31.1.11

BEGINNERS


In Beginners, the 80-year-old Christopher Plummer plays Hal, a 75-year-old man who decides to finally come out of the closet after his wife of five decades has died of cancer. Unfortunately for Hal, he too eventually dies from cancer, but only after first having lived five years as an out gay man.
The film is based on what actually happened when Beginners' director Mike Mills lived almost the exact same scenario when his own father came out under the same circumstances.

ΧΡΟΝΙΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β ΚΑΙ C. ΟΙ "ΚΡΥΦΕΣ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ"

Χρόνια ηπατίτιδα Β και C: Οι «κρυφές επιδημίες»
health.in.gr
«Κρυφές επιδημίες» ονομάζονται από την ιατρική κοινότητα οι χρόνιες ηπατίτιδες Β και C, που αποτελούν σημαντικά προβλήματα δημόσιας υγείας σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η απουσία συμπτωμάτων δεν οδηγούν τον ασθενή στον απαραίτητο διαγνωστικό έλεγχο, ενώ ταυτόχρονα το ήπαρ μπορεί να καταστρέφεται.
Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι νοσούν περίπου 300.000 άτομα με χρόνια ηπατίτιδα Β και 200.000 άτομα με χρόνια ηπατίτιδα C. Η είσοδος στη χώρα μας περισσοτέρων από 1.000.000 μεταναστών την τελευταία 20ετία από χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης αλλά και από χώρες της Ασίας και Αφρικής, που αποτελούν ομάδες υψηλής συχνότητας για ηπατίτιδα B και C, έχει αυξήσει τους αριθμούς ασθενών με χρόνιες ηπατίτιδες B και C.
Οι χώρες προέλευσης μεταναστών με τους υψηλότερους επιπολασμούς για χρόνια ηπατίτιδα Β είναι η Αλβανία και άλλες χώρες των Βαλκανίων καθώς και χώρες της Ασίας, ενώ για χρόνια ηπατίτιδα C είναι η Αίγυπτος και λιγότερο χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Δεδομένου ότι τα νοσήματα αυτά είναι ασυμπτωματικά και ο έλεγχος του πληθυσμού ή έστω των ομάδων υψηλού κινδύνου δεν είναι υποχρεωτικός, η διάγνωση γίνεται μόνον τυχαία λόγω κάποιου τσεκ-απ. Συνεπώς, οι περισσότεροι ασθενείς παραμένουν αδιάγνωστοι χωρίς να λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπεία που θα σταματούσε την εξέλιξη της νόσου για τους ίδιους αλλά και τη συνεχιζόμενη διασπορά του ιού σε άλλους. Το μέγεθος του προβλήματος σαφώς υποεκτιμάται στις διάφορες επίσημες καταγραφές, αφού εκτός από την υποδιάγνωση δεν υπήρχε μέχρι πρόσφατα καμμία επίσημη προσπάθεια καταγραφής των διαγνωσμένων περιστατικών με χρόνια ηπατίτιδα Β και C.

Μετάδοση και πρόληψη
Η μετάδοση του ιού ηπατίτιδας Β γίνεται κυρίως μέσω σεξουαλικής επαφής ή κατά τον τοκετό από μητέρα σε παιδί ή με έκθεση ενός ατόμου σε μολυσμένο αίμα. Στην Ελλάδα, η διασπορά του ιού ηπατίτιδας Β από άτομα του ενδοοικογενειακού περιβάλλοντος σε παιδιά κατά την περίοδο 1940-1970 ευθύνεται για τις περισσότερες περιπτώσεις των σημερινών ενηλίκων με χρόνια ηπατίτιδα Β.
Ευτυχώς, για την ηπατίτιδα Β υπάρχει ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Ο εμβολιασμός όλων των βρεφών και εφήβων είναι υποχρεωτικός και συστήνεται εμβολιασμός για όλα τα ευαίσθητα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Ο μαζικός εμβολιασμός των βρεφών έχει ως αποτέλεσμα σχεδόν την «εξαφάνιση» της ηπατίτιδας Β στα σημερινά παιδιά και εφήβους.
Ο ιός της ηπατίτιδας C μεταδίδεται κυρίως με έκθεση ενός ατόμου σε μολυσμένο αίμα. Συνηθέστερος τρόπος μετάδοσης ήταν και είναι η χρήση ενδοφλεβίων ναρκωτικών, ενώ πριν το 1992 ήταν συχνά υπεύθυνες και οι μεταγγίσεις αίματος ή παραγώγων του. Ο κίνδυνος μετάδοσης με τη σεξουαλική επαφή ή από τη μητέρα στο παιδί κατά τον τοκετό υπάρχει αλλά είναι πολύ μικρός (2-5%). Σε ένα ποσοστό (30-40%) ασθενών, όμως, δεν υπάρχει έκθεση σε γνωστό παράγοντα κινδύνου.
Δεν υπάρχει εμβόλιο για την ηπατίτιδα C και γι' αυτό η πρόληψη της μετάδοσης στηρίζεται στην τήρηση γενικών μέτρων που θα πρέπει να ισχύουν για όλο τον πληθυσμό. Τέτοια μέτρα είναι: αποφυγή χρησιμοποίησης από άλλους βελονών-συρίγγων ή προσωπικών αντικειμένων που μπορεί να έλθουν σε επαφή με το αίμα τους (οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια και ό,τι προκαλεί μικροτραυματισμό), χρησιμοποίηση προφυλακτικού. Ειδικότερα θέματα πρόληψης της ηπατίτιδας C θα πρέπει να συζητούνται με το γιατρό κατά περίπτωση.
Oι ιοί ηπατίτιδας Β ή C δεν μεταδίδονται από τουαλέτες, πιάτα-ποτήρια-σκεύη κουζίνας ή γενικότερα με την κοινωνική επαφή (αγκάλιασμα, φίλημα, χειραψίες).
H διάγνωση της χρόνιας ηπατίτιδας Β και C γίνεται εύκολα με ειδικές εξετάσεις αίματος για τους δείκτες του κάθε ιού.

Για την ηπατίτιδα Β σε εξετάσεις πρέπει οπωσδήποτε να υποβάλλονται:
- Όλα τα άτομα που έχουν αυξήσεις των ηπατικών ενζύμων (τρανσαμινασών)
- Όλοι οι συγγενείς πρώτου βαθμού (παιδιά, γονείς και αδέλφια) ασθενών με οξεία ή χρόνια ηπατίτιδα Β
- Όλες οι έγκυες γυναίκες
- Όλα τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για ηπατίτιδα Β (σεξουαλικοί σύντροφοι ασθενών με ηπατίτιδα Β, ομοφυλόφιλοι, ετεροφυλόφιλοι με πολλαπλούς (>3) ερωτικούς συντρόφους, χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών, πολυμεταγγιζόμενοι, αιμοκαθαιρόμενοι, μεταμοσχευμένοι, προσωπικό και τρόφιμοι των φυλακών, εργαζόμενοι σε υπηρεσίες καθαριότητας και επεξεργασίας λυμάτων και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας)
- Όλοι οι μετανάστες από χώρες υψηλής ενδημικότητας για ηπατίτιδα Β.

Για την ηπατίτιδα C σε εξετάσεις πρέπει οπωσδήποτε να υποβάλλονται:
- Όλα τα άτομα που έχουν αυξήσεις των ηπατικών ενζύμων (τρανσαμινασών)
- Πρώην και ενεργοί χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών
- Όσοι έχουν υποβληθεί σε μεταγγίσεις αίματος ή παραγώγων του ή μεταμόσχευση οργάνου πριν από το 1992
- Όσοι έχουν υποβληθεί ή υποβάλλονται σε τεχνητό νεφρό
- Όσοι έχουν εκτεθεί παρεντερικά σε δυνητικά μολυσμένα ιατρικά ή παραϊατρικά εργαλεία
- Ερωτικοί σύντροφοι ατόμων με ηπατίτιδα C
- Ατομα με πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους
- Παιδιά μητέρων με ηπατίτιδα C
- Όλοι οι μετανάστες από χώρες υψηλής ενδημικότητας για ηπατίτιδα C

Αρχική εκτίμηση ασθενών με χρόνια ηπατίτιδα Β ή C
Οι ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα Β ή C πρέπει να συμβουλεύονται και να παρακολουθούνται από γιατρούς εξειδικευμένους στα νοσήματα αυτά. Η διατροφή είναι ελεύθερη με εξαίρεση την αποφυγή κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών. Θεωρείται, όμως, χρήσιμο να διατηρείται φυσιολογικό σωματικό βάρος και οι παχύσαρκοι να προσπαθούν να αδυνατίσουν. Δεδομένα των τελευταίων ετών επίσης δείχνουν ότι το κάπνισμα επιδεινώνει, ενώ ο καφές ωφελεί την εξέλιξη της χρόνιας ηπατικής νόσου.
Κατά την αρχική εκτίμηση ενός ασθενούς με χρόνια ηπατίτιδα Β ή C πρέπει να αποφασισθεί αν υπάρχει ανάγκη θεραπείας. Ένα ποσοστό των ασθενών κυρίως με χρόνια ηπατίτιδα Β βρίσκονται σε φάση ηρεμίας, οπότε χαρακτηρίζονται ως «χρόνιοι φορείς» του ιού της ηπατίτιδας Β, και δεν χρειάζονται ειδική θεραπεία. Ειδικότερα στους χρόνιους φορείς της ηπατίτιδας Β θα πρέπει να τονίζεται ότι το ήπαρ τους δεν καταστρέφεται, αλλά μπορεί να μεταπέσουν κάποια στιγμή σε ενεργό ηπατίτιδα και γι' αυτό θα πρέπει να βρίσκονται υπό παρακολούθηση εφ' όρου ζωής.

Νέες θεραπείες
Με τις σύγχρονες και τις νέες θεραπείες αναστέλλεται η εξέλιξη της νόσου σε όλους τους ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα Β και επιτυγχάνεται συχνά εκρίζωση του ιού της ηπατίτιδας C. Eιδικότερα, τα νέα φάρμακα για τη χρόνια ηπατίτιδα C θα αυξήσουν τα ποσοστά ίασης από 40-45% σε 70-75% με συχνά ταυτόχρονη μείωση της διάρκειας θεραπείας.
Τόσο η χρόνια ηπατίτιδα Β όσο και η χρόνια ηπατίτιδα C υποδιαγιγνώσκονται και, ως εκ τούτου δεν αντιμετωπίζονται.
Οι χρόνιες ηπατίτιδες Β και C είναι σαφέστατα «ύπουλοι κίνδυνοι», αφού για χρόνια δεν προκαλούν συμπτώματα και επομένως δεν οδηγούν τον ασθενή στον απαραίτητο έλεγχο για τη διάγνωση, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να καταστρέφουν το ήπαρ. Έτσι, με την πάροδο των χρόνων και παρά την απουσία συμπτωμάτων, ένα ποσοστό των ασθενών αναπτύσσει κίρρωση, που σημαίνει πλήρη καταστροφή της δομής του ήπατος.
Ακόμη και οι ασθενείς με κίρρωση μπορεί να μην έχουν συμπτώματα για λίγα χρόνια, αλλά η νόσος χειροτερεύει συνεχώς και μπορεί να εμφανισθούν υγρό στην κοιλιά (ασκίτης), αιμορραγία από φλέβες (κιρσούς) του οισοφάγου, εγκεφαλοπάθεια ή ίκτερος. Όλοι οι ασθενείς με κίρρωση έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο ήπατος. Οι επιπλοκές της κίρρωσης και ο καρκίνος ήπατος είναι οι συχνότερες αιτίες θανάτου των ασθενών με χρόνιες ηπατίτιδες Β και C.

Εξελίξεις
Με τις νεότερες εξελίξεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με χρόνιες ηπατίτιδες Β και C που υπάρχουν σήμερα, προλαμβάνεται η ανάπτυξη κίρρωσης και καρκίνου σε ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενών, ενώ συχνά μπορεί να επιτευχθεί και εκρίζωση του ιού κυρίως σε ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα C, όπως ανέφεραν οι ομιλητές.
Η θεραπεία στη χρόνια ηπατίτιδα Β επιτυγχάνει πρόληψη της κίρρωσης και του καρκίνου και βελτίωση των βλαβών του ήπατος. Λόγω των αποτελεσματικών θεραπειών, οι μεταμοσχεύσεις ήπατος για χρόνια ηπατίτιδα Β έχουν ελαττωθεί σημαντικά την τελευταία 10ετία.
Οι εγκεκριμένες θεραπευτικές επιλογές είναι δύο κύριων κατηγοριών:
α) ιντερφερόνες-άλφα: συνήθως πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη-άλφα (υποδόρια ένεση μία φορά την εβδομάδα για 12 μήνες)
β) αντιικά φάρμακα: λαμιβουντίνη, αντεφοβίρη, εντεκαβίρη, τελμπιβουδίνη και τενοφοβίρη (όλα δισκία από το στόμα για αρκετά χρόνια).
Σημαντική εξέλιξη, αποτελεί η θεραπεία στη χρόνια ηπατίτιδα C, η οποία επιτυγχάνει συχνά εκρίζωση του ιού. Η θεραπευτική αντιμετώπιση στηρίζεται στο συνδυασμό πεγκυλιωμένης ιντερφερόνης-άλφα (υποδόρια ένεση μία φορά την εβδομάδα) και ριμπαβιρίνης (δισκία από το στόμα). Η διάρκεια της θεραπείας είναι 6 ή 12 μήνες. Η πιθανότητα εκρίζωσης του ιού της ηπατίτιδας C μετά από θεραπεία κυμαίνεται μεταξύ 75-85% για γονότυπο 2 ή 3 και 40-50% για γονότυπο 1 ή 4. Εντός του 2011 ή αρχές του 2012, αναμένεται να κυκλοφορήσουν νέα φάρμακα για την ηπατίτιδα C (αναστολείς της πρωτεάσης του ιού). Τα φάρμακα αυτά, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα θεραπεία, θα αυξήσουν το ποσοστό εκρίζωσης του ιού στο δύσκολο γονότυπο 1 σε ποσοστά 70-75% ελαττώνοντας συχνά και τη διάρκεια θεραπείας.

IKI GEMI YANYANA. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΦΙΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

IKI GEMI YANYANA (Turkey, 1963)

ΣΛΟΒΕΝΙΑ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ...

Slovenia. Ministry Confirms Changes to Gay Adoption Proposal
Ljubljana, 24/1/2011 (STA) - The Ministry of Labour, the Family and Social Affairs on Monday confirmed reports in Slovenian papers that the government will change the new family law bill. Under the new draft, gay couples would be allowed to adopt a child only if one of the partners is the child's biological parent.
Speaking to the press in Ljubljana, State Secretary Anja Kopac Mrak said that the new proposal, which had been already presented to coalition deputies, should also be acceptable to the opposition.
The move comes after debate on the controversial bill, facing strong opposition from centre-right parties for equalising same-sex unions with traditional families and allowing for gay adoption, got stuck at the parliamentary the Labour, Family and Social Affairs Committee last year.
Under the new proposal, marriage would be defined as a union of a man and a woman, while same-sex unions would have the status of a civil partnership.
"The lengthy procedure and the stalemate in which the bill has found itself led us to think about possible compromises in order to ensure the adoption of the document as soon as possible," Kopac Mrak told reporters.
According to her, the rights stemming from the status of a civil partnership are equal to the rights of married couples. There are no differences, except for child adoption, she added.
The definition of family meanwhile remains unchanged compared to the original version of the bill. A family comprises a child or children with one or two parents, which means that a civil partnership of two homosexual persons with a child is a family.
The biggest opposition party, the Democrats (SDS), said in a response that the definition of family must not be expanded to any community comprising children and adults, and that its meaning - "starting a family" - must be preserved.
When it comes to adoptions, the interest of the child must be in the focus, and not the interest of the adopter. If the ministry fails to take into consideration these two remarks, the SDS will not support the bill, the party added.
The ministry would like to see the Labour, Family and Social Affairs Committee to wrap up the debate on the bill in February or March and so that it can be passed in the National Assembly in April.

1959. ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΔΙ' ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΩΣ


Εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 7/1959

30.1.11

ΤΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΕΞ - ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΩΣ ΤΑ 100!


Τι να τρώτε για να απολαμβάνετε το σεξ - και να ζήσετε ως τα 100!
(Ταχυδρόμος - ygeia.tanea.gr, 29/1/2011)
Η δραστήρια ερωτική ζωή κάνει καλό στην καρδιά, στην μνήμη και στο ανοσοποιητικό σύστημα και – όπως αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο – μπορείτε να τονώσετε την δική σας πίνοντας καφέ και τρώγοντας φιστίκια!
Η καλή ερωτική ζωή όχι μόνον σας κάνει να νιώθετε και να δείχνετε νεώτεροι, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο. Αυτός είναι ο ισχυρισμός ενός νέου βιβλίου που τιτλοφορείται «Younger (Sexier) You» (θα μπορούσε να μεταφραστεί «Πιο νέοι και πιο σέξι») και το υπογράφει ο δρ Έρικ Μπρέιβερμαν, ειδικός σε θέματα αντιγήρανσης από τις ΗΠΑ.
Ο δρ Μπρέιβερμαν, που είναι επίκουρος καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κολέγιο Weill Cornell του Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης, λέει στην εφημερίδα «Daily Mail» ότι το σεξ αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών, παρατείνοντας έτσι την νιότη. Επιπλέον, διεγείρει τον μεταβολισμό, την εγκεφαλική λειτουργία, την καρδιολογική υγεία και την ευρωστία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Και αν η ερωτική σας ζωή βρίσκεται σε… λανθάνουσα κατάσταση, δεν συντρέχει λόγος απελπισίας, διαβεβαιώνει. Είτε είστε 30 είτε 100, ο συνδυασμός προσεγμένης διατροφής, συμπληρωμάτων και ορισμένων «φυσικών» ορμονών μπορεί να αποκαταστήσει τη λίμπιντό σας και να ωφελήσει την υγεία σας.
Ο δρ Μπρέιβερμαν γράφει ότι πολλά σεξουαλικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη διατροφή.
Η κατανάλωση καφέ, λ.χ., μπορεί να τονώσει την φθίνουσα λίμπιντο, ενώ λίγα φιστίκια ως σνακ μπορούν να αυξήσουν την ερωτική διέγερση.
Τα οφέλη στην υγεία
Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη του σεξ στην υγεία; Μεταξύ αυτών που παραθέτει ο δρ Μπρέιβερμαν συμπεριλαμβάνονται πιο γεροί μυς και οστά - ως φαίνεται, η υγιής ερωτική επιθυμία βοηθεί το δέρμα να παράγει περισσότερη βιταμίνη D όταν εκτίθεται στον ήλιο, και η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την μυοσκελετική υγεία.
Το σεξ διεγείρει επίσης την παραγωγή της «ορμόνης της αγάπης», της οξυτοκίνης, η οποία βοηθεί τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλά και διατηρεί την μνήμη-ξυράφι.
Ο δρ Μπρέιβερμαν παραθέτει επίσης μία μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Κουήνς, στο Μπέλφαστ, και έδειξε ότι το σεξ τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μειώνει κατά το ήμισυ τις πιθανότητες εμφράγματος και εγκεφαλικού στους άντρες.
Οι οργασμοί, εξάλλου, πιστεύεται ότι καταπολεμούν τις λοιμώξεις, καθώς αυξάνουν έως 20% τον αριθμό των κυττάρων που καταπολεμούν ιούς και βακτήρια. Σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη, το τακτικό σεξ αυξάνει επίσης τα επίπεδα ενός αντισώματος απαραίτητου για την προστασία από τους ιούς της γρίπης και του κρυολογήματος.
Επιπλέον, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα σε μεγάλη ηλικία, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες που έχουν οι άνδρες να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη.
Όλ’ αυτά όμως μπορεί να ηχούν πολύ βαρετά σε όσους δεν έχουν ικανοποιητική ερωτική ζωή. Συνήθως αυτό αποδίδεται στο ότι τους κούρασε η μόνιμη σχέση τους ή στο ότι έχουν τα «ψυχολογικά» τους. Ο δρ Μπρέιβερμαν, όμως, υποστηρίζει ότι το αληθινό τους πρόβλημα είναι η βιολογική γήρανση.
Η γήρανση αυτή εν μέρει οφείλεται στην ανάπτυξη χρόνιων νοσημάτων, που είναι πολύ συνηθισμένη μετά τα 40. Τα καρδιολογικά και τα νεφρολογικά προβλήματα λ.χ. μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία, ενώ ο διαβήτης μπορεί να ελαττώσει την ερωτική επιθυμία και διέγερση επειδή πλήττει ευαίσθητα νεύρα του σώματος.
Η λήψη φαρμάκων, από αντικαταθλιπτικά έως φάρμακα για την πίεση, επίσης μπορεί να ασκήσει κάποια αρνητική επίδραση.
Και μετά είναι η κλιμακτήριος, ένας από τους «μεγαλύτερους εχθρούς της υγιούς ερωτικής ζωής», κατά τον δρα Μπρέιβερμαν. Η κλιμακτήριος συνοδεύεται από μείωση των επιπέδων των ορμονών του φύλου, με συνέπεια να πλήττεται η ερωτική επιθυμία και λειτουργία.
Ο εγκέφαλος«Η υγιής σεξουαλική λειτουργία, όμως, εξαρτάται και από το πώς αντιδρά ο εγκέφαλος στα μηνύματα που δέχεται από το σώμα», προσθέτει ο δρ Μπρέιβερμαν.
Όταν ο εγκέφαλος λειτουργεί τέλεια, οι χημικές ουσίες του παράγονται και διανέμονται με ιδανικό τρόπο. Η μειωμένη ερωτική επιθυμία μπορεί να αποτελεί την πρώτη ένδειξη πως υπάρχει πρόβλημα με μία από τις τέσσερις βασικές χημικές ουσίες του.
Οι ουσίες αυτές είναι η ντοπαμίνη, η ακετυλοχολίνη, η GABA και η σεροτονίνη. Η ανεπάρκεια σε οποιαδήποτε από αυτές, δημιουργεί συγκεκριμένο σεξουαλικό πρόβλημα.
Η ανεπάρκεια αυτή μπορεί να οφείλεται σε νόσο ή απλώς στο γήρας, εξηγεί ο δρ Μπρέιβερμαν. Και προσθέτει πως αναλόγως με το πρόβλημα και την ουσία από την οποία πηγάζει, υπάρχουν οι κατάλληλες τροποποιήσεις στη διατροφή, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν – το ίδιο και κάποια διατροφικά συμπληρώματα, τα οποία όμως δεν πρέπει να πάρετε πριν συμβουλευθείτε τον γιατρό σας, ιδίως εάν πάσχετε από κάποιο νόσημα.
Να λοιπόν τι μπορεί να συμβαίνει και τι μπορείτε να κάνετε...


Μειωμένη ερωτική επιθυμία
Μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ντοπαμίνης. Τα τρόφιμα που διεγείρουν την παραγωγή της είναι τα πρωτεϊνούχα, δηλαδή το κρέας, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά και το φύτρο του σταριού. Θα πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες κάθε ένα από τα τρία κύρια γεύματα της ημέρας.
Την παραγωγή της μπορεί επίσης να τονώσουν ο βασιλικός, το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, οι καυτερές πιπεριές, το μάραθο, το σκόρδο, η πιπερόριζα, το δεντρολίβανο, το κύμινο, το σουσάμι, ο καφές και το τσάι.
Όσον αφορά τα συμπληρώματα, αυτά που μπορεί να βοηθήσουν είναι το φολικό οξύ, το ginseng, η θειαμίνη και ο ψευδάργυρος.

Μειωμένη ερωτική διέγερση
Μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ακετυλοχολίνης. Συκώτι, αυγά, φύτρο σταριού, αράπικα φιστίκια, αμύγδαλα, μπρόκολο, λάχανο, βασιλικός, κύμινο, μέντα, φασκόμηλο, θυμάρι και κουρκούμη μπορεί να βοηθήσουν. Το ίδιο και τα συμπληρώματα χολίνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Άγχος για το σεξ
Η μειωμένη παραγωγή της ουσίας GABA αυξάνει το άγχος και ο πάσχων δεν μπορεί να χαλαρώσει για να απολαύσει το σεξ. Μπορεί να σας βοηθήσουν τα πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα (καφέ ρύζι, δημητριακά ολικής αλέσεως, πατάτες), το μπρόκολο, το σπανάκι, οι φακές, οι μπανάνες, τα εσπεριδοειδή, το αγριοκύμινο, το κάρδαμο, η κανέλα, το γαρίφαλο, ο κόλιαντρος, η λουϊζα, η ρίγανη, η πάπρικα, οι σπόροι παπαρούνας, το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, το χαμομήλι, το ρόφημα λεμονιού και ένα-δύο ποτηράκια κρασί την ημέρα.
Από τα συμπληρώματα, χρήσιμα μπορεί να είναι το μαγνήσιο και η βιταμίνη Β6.

Κακή ψυχική διάθεση
Η έλλειψη σεροτονίνης μπορεί να προκαλέσει αίσθημα δυστυχίας και μελαγχολίας, καθιστώντας έτσι το σεξ απαγορευτικό. Μπορεί να βοηθήσουν το χοιρινό, το αβοκάντο, το κόττατζ τσηζ, η πάπια, τα αυγά, το φύτρο του σταριού, η γαλοπούλα, το κοτόπουλο, η σοκολάτα, ο άνηθος, η ματζουράνα, το μοσχοκάρυδο, η μέντα, το φυτό κρόκος, ο δυόσμος και το κουρκούμη.
Μαγνήσιο και βιταμίνη D επίσης μπορεί να σας ωφελήσουν.

Τα καλύτερα αφροδισιακά
* Σπαράγγια. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία διεγείρει την παραγωγή των ορμονών που είναι απαραίτητες για μια δραστήρια σεξουαλική ζωή
* Μπανάνες. Περιέχουν το ένζυμο βρομελίνη, το οποίο πιστεύεται ότι βελτιώνει την ερωτική επιθυμία των ανδρών. Είναι επίσης καλή πηγή καλίου και ριβοφλαβίνης (βιταμίνη Β2), που αυξάνουν την ενεργητικότητα.
* Λάχανο. Περιέχει ουσίες που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και έτσι την αιμάτωση των γεννητικών οργάνων.
* Άγρια γλυκοπατάτα. Περιέχει χημικές ουσίες που αυξάνουν την ευαισθησία των γεννητικών οργάνων.
* Σύκα. Αυξάνουν την λίμπιντο και βελτιώνουν την σεξουαλική αντοχή, επειδή είναι πλούσια σε αμινοξέα – τους θεμέλιους λίθους των πρωτεϊνών που είναι απαραίτητες στον εγκέφαλο για την παραγωγή της χημικής ουσίας ντοπαμίνη.
* Στρείδια. Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την παραγωγή τεστοστερόνης (είναι η κύρια ορμόνη του ανδρικού φύλου και παίζει καθοριστικό ρόλο στην ερωτική επιθυμία και στην στύση). Περιέχουν επίσης ντοπαμίνη.
* Φύκια. Περιέχουν ασβέστιο, ιώδιο και σίδηρο, που πιστεύεται ότι τονώνουν την ερωτική επιθυμία

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ

The recent issue of US Weekly features Elton John with his new baby. The magazine has been discussed in entertainment circles around the world, but earlier today a different discussion took place after a grocery store in Arkansas apparently blocked the magazine cover from being seen in check-out stands.
Harps grocery store put what it calls a "Family shield" over the magazine to block the cover photo from view of passersby. The grey plastic cover simply says, "“Family Shield. To protect young Harps shoppers."
So what's on the cover? A picture of Elton John and his spouse, David Furnish, holding their new baby Zachary.
The photo of the blocked cover surfaced on Twitter after Jenn Hudd captured it in her local Harps store. Harps has stores in Arkansas, Oklahoma and Missouri in the United States.
"This was taken at my local grocery store," she Tweeted. " I was shocked and horrified. It's over all the covers of that magazine (at every register). The other magazines aren't covered."
Upset by the censored cover, Hudd also tweeted the phone number to the store for anyone who wanted to complain.
"I love Arkansas," she said. "I hate to see this sort of thing happen here or anywhere."
(digitaljournal.com. 26/1/2011)

GEORGE JACK WARREN KERRIGAN

George Jack Warren Kerrigan (July 25, 1879 – June 9, 1947) was an American silent film actor and film director.
Born in Louisville, Kentucky, Kerrigan worked as a warehouse clerk in his teens until a chance arrived to appear in a vaudeville production. He continued to act in traveling stock productions, though he took a brief time away from the stage to attend the University of Illinois.
By the time he was 30 years old, he had begun to make appearances in films for Essanay Studios. A contract with the American Film Corporation opened the door to leading roles, often as a modern man of the age. He starred in over 300 films up to 1924.
In May 1917, Kerrigan was nearing the end of a four-month long personal appearance publicity tour that had taken him across the United States and into Canada. At one of the final stops, a reporter for The Denver Times asked Kerrigan if he would be joining the war. Kerrigan replied:
"I am not going to war. I will go, of course, if my country needs me, but I think that first they should take the great mass of men who aren't good for anything else, or are only good for the lower grades of work. Actors, musicians, great writers, artists of every kind--isn't it a pity when people are sacrificed who are capable of such things--of adding to the beauty of the world."
Picked up and reprinted in newspapers across the country, this statement stunned his fans and his popularity plummeted, never to fully recover.
However, when director James Cruze cast him as the rugged lead in The Covered Wagon (1923), Kerrigan found himself back on top, although fleetingly. In the spring of 1924, after John Barrymore bowed out, Kerrigan was assigned the starring role in Captain Blood. While the film was a moderate success, critics were unmoved and Kerrigan found himself working less and less and in smaller roles.

Kerrigan was homosexual. He never married, and lived with his lover James Vincent for nearly forty years.
On June 9, 1947, Kerrigan died from pneumonia at the age of 67. He is buried in Forest Lawn Memorial Park in Los Angeles. (en.wikipedia.org)

Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ


Η απιστία μιας γυναίκας συγχωρείται αρκεί να την κάνει με άλλη γυναίκα
(tovima.gr, 28/1/2011)
Οι μισοί άνδρες θα συγχωρούσαν την απιστία της συντρόφου τους, αρκεί το «τρίτο πρόσωπο» να ήταν γυναίκα, σύμφωνα με μία νέα έρευνα για την απιστία.
Οι γυναίκες, ωστόσο, πολύ πιο δύσκολα θα συγχωρούσαν την απιστία του συντρόφου τους αν το «τρίτο πρόσωπο» ήταν άνδρας, προκύπτει από έρευνα του πανεπιστημίου του Τέξας στο Οστιν.
Οι ερευνητές ζήτησαν από 718 φοιτητές να σκεφτούν ότι βρίσκονται σε μία μακροχρόνια σχέση και ποιές θα ήταν οι αντιδράσεις τους απέναντι σε διάφορα σενάρια απιστίας.
Διαπίστωσαν ότι συνολικά, το 50% των ανδρών μάλλον θα συνέχιζαν τη σχέση τους με μία γυναίκα αν τους είχε απατήσει με... γυναίκα, ενώ το 22% απάντησαν ότι θα συγχωρούσαν την απιστία με άνδρα.
Στις γυναίκες τα αποτελέσματα ήταν αντίστροφα. Αν ο φίλος τους τις απατούσε με άλλη γυναίκα, το 28% απάντησαν ότι δεν θα χώριζαν, αλλά το 21% θα χώριζαν αν τις απατούσε με άνδρα.
Η μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν αυτό τον μήνα στην επιθεώρηση Personality and Individual Differences, αποφάνθηκε ότι η αντίδραση των ερωτηθέντων βασίζεται στο ένστικτο της ζήλειας.
Οι άνδρες, συμπεραίνει η έκθεση, ένιωθαν να απειλούνται περισσότερο από έναν άνδρα αντίζηλο εξαιτίας της αβεβαιότητας για την πατρότητα, ενώ βλέπουν την ομοφυλοφιλική περιπέτεια της συντρόφου τους ως «μία ευκαιρία να συνευρεθούν ερωτικά με περισσότερες από μία γυναίκα ταυτόχρονα ικανοποιώντας την βαθιά επιθυμία των ανδρών για περισσότερες συντρόφους».

ΧΑΣΤΕ ΚΙΛΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

Χάστε κιλά κλείνοντας το καλοριφέρ!
Η θερμότητα των κλειστών χώρων δεν μας αφήνει να κάψουμε πολλές θερμίδες
(tovima.gr, 27-1-2011)
Τα ζεστά σπίτια τον χειμώνα όπου λειτουργεί το καλοριφέρ στο... φουλ συντελούν στην «επιδημία» της παχυσαρκίας! Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές του University College στο Λονδίνο, σύμφωνα με τους οποίους η θαλπωρή των κλειστών χώρων μπορεί να μας αρέσει αλλά δεν μας αφήνει να κάψουμε πολλές θερμίδες (κάτι που θα συνέβαινε αν χρειαζόταν να ζεστάνουμε το σώμα μας σε περίπτωση που βρισκόμασταν σε έναν κρύο χώρο).
Οι επιστήμονες από το Λονδίνο αναφέρουν ότι στον ανεπτυγμένο κόσμο η μέση εσωτερική θερμοκρασία των διαφορετικών χώρων συνεχώς ανεβαίνει. Με δεδομένο μάλιστα ότι περνούμε πλέον όλο και περισσότερο χρόνο σε κλειστούς χώρους, είτε εργαζόμενοι σε ένα γραφείο, είτε μπροστά στην τηλεόραση και τον υπολογιστή, ο συνδυασμός ζέστης και ακινησίας μάς κάνει να χάνουμε τη μάχη με τη ζυγαριά.
Οπως σημειώνουν οι ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό «Οbesity Reviews», όταν το σώμα είναι συνεχώς ζεστό δεν μετατρέπει τον «καφέ» λιπώδη ιστό σε ενέργεια. Το αποκαλούμενο «καφέ» λίπος αποτελεί μια μορφή λίπους του οργανισμού που όταν ενεργοποιηθεί εξαιτίας χαμηλής θερμοκρασίας καίει θερμίδες πολύ ταχύτερα από το λίπος του οργανισμού που όλοι γνωρίζουμε και το οποίο έχει λευκο-κίτρινο χρώμα. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι τη συγκεκριμένη μορφή λίπους διέθεταν μόνο τα βρέφη, ωστόσο πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι υπάρχει και στους ενηλίκους.
Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, η μέση θερμοκρασία ενός καθιστικού ανεβαίνει κατά περίπου μισό βαθμό Κελσίου κάθε δεκαετία και ξεπερνά πλέον τους 20 βαθμούς Κελσίου. Πρέπει να κατεβάσουμε λοιπόν τον θερμοστάτη για να κατεβεί και ο δείκτης της ζυγαριάς.

29.1.11

ΤΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ


Τα αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσουν στη γονιμότητα του άνδρα
Τα ζευγάρια που δυσκολεύονται να πιάσουν παιδί, θα μπορούσαν να αναζητήσουν βοήθεια στα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε και ο ψευδάργυρος. Μια νέα νεοζηλανδική επιστημονική μελέτη εστίασε την προσοχή της στους υπογόνιμους άνδρες -που είναι λιγότερο γόνιμοι από τον μέσο όρο- και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι παίρνουν τέτοιου είδους ουσίες, έχουν τουλάχιστον τετραπλάσιες πιθανότητες να κάνουν τελικά παιδί σε σχέση με όσους δεν παίρνουν τέτοια αντιοξειδωτικά συμπληρώματα.
Οι ερευνητές, υπό την Μάριαν Σόουελ του πανεπιστημίου του Όκλαντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό online περιοδικό «The Cochrane Library», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, απέφυγαν πάντως να δηλώσουν ότι τα αντιοξειδωτικά σε κάθε περίπτωση θα βελτιώσουν την ανδρική γονιμότητα, λέγοντας ότι χρειάζονται και άλλες έρευνες πάνω στο θέμα, μεταξύ άλλων για να προσδιοριστεί ποιο αντιοξειδωτικό είναι πιο αποτελεσματικό.
Η υπογονιμότητα επηρεάζει περίπου έναν στους 20 άνδρες και ευθύνεται κατά το ήμισυ για την καθυστέρηση σύλληψης παιδιού. Μέχρι και το 80% των περιπτώσεων στους άνδρες εκτιμάται ότι οφείλεται στις συνέπειες του οξειδωτικού στρες στα κύτταρα του σπέρματος, που οδηγεί στην μείωση τόσο του αριθμού όσο και της ποιότητας (κινητικότητας) των σπερματοζωαρίων. Το οξειδωτικό στρες προκαλείται, όταν μόρια γνωστά ως ελεύθερες ρίζες, τα οποία αποτελούν υποπροϊόντα του μεταβολισμού των κυττάρων, προξενούν ζημιές στο DNA και στην σωστή κυτταρική λειτουργία. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα από τη δράση των ελευθέρων ριζών.
Η μελέτη (μετα-ανάλυση) των Νεοζηλανδών επιστημόνων αξιολόγησε συγκριτικά τα πορίσματα 34 ερευνών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και συνολικά αφορούσαν σχεδόν 3.000 ζευγάρια που είχαν προβλήματα γονιμότητας και έκαναν κάποια θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Αναλύοντας τις περιπτώσεις που τελικά κατέληξαν σε εγκυμοσύνη, οι ερευνητές συμπέραναν ότι όταν οι άνδρες έπαιρναν αντιοξειδωτικά, οι πιθανότητες επιτυχίας ήσαν υπερτετραπλάσιες.
Όμως ο δρ Μαρκ Σίγκμαν του πανεπιστημίου Μπράουν στις ΗΠΑ εμφανίστηκε επιφυλακτικός, καθώς η δική του έρευνα για την χρησιμότητα των αντιοξειδωτικών στη γονιμότητα, δεν είχε δείξει κάποια αξιόλογη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος. Επεσήμανε επίσης ότι επειδή οι μελέτες δεν χρησιμοποιούν τα ίδια είδη αντιοξειδωτικών, είναι αδύνατο να προσδιοριστεί η αποτελεσματικότητα κάθε ενός από αυτά τα συμπληρώματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Εκτός από συμπληρώματα, τα αντιοξειδωτικά υπάρχουν σε διάφορες τροφές, όπως οι τομάτες, το τυρί μοτσαρέλα και ορισμένα χόρτα.
Σε κάθε περίπτωση, οι ερευνητές υπογράμμισαν ότι τα υπογόνιμα ζευγάρια δεν πρέπει να επαφίενται στα αντιοξειδωτικά για να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους. «Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα αντιοξειδωτικά βλάπτουν. Όμως από τη στιγμή που δεν ξέρουμε ακριβώς ποια από αυτά ή σε ποιες δόσεις είναι ωφέλιμα, ιδίως για τη γονιμότητα, οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν τις αγοραστικές επιλογές τους βασισμένοι σε πολύ περιορισμένα δεδομένα», επεσήμανε ο Σίγκμαν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΜΑΤΟΦΑΡΥΓΓΙΚΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟΥ ΣΕΞ

Rise in Some Head and Neck Cancers Tied to Oral Sex
By Amanda Gardner(news.yahoo.com, 25/1/2011)
There's a worrisome uptick in the incidence of certain head and neck cancers among middle-aged and even younger Americans, and some experts link the trend to a rise in the popularity of oral sex over the past few decades.
That's because the human papillomavirus (HPV) is a major trigger for these cancers, and HPV can be transmitted through this type of sexual activity.
"It seems like a pretty good link that more sexual activity, particularly oral sex, is associated with increased HPV infection," said Dr. Greg Hartig, professor of otolaryngology--head and neck surgery at the University of Wisconsin School of Medicine and Public Health in Madison.
According to Dr. William Lydiatt, professor and chief of head and neck surgical oncology at the University of Nebraska Medical Center in Omaha, the overall incidence of head and neck cancers is going down, largely because fewer people are smoking (tobacco and drinking are the major traditional risk factors).
But the incidence of cancers of the tonsil and base of the tongue have been going up over the past decades, he said. And those are the ones that are more likely to test positive for HPV.
"It's gotten to the point now where 60 to 70 percent of all tonsil cancers in the U.S. are HPV-related," Lydiatt said.
Although the link between HPV and these types of cancers is indisputable, the association with oral sex is strong but a little more speculative, experts say.
A 2007 study in the New England Journal of Medicine found that younger people with head and neck cancers who tested positive for oral HPV infection were more likely to have had multiple vaginal and oral sex partners in their lifetime.
In the study, having six or more oral sex partners over a lifetime was associated with a 3.4 times higher risk for oropharyngeal cancer -- cancers of the base of the tongue, back of the throat or tonsils. Having 26 or more vaginal-sex partners tripled the risk.
And the association increased as the number of partners -- in either category -- increased.
The researchers also reported that cancers of the tonsil and base of the tongue have been increasing every year since 1973, and wrote that "widespread oral sex practices among adolescents may be a contributing factor in this increase."
The researchers concluded that in their study, oral sex was "strongly associated" with oropharyngeal cancer, but noted that they could not "rule out transmission through direct mouth-to-mouth contact" such as French kissing.
In 90 percent of cases of HPV infection in the body, the immune system clears HPV naturally within two years, according to federal health agencies, but in some cases, certain types of HPV can lead to cervical cancer or less common malignancies, such as oropharyngeal cancer. A 2010 Swedish study, in fact, suggested that the rise in oropharyngeal squamous cell cancer in a number of countries "is caused by a slow epidemic of HPV infection-induced [cancers]."
HPV tends to be site specific, explained Dr. Amesh A. Adalja, an adjunct instructor in the division of infectious diseases at the University of Pittsburgh Medical Center. In other words, it tends to stay wherever it first enters the body, be it the vagina (which in some cases could lead to cervical cancer), or the mouth and throat.
So does the increase in incidence mean that recent generations are having more sex than their grandparents?
"The general consensus on the street is that because people's [sexual] practices have changed over time, we're seeing an increase in these cancers," said Hartig. "I don't know why they're having more oral sex [but] the concept of having oral sex is something that seems less obscure to you than it did to your parents or grandparents."
"The thought would be that the Baby Boomers -- the 60s and early 70s generation -- probably had more freedom in sexual relationships in general, including oral sex," added Dr. Bert W. O'Malley, Jr., chair of otorhinolaryngology--head and neck surgery at the University of Pennsylvania.
And at least in terms of oral sex, that appears true for those younger than Boomers.
The U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) reports that, in 2002, some 90 percent of males and 88 percent of females aged 25 to 44 reported ever having oral sex with a partner of the opposite sex.
Comparable figures from 1992 showed that about three-quarters of men aged 20 to 39 and closer to 70 percent of women aged 18 to 59 having ever given or received oral sex.
The silver lining is that the HPV-related head and neck cancers are eminently more treatable than those attributable to smoking or drinking, even though they tend to be diagnosed at a later stage.
"[HPV-related head-and-neck cancers] have been a lot easier to treat. You can use less-intensive radiation," said Dr. D.J. Verret, clinical assistant professor at the University of Texas Southwestern Medical School and a plastic surgeon in Plano, Texas.
About 85 percent of non-smoking people with HPV-positive tumors survive. That number drops to 45 or 50 percent in people who smoke and are HPV-negative, Lydiatt said.
And tongue and tonsil cancers remain relatively rare in the United States. The other good news -- at least for the younger set -- is that there is a relatively new vaccine to prevent against HPV infection. It's not going to help those who are already infected, but it "absolutely" could help those who aren't yet infected with the ubiquitous virus, Verret said.
Meanwhile, people, especially younger people, need to realize that smoking is not the only risk factor for head and neck cancer. If you find a lump in your neck, even if you're only 20 or 30, "pay attention to it," Lydiatt said.

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΕΝΟΡΚΟΣ ΕΙΧΕ ΓΝΕΨΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΛΙΜΠΕΡΑΤΣΕ...


Εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 6/1959

28.1.11

ΤΟΥΡΚΟΥ. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ TOM OF FINLAND

Tom of Finland alias Touko Laaksonen (1920-1991) is coming home!
The Homotopia organisation (from Liverpool in the UK) will provide Turku with an extensive collection of Tom of Finland’s works, from sketches made during his early years to later works. The works in the exhibition will come from the Tom of Finland Foundation collection in Los Angeles.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Έπειτα απο καταγγελίες για διαφθορά
Η Γερμανία σταματά να χρηματοδοτεί το Παγκόσμιο Ταμείο κατά του AIDS
Η Γερμανία διακόπτει προσωρινά την ετήσια χρηματοδότηση -με περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ- του Παγκόσμιου Ταμείου κατά του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας έπειτα από καταγγελίες για διαφθορά.
Όπως αναφέρει το BBC, η Γερμανία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος δωρητής του ταμείου, που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, το οποίο έχει προϋπολογισμό άνω των 20 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι έλεγχοι του ταμείου είναι ελλιπείς σε κάποιες χώρες και μέρος των χρημάτων, πιθανότατα δισεκατομμύρια δολάρια, έχουν υπεξαιρεθεί.
Το ταμείο παραδέχεται ότι υπάρχει διαφθορά, όχι όμως σε μεγάλη κλίμακα.
Απαντά ότι περιπτώσεις κακής διαχείρισης έχουν ανακαλυφθεί από το ίδιο και ότι όπου διαπιστώθηκε υπεξαίρεση αντιμετωπίστηκε δραστικά.
«Η Γερμανία ενημερώνεται συνεχώς για όλες τις ενέργειες των ελεγκτών μας όπως και για όλες τις αποφάσεις για την καταπολέμηση της κατάχρησης» δήλωσε εκπρόσωπος του Ταμείου.
Πάντως, ο Γερμανός υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως οι καταγγελίες χρήζουν διερεύνησης.
«Παίρνω πολύ σοβαρά τις καταγγελίες για διαφθορά και περιμένω ότι το Ταμείο θα τις αντιμετωπίσει. Μέχρι τότε σταματούμε την χρηματοδότηση του Ταμείου» δήλωσε.
Ο εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε ότι η Γερμανία οδηγείται από παραπλανητικά δημοσιεύματα. ( tovima.gr, 27/1/2011)

ROZE IN BLAW. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΛΟΑΔ ΒΡΑΒΕΙΟ BOB ANGELO

Erwin Olaf (Ολλανδία)
.
Amsterdam police win gay rights award
dutchnews.nl, 24/1/2011
This year’s Bob Angelo award for people who campaign for gay, bi-sexual and transsexual rights has been given to photographer Erwin Olaf and the Amsterdam police force.
Gay rights lobby group COC recognised Olaf for his campaign against anti-gay violence and the police organisation Roze in Blauw (pink in blue) for making it easier for people to report gay-bashing incidents.

