31.3.14

ΗΠΑ. ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΡΙΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Απέρριψαν μαθητή γιατί είναι παιδί ομοφυλοφίλων 
Ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονιών του, στάθηκε η αιτία να μην γίνει δεκτό σε Μοντεσσοριανό σχολείο τρίχρονο αγοράκι 
της Χρίσλας Γεωργακοπούλου (thetoc.gr, 31/3/2014)

Ζευγάρι ομοφυλοφίλων γυναικών στο Τέξας καταγγέλει ότι ο γιος του απομακρύνθηκε από το τοπικό Μοντεσσοριανό σχολείο, επειδή είναι παιδί ομοφυλοφίλων.
Η Τρέισι Κέλερ και η σύζυγός της Ντον είπαν ότι έλπιζαν να καταφέρουν να εγγράψουν τον τριών χρόνων γιο τους Λάντρι στο Μοντεσσοριανό σχολείο του Μπέντφορντ στο Τέξας.  Όμως, η διευθύντρια του σχολείου Σαμέν Γουέμπστερ τους ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν είναι δυνατό αφού πρόκειται για παιδί λεσβιών. Μάλιστα, μετέφερε και χαρακτηριστική φράση της διευθύντριας προς εκείνη: « Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε και να εγγράψουμε το Λάντρι στο σχολείο μας, γιατί είναι ενάντια στη θρησκεία και στη νοοτροπία μας».
Η συνέχεια έχει ενδιαφέρον. Η διευθύντρια του σχολείου παραδέχθηκε ότι αρχικά απέρριψε την αίτηση του ζευγαριού, αλλά ο ιδιοκτήτης του σχολείου - οποίος είναι πατέρας της- αποφάσισε ότι θα ήθελε να τους επιτρέψει να υποβάλουν αίτηση.
Το ζευγάρι, όμως, δηλώνει: «Είναι πολύ αργά, εμείς το μόνο που θέλαμε είναι να δεχτούν εμάς και το παιδί μας όπως οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο».
Η υπόθεση μοιάζει με εκείνη της Τρέισι και Χιλ Χάρισον, ενός ζευγαριού λεσβιών στο Τέξας με μια 4χρονη κόρη, της οποίας απαγόρευσαν την ένταξη στις τάξεις του St. Vincent's Cathedral School το 2010, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού των γονιών της . Την είδηση επιβεβαίωσε ο κοσμήτορας της σχολής, με δήλωσή του μέσω email στο CNN, έχοντας ως επιχείρημα ότι η σχέση του ζευγαριού είναι ενάντια στη διδασκαλία της χριστιανικής πίστεως και ότι το σχολείο ακολουθεί συγκεκριμένες αρχές στα θέματα γάμου και του σεξ εκτός γάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: