15.5.15

ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ. 5% ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ

Οι εκλογές της προηγούμενες στη Βρετανία ανέδειξαν το μεγαλύτερο αριθμό από ομοφυλόφιλους βουλευτές στο βρετανικό κοινοβούλιο, τον μεγαλύτερο ανάμεσα σε όλες τις χώρες. 
Πιο συγκεκριμένα τη νέα σύνθεση υπάρχουν 32 βουλευτές οι οποίοι έχουν δηλώσει ανοικτά ότι είναι ομοφυλόφιλοι ή λεσβίες σε ένα κοινοβούλιο με 650 θέσεις αντιπροσωπεύοντας το 5% περίπου στο ποσοστό που εκτιμάται και ο πληθυσμός των ομοφυλοφίλων στη Βρετανία 5 με 7%. 
 Συνολικά οι ομοφυλόφιλοι υποψήφιοι ήταν 155, ο μεγαλύτερος αριθμός ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ η νέα βουλή της Βρετανίας ξεπερνά σε αριθμό ομοφυλοφίλων ακόμη και αυτές της Σουηδίας και της Ολλανδίας με 10 και 12 βουλευτές αντίστοιχα. Το κυβερνών κόμμα των Τόρηδων ήταν μάλιστα ένα με το μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων ομοφυλόφιλων με 39 άνδρες και 3 γυναίκες. (defencenet.gr, 14/5/2015)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα οι ανοιχτά LGBT βουλευτές είναι οι:............................................................................................................................................
χμμμ ΚΑΝΕΙΣ!

erva_cidreira είπε...

Δικαίως.
Τι πάει να πει στα ελληνικά LGBT;