Dutch photographer Erwin Olaf was awarded the Bob Angelo medal, an annual award for special contributions to LGBT emancipation. His passionate plea to put a stop to racism and homophobia on the Dutch television show ‘Zomergasten’ and organizing The Black Party, a fundraiser for Tolerance United, led the Dutch LGBT organization COC to award him the medal.
Erwin Olaf is a long time advocate for tolerance and an internationally acclaimed photographer. We congratulate him with this award and are grateful for his support of Pride Photo Award. Let’s make this world a better place. (pridephotoaward.org)

Δeίτε παλαιότερη ανάρτηση του Α.Π. για τον Erwin Olaf εδώ:
http://gaynewsingreek.blogspot.com/2010/08/erwin-olaf.html

ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Natalie Frank
.

Αρνητική η Δικαιοσύνη
Σε ισχύ η απαγόρευση στους γάμους ομοφυλόφιλων στη Γαλλία
Κλειστή κρατά την «πόρτα» της νομιμοποίησης των γάμων ομοφυλόφιλων το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας, κρίνοντας ότι η απαγόρευση είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα της χώρας και αναθέτοντας στους πολιτικούς την ευθύνη της απόφασης για ενδεχόμενη αλλαγή της νομοθεσίας.
Στο Συνταγματικό Δικαστήριο προσέφυγε ένα ζευγάρι γυναικών που ενώθηκαν με ένα PACS (πολιτικό σύμφωνο αλληλεγγύης, πολιτική ένωση ανοιχτή στους ομοφυλόφιλους) και οι οποίες αναζήτησαν μια μεγαλύτερη νομική κάλυψη για τα τέσσερα παιδιά τους.
Οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι νόμιμοι στην Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Ισλανδία, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική, την Αργεντινή και σε ορισμένα κράτη της Αμερικής.
Στην απόφασή του, το Συνταγματικό Δικαστήριο τονίζει ότι τα αμφισβητούμενα άρθρα του αστικού κώδικα -75 και 144- είναι «σύμφωνα με το Σύνταγμα».
Στην απόφαση τονίζεται ότι από τα άρθρα αυτά προκύπτει «σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, γάμος είναι η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας» (όπως υπενθύμισε το Ακυρωτικό Δικαστήριο, το ανώτατο δικαστικό όργανο της Γαλλίας, ακυρώνοντας γάμο ομοφυλοφίλων που είχε τελεστεί το 2004).
Όσον αφορά την αρχή της ισότητας ενώπιον του νόμου, το Συμβούλιο «έριξε το μπαλάκι» στους πολιτικούς.
«Με βάση την αρχή ότι ένας γάμος είναι η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ο νομοθέτης, έκρινε, εντός των ορίων της δικαιοδοσίας του, ότι η διαφορετικότητα της κατάστασης ανάμεσα στα ζευγάρια ιδίου φύλου και στα ζευγάρια διαφορετικού φύλου μπορεί να δικαιολογήσει μια διαφορετική μεταχείριση όσον αφορά τους κανόνες οικογενειακού δικαίου» υπογραμμίζεται στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό , 28/1/2011

ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ 10%


(Ενδεικτικά αποσπάσματα από τη συζήτηση στο φόρουμ του 10% για την προβολή ταινίας και live sex show χωρίς προφυλακτικό στο 5.Berlin Porn Film Festival in Athens και την διαφημιστική προβολή τους μέσα από τις σελίδες του περιοδικού)

Tom: Για μένα ήταν τεράστιο λάθος του 10% να διαφημίσει bareback πορνό. Και ναι, το λινκ και η ίδια η συνέντευξη λειτουργούν ως διαφήμιση. Καλό θα ήταν, το περιοδικό να επανορθώσει.

Tommylo: Μα είμαστε με τα καλά μας ??? τσόντα με προφυλαχτικο ??? Αυτό κι αν είναι παραπληροφόρηση !!!!!

Λάκης: γιατί κάποιοι έχουν λυσσάξει με μια ερασιτεχνική τσόντα bb μεταξύ ενηλίκων, ένα φεστιβάλ που δείχνει bb εδώ και 5 χρόνια και ένα περιοδικό που προέβαλλε (έστω) και τα δύο. (...) Κάτι άλλο μου μυρίζει εμένα, από τις γνωστές σε πολλούς ίντριγκες της μπλογκόσφαιρας.

Load: Σοβαρολογείς Λάκη? Δηλαδή εσένα το μόνο που σου έχει μείνει είναι μην κατηγορηθεί το 10percent. Το ότι ζούμε σε ένα κράτος που δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα για την παροχή πληροφόρησης και ενημέρωσης γύρω από τον ιό με άμεσο αποτέλεσμα, όπως δείχνουν όλες οι έρευνες παγκοσμίως, την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του ιου και το ΚΕΕΛΠΝΟ αποφασίζει να δώσει για πολλοστή φορά τα πενιχρά χρήματα που μπορεί να απορροφήσει για πολλοστή φορά σε μια επιχειρηματία που διαφημίζει σε όλη την αθήνα το live ακάποτο show που πλήρωσε κάποιους να κάνουν για να κόψει εισιτήρια, δεν σε ξενίζει καθόλου? Και το ότι το συγκεκριμένο φεστιβαλάκι, όπως και το ό,τι κάνει η συγκεκριμένη επιχειρηματίας, έτυχε για άλλη μια φορά ευρείας δημοσιότητας και προβολης ακόμα και από φορείς, οργανώσεις και περιοδικά που μεθαύριο θα νουθετούν περι Hiv δεν σε αηδιάζει?

Vavi: το οτι ηταν εκει το κεελπνο δε μου φαινεται παραλογο. Οπουδηποτε συχναζουν γκει αντρες , αυτο θα πρεπει να ειναι παρον. Ουτε φυσικα ειναι μεμπτο το οτι διαφημιστηκε το
φεστιβαλ. Εξαλλου δεν ηταν φεστιβαλ μπερμπακ...απλως περελαμβανε τα παντα!
Βεβαια αν οι ποροι του κεελπνο ειναι πενιχροι, τοτε ναι πρεπει να υπαρχουν προτεραιοτητες για το που θα δωσει και που οχι Παντως ακομα κι ετσι , δε μου φαινεται παραλογο να ειναι καπου οπου θα παιξει και ξεσκουφωτο σεξ. Σου λεει....μαθε γνωρισε και διαλεξε...!

Tom: Το ότι κάνουμε κριτική στο ΚΕΕΛΠΝΟ, που χορήγησε ΚΡΑΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ σε ένα φεστιβάλ που έχει κεντρικό του γεγονός το bareback live sex show, ΕΣΥ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΚΡΑΞΙΜΟ;;

Daffy: Όσο για το ΚΕΕΛΠΝΟ: Το ότι ήταν εκεί απλά απενοχοποίησε το ζήτημα του ακάπωτου σεξ προσφέροντας μια δικαιολογία και ένα σκεπτικό όπως αυτό που λες. Φαντάσου κατ' αντιστοιχεία την Greenpeace να μοιράζει φυλλάδια υπέρ των φαλαινών σε διαφημιστική προβολή κυνηγιού φάλαινας!

