόνια, ο οποίος με την σειρά του πρόσκειται στον υπουργό εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Λ' Ινφορματσιόνε που αναδημοσιεύεται από όλο τον ιταλικό τύπο, ο Γκουίντα προσθέτει μάλιστα, ότι "πριν έξι χρόνια, γύρισε, με ψευδώνυμο, μια τολμηρή ταινία. Περισσότερο, όμως, για πειραματισμό, παρά για να ακολουθήσει την σχετική καριέρα". Όσο για την παρουσία του, στο εσωτερικό της Λέγκα του Βορρά, ο επίδοξος δημοτικός σύμβουλος, τονίζει ότι "αυτό που μετράει, είναι να πιστεύεις στις αρχές του κόμματος. Το τι κάνεις στην ιδιωτική σου ζωή, δεν έχει και τόση σημασία. Καμιά φορά, κάποιοι φίλοι και ομοϊδεάτες μεγαλύτερης ηλικίας, μπορεί να πετάνε κανένα λόγο, αλλά αυτό συμβαίνει και μεταξύ κομμουνιστών".
Σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι ο "εξαιρετικός χαρακτήρας" των δηλώσεων του Γκουίντα, οφείλεται στην γνωστή και πάγια θέση του γραμματέα της Λέγκας Ουμπέρτο Μπόσι επί του θέματος.
Ο Μπόσι έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι "στηρίζει την εκκλησία και μάχεται τους ομοφυλόφιλους και τις μασωνίες" και ότι "όποιος επιθυμεί την αναγνώριση των σχέσεων των ομοφυλόφιλων, παραληρεί". Όπως υπογραμμίζει, όμως, αναλυτής της ιταλικής ραδιοφωνίας, με την υποψηφιότητα και τις δηλώσεις Γκουίντα, τα πράγματα μπορεί να άρχισαν να αλλάζουν, ακόμη και για την Λέγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: