12.3.14

THE NORMAL HEART. ΤΟ ΤΡΕΪΛΕΡ


Πριν το «Dallas Buyers Club» μια από τις πιο δυνατές ιστορίες για το AIDS είχε ειπωθεί στο ακτιβιστικό θεατρικό έργο του Λάρι Κρέιμερ που σάρωσε τα βραβεία ΤΟΝΥ το 2011 και τώρα μεταφέρεται στην οθόνη από το ΗΒΟ.
Tο «The Normal Heart» διαδραματίζεται στην Νέα Υόρκη των αρχών της δεκαετίας του 80, όταν το AIDS επέλαυνε σπέρνοντας τον θάνατο και τον πανικό στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων και περιγράφει το ρατσιστικό ωστικό κύμα που προκάλεσε στην ευρύτερη κοινωνία.
Με τις αμερικάνικες υγειονομικές αρχές να εθελοτυφλούν και την αμερικάνικη κοινή γνώμη να βλέπει ακόμη την επιδημία ως κάτι που δεν αφορά παρά μια μικρή –κι όχι ακριβώς συμπαθή- ομάδα του πληθυσμού, ήταν λίγοι μα απόλυτα ενεργοί ακτιβιστές που ανέλαβαν να φέρουν το πρόβλημα στο προσκήνιο και να πιέσουν για δράση.
Με τον Μάρκ Ράφαλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο κι ένα καστ που περιλαμβάνει τους Τζούλια Ρόμπερτς, Μάτ Μπόμερ, Τέιλορ Κιτς, το «The Normal Heart» είναι σκηνοθετημένο από τον Ράιαν Μέρφι του «Nip/Tuck», του «Glee» και του «American Horror Story» και προβάλει ήδη σαν ένα από τα τηλεοπτικά γεγονότα της άνοιξης. 
Γιώργος Κρασσακόπουλος (flix.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: