21.1.12

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ "J.EDGAR"


Η νέα ταινία του Κλιντ Ιστγουντ, το «J. Edgar», καταπιάνεται με τη μία πλευρά, την πιο προσωπική, μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες φιγούρες της σύγχρονης Αμερικής, ενός ανθρώπου που άντλησε δύναμη από τα μυστικά και φυλακίστηκε σε αυτά, εγκλωβίζοντας ταυτόχρονα στους φακέλους του ολόκληρη την πολιτική αρένα της χώρας για δεκαετίες.

Το «J. Edgar» εξερευνά τη ζωή του Χούβερ, μέσα από τη δική του οπτική. Παρατηρεί και προσπαθεί να ερμηνεύσει την προσωπική και δημόσια ζωή και τις σχέσεις ενός ανθρώπου που μπορούσε να διαστρεβλώσει την αλήθεια πολύ εύκολα, παρόλο που κατά ένα τρόπο αφιέρωσε τη ζωή του στην ιδέα της - δικής του - δικαιοσύνης, συχνά επηρεαζόμενος από σκοτεινές δυνάμεις εξουσίας.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Τζέι Εντγκαρ Χούβερ εξελίχθηκε σε μια από τις ισχυρότερες φιγούρες της Αμερικής. Ως επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών, του FBI, για σχεδόν 50 χρόνια, τίποτα δεν μπορούσε να τον σταματήσει από το να προστατεύει τη χώρα του, σύμφωνα με τις δικές του πεποιθήσεις και τους δικούς του άγραφους νόμους. Εν μέσω οκτώ προέδρων και τριών πολέμων, ο Χούβερ κατέπνιγε όποιες απειλές εμφανίζονταν στο δρόμο του, πραγματικές ή μη, συχνά παρακάμπτοντας τους κανόνες προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια των συμπατριωτών του και τη δική του ηθική τάξη, καταστρέφοντας ταυτόχρονα όποιον βρισκόταν στο δρόμο του.

Ο σκηνοθέτης του «J. Edgar», Κλιντ Ιστγουντ και οι πρωταγωνιστές του, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Αρμι Χάμερ και Ναόμι Γουοτς, μιλούν για το πώς προσέγγισαν το θρύλο του Τζέι Εντγκαρ Χούβερ και πώς μοιράστηκαν την εμπειρία της συνεργασίας με έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της εποχής μας.

Απολαύστε της αναμνήσεις και τις εξηγήσεις τους στο βίντεο εδώ:


(flix.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: