2.4.17

Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΑΥΞΑΝΕΙ TΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

Η μαριχουάνα αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό και καρδιακή ανεπάρκεια
Συγκρίνοντας τα ποσοστά καρδιαγγειακών περιστατικών μεταξύ των ατόμων που ήταν χρήστες μαριχουάνας και όσων δεν ήταν, διαπιστώθηκε ότι η τακτική χρήση μαριχουάνας συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατά 26% για εγκεφαλικό και κατά 10% για καρδιακή ανεπάρκεια
skai.gr,15/3/2017

Η χρήση μαριχουάνας (κάνναβης) αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό ή καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Καθώς εξαπλώνεται διεθνώς η τάση για νομιμοποίηση της κάνναβης, είτε για ιατρική είτε για ψυχαγωγική χρήση, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη κατανόηση των πιθανών παρενεργειών και κινδύνων.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Αντίτι Κάλα του Ιατρικού Κέντρου Αϊνστάιν της Φιλαδέλφεια, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας στην Ουάσιγκτον, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 20 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 18 έως 55 ετών που είχαν εισαχθεί σε νοσοκομεία, εκ των οποίων περίπου το 1,5% (316.000) είχαν διαγνωσθεί ότι κάνουν χρήση μαριχουάνας.
Συγκρίνοντας τα ποσοστά καρδιαγγειακών περιστατικών μεταξύ των ατόμων που ήταν χρήστες μαριχουάνας και όσων δεν ήταν, διαπιστώθηκε ότι η τακτική χρήση μαριχουάνας συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατά 26% για εγκεφαλικό και κατά 10% για καρδιακή ανεπάρκεια. Αυξημένος είναι επίσης ο κίνδυνος για στεφαναία νόσο και αιφνίδιο καρδιακό θάνατο.
Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει την κάνναβη με αυξημένο κίνδυνο για τους πνεύμονες και για ψυχικές παθήσεις (π.χ. σχιζοφρένεια), αλλά η νέα έρευνα δείχνει ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο καρδιαγγειακός κίνδυνος.

1 σχόλιο:

ball and chain είπε...

Κ ο αστικος αερας που αναπνεουμε κατι θα προκαλει,οπως παρομοια οι χρωματιστοι καρκινοι σε μαρμελαδες μπισκοτα κτλ.Ηθελα παντως να πω οτι ο μόνος -η καλυτερη η μόνη- που πεθανε απο Φουντα ηταν η Στελλα!
Την καλησπερα μου κ καλο μηνα ;-)