1.2.10

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΤΑΪΒΑΝ

.
Τουριστικό οδηγό για ομοφυλόφιλους εξέδωσε η Ταϊβάν
Καθημερινή, 29/1/2010
Η Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα ότι εξέδωσε τον πρώτο επίσημο τουριστικό οδηγό για ομοφυλόφιλους, ελπίζοντας με αυτό τον τρόπο να παρουσιάσει την χώρα ως φιλική προς την κοινότητα των ομοφυλοφίλων.
Ο οδηγός, που έχει τίτλο Queer Guide, τυπώθηκε από την κυβέρνηση της Ταϊπέι με σκοπό να προωθήσει τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή της Ταϊπέι.
Ο 48σέλιδος οδηγός αφιερώνει 7 σελίδες στην παρουσίαση τοποθεσιών που συχνάζουν ομοφυλόφιλοι και 41 σελίδες για να προσφέρει γενικές τουριστικές πληροφορίες και συμβουλές κατά του AIDS.
Ο Λιν Κουο-νινγκ, από το τμήμα υγείας της κυβέρνησης της Ταϊπέι, δήλωσε ότι η ιδέα για την έκδοση του Queer Guide προήλθε από την ανησυχία της κυβέρνησης για την υγεία της ομοφυλόφιλης κοινότητας.
«Πριν δύο χρόνια αρχίσαμε να κάνουμε ανώνυμα τεστ AIDS σε ομοφυλόφιλους άνδρες. Θέλαμε να τυπώσουμε και ένα έντυπο με πληροφορίες για το AIDS, αλλά θεωρήσαμε ότι είναι καλύτερο να εκδώσουμε έναν Queer Guide», δήλωσε.
«Έχουμε τυπώσει 2.000 αντίτυπα του οδηγού και τα μοιράζουμε σε μαγαζιά και σάουνες για ομοφυλόφιλους», πρόσθεσε.
Αν και πολλοί ομοφυλόφιλοι χαιρέτισαν την έκδοση του Queer Guide, κάποιοι παραπονέθηκαν ότι δεν είναι φιλικός προς την ομοφυλόφιλη κοινότητα και ότι δεν θα πρέπει να αναφέρεται στο AIDS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: