30.1.12

ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ -ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ;- ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΑΔ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Βουλευτές που ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές ομάδες ή είναι μέλη διαφόρων κοινοβουλευτικών επιτροπών μπορούν να ιδρύουν διακομματικές ομάδες, για την ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με συγκεκριμένα θέματα και να προωθούν τις επαφές μεταξύ των βουλευτών και της κοινωνίας των πολιτών.
Οι διακομματικές ομάδες δεν είναι όργανα του Κοινοβουλίου και, συνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μιλήσουν εξ ονόματός του.
Οι δραστηριότητες των διακομματικών ομάδων ρυθμίζονται με εσωτερικό κανονισμό που ενέκρινε η Διάσκεψη των Προέδρων στις 16 Δεκεμβρίου 1999 (τελευταία τροποποίηση στις 14 Φεβρουαρίου 2008), με τον οποίο ορίζονται οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορούν να συσταθούν διακομματικές ομάδες στην αρχή κάθε κοινοβουλευτικής περιόδου, καθώς και οι κανόνες λειτουργίας τους.
Οι πρόεδροι των διακομματικών ομάδων υποχρεούνται να δηλώσουν κάθε υποστήριξη που προσφέρεται στις ομάδες τους, σε χρήμα ή σε είδος, στη βάση των ίδιων κριτηρίων που εφαρμόζονται για κάθε βουλευτή μεμονωμένα. Οι δηλώσεις αυτές επικαιροποιούνται κάθε χρόνο και εγγράφονται σε σχετικό μητρώο που τηρεί το Σώμα των Κοσμητόρων.


Lesbian, Gay, Bisexual & Transgender Rights - LGBT Intergroup:

europarl.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: