13.1.19

2=1+1. ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ



Ομαδική έκθεση στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
Μ' έναν αριθμητικό, τη φορά αυτή ,τίτλο εγκαινιάζει το έτος 2019 το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου , το Σάββατο  12 Ιανουαρίου στις 18.30 το απόγευμα.
Πρόκειται για μια έκθεση όπου οι καλλιτέχνες εκλήθησαν να υποβάλλουν συνθέσεις ζευγαριών άρρηκτα συνδεδεμένων μεταξύ τους τόσο κατά προσωπική όσο και κατά αφηρημένη  έννοια  ή και συγκεκριμένη ακόμα που παραπέμπει σε υπερβατικές συναναστροφές  και προτάσεις.
Έτσι,  έχουν δημιουργηθεί έργα που  απεικονίζουν διαχρονικούς  εραστές   και συντρόφους όπως π.χ ο Καίσαρ και η Κλεοπάτρα, ο  Δάφνης και η Χλόη, αλλά και ο ουρανός με το φεγγάρι η το αμφίβιο πουλί  με την  λιμνοθάλασσα, το παιδί και το δελφίνι η ακόμα δίδυμες  έννοιες, όπως ο αγνός κι ο βέβηλος έρως, ο ήλιος και το φεγγάρι  καθώς και τόσα άλλα πολλά παραδείγματα. Είναι περίεργο όμως  ότι  σ' όλα  αυτά τα θέματα εμπεριέχεται όχι μόνο το πνεύμα των καλλιτεχνών που επέλεξαν τη σύνθεσή τους ελεύθερα κι όπως ταίριαζε στην ψυχοσύνθεση του καθ ενός, αλλά και η εις βάθος ανάλυση  του πειραματισμού  της δουλειάς στο προτεινόμενο  εικαστικό αποτέλεσμα.
Με άλλοτε σκερτσόζικο ύφος  κι άλλοτε κάτω από αυστηρά μελετημένη γραφή  οι καλλιτέχνες προσφέρουν άφθονο υλικό , πηγαίο,  για να σχολιάσει ο κάθε θεατής με τον δικό του τρόπο το προσφερθέν αποτέλεσμα.  Μερικά παραδείγματα ακόμα, Ο Πέτρος κι ο Παύλος, η Ψυχή και ο Έρως,  ο Αδάμ και η Εύα... Και ως προς τούτο η παρούσα έκθεση πρωτοτυπεί κι επιθυμεί να διοχετεύσει εκ νέου τη χαρά τόσο στο κοινό που παρακολουθεί τις δράσεις του Μουσείου όσο και στους καθ αυτούς  καλλιτέχνες που μετέχουν και βρίσκονται κοντά μας. Η είσοδος εξακολουθεί και είναι δωρεάν όπως  και οι συμμετοχές των καλλιτεχνών. Το ωράριο παραμένει το ίδιο κάθε βράδυ 18.00 έως 20.00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής αλλά και που ανοίγει πάντα κατόπιν προφορικής συνεννοήσεως η με ενημέρωση στο μέιλ  met.heraklion@gmail.com.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες :
Τάσος Δήμος - Γιάννης Δημητράκης - Μαρία Μαραγκουδάκη- Κώστας Ντιός - Μηνάς Καμπιτάκης - Αννα Αργυροπούλου - Ευα Διβαρη  - Άννα Πανταζή - Εφη  Μάνου - Σέντη Χανιαδάκη - Ελίζαμπεθ Διονυσοπούλου - Θανάσης Μπερούτσος - Πέπη Χατζηδάκη - Κώστας Παγωμένος  -Ζωή Σειτάνη - Ευγενία Πανουτσοπούλου - Παναγιώτης Μαυρόπουλος - Κέλλυ Κομπίτσα - Λυδία Μαργαρώνη - Νίκος Σαλιακάς - Αννα Κατιμερλή- Μιράντα Σκυλουράκη - Καλλιόπη Κωνιού - Στέλα Κουκουλάκη - Μαρία Γρηγοριάδη-Νεκτάριος Παχιαδάκης-Λαμπρινή Μποβιάτσου-Θωμάς Τουρναβίτης
(cretalive.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: