31.3.14

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ. Ο ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΤΣΑΜΠΕΡΛΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ 80 ΧΡΟΝΩΝ

Τη δεκαετία του ΄80 ο “πάτερ Ραλφ” ήταν ο πρώτος καθολικός παπάς που έγινε πίτσαρντ Τσάμπερλεν έκανε εκατομμύρια γυναίκες να σκιρτούν με την αρρενωπή γοητεία του. Όλες έβλεπαν στα μάτια του τον ιδανικό άντρα και εμπνέονταν από τον μεγάλο τηλεοπτικό έρωτα του “Ραλφ” και της “Μέγκυ”. Μόνο που η ζωή ανέτρεψε πλήρως την τηλεοπτική ιστορία. Ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν, είκοσι χρόνια μετά την προβολή της διάσημης σειράς, αποκάλυψε ότι ήταν ομοφυλόφιλος, προκαλώντας μια μεγάλη ανατροπή στην εικόνα του.
Μέσα από την αυτοβιογραφία του το 2003, ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν μίλησε για τον μεγάλο του έρωτα, τον ηθοποιό και μάνατζερ Martin Rabbett. Γνωρίστηκαν το 1975, όταν ο γνωστός καλλιτέχνης ήταν 41 και ο Ράμπετ μόλις 21 ετών. Σύντομα έγινε ο ατζέντης και εραστής του. Το 1980, αποφάσισαν να συγκατοικήσουν σε μια πολυτελή κατοικία στη Χαβάη. Εκεί που τρία χρόνια μετά θα γυριζόταν η πιο ερωτική σκηνή μεταξύ του παπά και της Μέγκυ, στα “Πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας”. Το ζευγάρι έζησε μαζί 33 ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα πολύ συχνά επισκέπτονταν τη Μύκονο, όπου διέμεναν σε θαλαμηγό, για να αποφεύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα. Πριν από τέσσερα χρόνια όμως, ο Τσάμπερλεν, στα 76 του χρόνια, εγκατέλειψε τον σύντροφο του. Αποφάσισε ότι ο εραστής του και μάνατζερ, τον κρατούσε πίσω στα επαγγελματικά του! Ετσι, όταν θέλησε να τον εκπροσωπήσει μια εταιρεία που θα του πρόσφερε περισσότερες προτάσεις για δουλειά, ήρθε και το τέλος στη σχέση τους. Σήμερα, βρίσκονται σε αντιδικία για τα λεφτά από την πώληση του σπιτού τους στη Χαβάη, το οποίο στέγασε για τόσα χρόνια τον έρωτα τους. Ο Τσάμπερλεν με τον επί 33 χρόνια εραστή του τώρα πια δεν μιλιούνται. Οι πρώτοι ψίθυροι για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του γοητευτικού “παπά” γράφτηκαν στον τύπο, το 1989. Στους καλλιτεχνικούς χώρους, γνώριζαν από το ΄70 για το δεσμό που είχε τότε με τον ηθοποιό Wesley Eure. Όμως εκείνος φρόντιζε να κρατά καλά κρυμμένο το μυστικό του. Σε πρόσφατη συνέντευξη, δήλωσε ότι αν το αποκάλυπτε νωρίτερα θα καταστρεφόταν η καριέρα του ή δεν θα είχε ξεκινήσει καν. Μάλιστα, συμβούλευσε τους νέους γκέι ηθοποιούς να μην αποκαλύπτουν την σεξουαλική τους ταυτότητα γιατί κινδυνεύει η καριέρα τους. 

Ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν, σήμερα 31 Μαρτίου, γίνεται 80 ετών. Γεννήθηκε στο Μπέβερλυ Χιλς. Η μητέρα του ήταν νοικοκυρά και ο πατέρας του πωλητής. Μετά τις σπουδές του, ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο και στην τηλεόραση στις αρχές του ΄60.

Παράλληλα τραγουδούσε. Λίγο μετά μετακόμισε στην Αγγλία όπου πήρε μαθήματα υποκριτικής και συμμετείχε σε σημαντικές θεατρικές παραγωγές. Το 1970, έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο και τη δεκαετία του 80, έγινε πρωταγωνιστής σε πάμπολλες τηλεοπτικές σειρές. Το παρατσούκλι του ήταν ο «βασιλιάς των σήριαλ». Τη δεκαετία του ΄90, παίζει στο Μπρόντγουαιη και τα τελευταία χρόνια, εμφανίζεται σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές.
(mixanitouxronou.gr)

1 σχόλιο:

Ξενικός είπε...

χωρισμός μετά από 33 χρόνια συμβίωσης! Όσο νάναι, αφήνει μια πικρή μετάγευση στον υπόλοιπο βίο...
Ξενικός