7.1.12

M. BUTTERFLY


Στο θέατρο Προσκήνιο παρουσιάζεται το έργο του David Henry Hwang «M. BUTTERFLY», από τη θεατρική Ομάδα ΝΑ.ΜΑ.ΣΤΕ., σε μετάφραση Μαριλένας Παναγιωτοπούλου και σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011.
Το αρχέγονο υπαρξιακό θέμα της βαθειάς αληθινής αγάπης έρχεται να αντιμετωπισθεί μέσα από τα μάτια των ηρώων του Hwang χρησιμοποιώντας ένα αληθινό γεγονός που συντάραξε τον κόσμο το 1986.
Το «Μ. Μπάτερφλαϊ» του Ντέιβιντ Χουάνγκ βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Γάλλου διπλωμάτη Bernard Boursicot. Ο διπλωμάτης (Boursicot) κατηγορήθηκε ότι παρέδιδε απόρρητες πληροφορίες στην Κίνα, διατηρώντας ερωτική σχέση με ντίβα της Κινέζικης όπερας (Shi Pei Pu) επί είκοσι ολόκληρα χρόνια ερωτικού δεσμού. Η απίστευτη ιστορία του Boursicot, αλλά και η γνωστή όπερα του Πουτσίνι, «Μαντάμ Μπάτερφλαϊ», αποτέλεσαν την έμπνευση του Ντέιβιντ Χουάνγκ και δημιούργησαν το θεατρικό έργο.
Μια αληθινή ιστορία αγάπης, διαφορετική, όπου ο θύτης και το θύμα μπερδεύονται, αλλάζουν ταυτότητες και αναζητούν την απόλυτη αγάπη. Δύο διαφορετικές κουλτούρες, δυο διαφορετικοί κόσμοι συγκρούονται, μέσα από αυτή την ιδιαίτερη αυτή ιστορία. Το έργο «M. BUTTERFLY» του David Henry Hwang έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο και έχει χαρίσει βραβείο Tony στο συγγραφέα. Έκανε πρεμιέρα στο Broadway με τον Antony Hopkins και προσφέρεται για δυνατές ερμηνείες.
Η ιστορία αυτή είναι ουσιαστικά μια υπόθεση αυταπάτης, όπου στο πρόσωπο της Μπάτερφλαϊ ο Γάλλος διπλωμάτης προβάλλει τις δικές του εμμονές. Είναι τόσο ερωτευμένος με την ιδέα της Αιώνιας Γυναίκας, που επιλέγει να αγνοεί οτιδήποτε έρχεται να αντικρούσει το γεγονός αυτό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθεσία: Αντώνης Λουδάρος
Σκηνικά- Κοστούμια: Δέσποινα Βολίβη
Μακιγιάζ: Βαγγέλης Θώβος
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Μουσική Επιμέλεια: Μαρτίν Κριθαρά
Κινησιολογία: Αγγέλα Πατσέλη

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Δημήτρης Γιώτης, Γιώργος Κροντήρης, Γιάννης Δρίτσας, Ειρήνη Χρηστίδη, Αθηνά Αλεξοπούλου, Ινώ Στεφανη

Δεν υπάρχουν σχόλια: