14.3.14

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ


Απόσπασμα από την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου κατά την έναρξη των εργασιών της Συνάξεως των Ορθοδόξων Προκαθημένων στο Φανάρι στις αρχές Μαρτίου:
«Θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να τοποθετηθούμε και σε θέματα χαλαρότητας των ηθών τα οποία όλο και περισσότερο προβάλλουν σήμερα οι εκκοσμικευμένες, Χριστιανικές ως επί το πλείστον, κυβερνήσεις του θεωρούμενου ως προηγμένου κόσμου και στα οποία η αντίδραση της Εκκλησίας είναι μέχρι τώρα υποτονική. Όταν π.χ. θεσπίζεται από κυβερνήσεις όχι μόνον η απλή συμβίωση ετεροφύλων ατόμων αλλά και ο «ομοφυλικός γάμος», θα πρέπει η Εκκλησία ξεκάθαρα να πάρει θέση και να καταδικάσει την ομοφυλοφιλία.
Ο Απόστολος Παύλος είναι σε τούτο ξεκάθαρος: «...οτε πόρνοι, οτε εδωλολάτραι.... οτε αρσενοκοται.... βασιλείαν Θεο κληρονομήσουσι...» (Α΄Κορ. 6, 9-10). Και η Παλαιά Διαθήκη διδάσκει ότι «ρσεν κα θλυ ποίησεν Θεός». Η ανάθεση σε Χριστιανούς επιστήμονες περιωπής, της μελέτης του θέματος και παρουσίασης των επιστημονικών πορισμάτων τους, ώστε αυτά να πλαισιωθούν και με την Αγιογραφική κατοχύρωση, θα πρέπει να είναι μια από τις επιδιώξεις των προπαρασκευαστικών συναντήσεων για τη Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας». (ierovima.gr, 6/3/2014)

1 σχόλιο:

Ξενικός είπε...

ο ίδιος, σαν ορκισμένος εργένης, προτιμάει τη...
Ξενικός