{}: στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε θέμα διαφοράς στην αμοιβή ανάλογα με το αν το σεξ θα ήταν με προφύλαξη ή όχι. οπότε το συγκεκριμένο επιχείρημά σου είναι προσχηματικό.
τι δεν καταλαβαίνεις από την απάντηση του vavi;
σου λέει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει το δικαίωμα, και μάλιστα την υποχρέωση, να βρίσκεται εκεί όπου υπάρχει γκέι κοινότητα για να την ενημερώνεικαι ναι, κατά τον vavi, έχει την υποχρέωση να το κάνει σ'ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει, σ'ένα μικρό μέρος του, και όχι αποκλειστικά, σεξ χωρίς προφυλακτικό.
αυτή είναι η άποψη του vavi, όπως την καταλαβαίνω εγώ. Μου φαίνεται πολύ ξεκάθαρη.
Κι αποφασίστε ποια είναι η "βασική ερώτηση": για ποιο λόγο να χορηγηθεί το φεστιβάλ από το ΚΕΕΛΠΝΟ ή η άλλη ερώτηση της αναγνώστριας από σπόντα πώς συνάδει η συνέντευξη του σκηνοθέτη της εν λόγω ταινίας με "το (δήθεν)" ενδιαφέρον του 10% για τον HIV; Λες και μόνο τα της αναγνώστριας είναι τα αυθεντικά και όλοι οι άλλοι δήθεν!
Ή θα ακολουθήσει καμιά άλλη ερώτηση με πρόσχημα πάλι το κουίρ, τα γλωσσικά, τους σακάτηδες, τη ρούσαλκα, τον Καμίνη, την γκέι φοιτητική ομάδα του ΤΕΙ Καστοριάς και ξέρω γω ποια άλλη άποψη του 10% θα χαρακτηρίσετε προϊόν συναλλαγής και σκοτεινών συμφερόντων επειδή τυχαίνει να διαφωνεί με τη δική σας;

Load: Μην μπερδεύουμε λοιπόν τα 2 πράγματα. Η όποια σύνδεση ΚΕΕΛΠΝΟ-επιχειρήσεων της cyber είναι ένα θέμα και αν έχουν εμπλακεί κρατικά χρήματα οφείλει να διερευνηθεί, να υποστούν κυρώσεις οι υπέυθυνοι και να επιστραφούν τα χρήματα. Η παρουσιάση του φεστιβάλ από το 10% είναι άλλο θέμα και έχει να κάνει με μια συζήτηση για το ποια είναι τελικά η ταυτότητα αυτού του περιοδικού και αν έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα, πχ. αν ενδιαφέρεται και μάχεται για την ενημέρωση του έλληνα γκέι γύρω από τον ιο, απλά αναρωτιόμαστε για ποιό λόγο αυτή η προσκόλληση με ό,τι κάνει η cyber, ακόμα κι όταν αυτή παίρνει ανοιχτά θέση μέσα από το φεστιβάλ της περί bareback και λοιπών μετα-πορνό νεωτερισμών.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ διαχειρίζεται κρατικά λεφτά, με συγκεκριμένες υποχρεώσεις.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι θεσμός, έχει αρχές και είναι ασύλληπτο να χορηγεί ένα live bareback show. Αν θέλει να εκτελέσει το έργο του μπορεί κάλλιστα να βρεθεί έξω από το φεστιβάλ και να ενημερώνει τον προσερχόμενο κόσμο, ώστε να ενημερωθεί και ο vavi. Όχι μέσα και μάλιστα ως χορηγός!!!!!!!!!!!!
Αυτό που θεωρείται τόσο αυτονόητο για σένα και τον vavi, ακούγεται στα αυτιά μας σαν να ζητούσαμε από τη Διεθνή Αμνηστία να χορηγήσει το επόμενο συνέδριο της Χρυσής Αυγής με σκοπό να ενημερώσει τον νεαρό κόσμο εκεί.Ή να ζητούσαμε από έναν κρατικό φορέα που να ασχολείται με τον ρατσισμό και διαχειρίζεται κρατικό χρήμα, να χορηγήσει ένα φεστιβάλ χουντοβασιλικών στο Αγρίνιο.
ΥΓ: δεν επιτίθεμαι σε κανέναν εδώ μέσα, άλλωστε αν διαβάσεις τα σχόλια των συμμετεχόντων στο φόρουμ αυτό...τα νεύρα και οι προσβολές, κυρίως απέναντι στα ιστολόγια που ασχολούνται με το θέμα, μάλλον από το άλλο στρατόπεδο προέρχονται...και είναι και κατανοητά...είναι η πρώτη φορά που στριμώχνονται

{}: εγώ δεν βλέπω κανένα στρίμωγμα, αλλά αν το στρίμωγμα σας κάνει να αισθάνεστε επιτελους επιδραστικοί (κακομεταφράζω το influentials, ας με διορθώσει κάποιος από εσάς που, ως γνωστόν, μιλάτε τα μόνα σωστά ελληνικά στον ελληνικό γκέι χώρο), με γεια και με χαρά.
Πάρα πολύ ωραία διατυπώνεις την άποψή σου. Ότι για σένα είναι ασύλληπτο το ΚΕΕΛΠΝΟ να χορηγεί ένα φεστιβάλ, που σε ένα μέρος του περιλαμβάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις (μην το πούμε bareback και συνεχίσει να μας κατηγορεί ο Μπλόγκερ ότι το γράφουμε επίτηδες αγγλικά για να μην καταλαβαίνει ο κόσμος). Πολύ ωραίες και οι μεταφορές με τους χουντοβασιλικούς και τη διεθνή αμνηστία και το άλλο με τις φώκιες. Για τον vavi όμως, ίσως και για άλλους, δεν είναι ασύλληπτο. Επίσης, το 10% έχει απαντήσει ξεκάθαρα ότι ενημέρωσε για το φεστιβάλ της cyber όπως ενημερώνει για όποια γκέι ενδιαφέροντος εκδήλωση ενημερώνεται το ίδιο -όπως εξάλλου πολλά μπλογκ έχουν ενημερώσει για φεστιβάλ της cyber στο παρελθόν. Έχει επίσης απαντήσει ότι σε αντίθεση με άλλους -προς τους οποίους, περιέργως πως, δεν στρέφονται τα βέλη των δυο - τριών γνωστών μπλόγκερ- δεν υπήρξε χορηγός του φεστιβάλ, ούτε τώρα ούτε ποτέ, και πως καμία οικονομική συναλλαγή δεν έχει μαζί του.
το περιοδικό έκρινε ότι είχε κάτι να πει - όχι το σεξ χωρίς προφυλάξεις, ασφαλώς, σ'αυτό το θέμα, ξαναλέω την προσωπική μου γνώμη, το περιοδικό θα έπρεπε να διαχωρίσει τη θέση του- αλλά ο,τιδήποτε έχει να πει μια ταινία μεταπορνό. Σε κάποιους φαίνεταιμπουρδολογία, σε άλλους λέει κάτι. Ε, δεν πειράζει, ας μην συμφωνούμε όλοι σ'αυτή τη ζωή. Αρκεί να μην γινόμαστε υστερικοί.
ΥΓ. Εγώ δεν βλέπω ιδιαίτερα νεύρα και προσβολές απέναντι στα συγκεκριμένα ιστολόγια, τουλάχιστον τίποτα που να συγκρίνεται με την εμπάθεια και την εκστρατεία προσβολών κατά του 10% και προσωπικά του εκδότη του, στην οποία συνεχίζουν και αυτή τη φορά να επιδίδονται τα συγκεκριμένα ιστολόγια, όπως το κάνουν συστηματικά και εξακολουθητικά από το Δεκέμβρη του 2008. Ένα χαρακτηρισμό περί συνωμοσιολογίας διαβάζω ο οποίος είναι περιγραφικός και, γνώμη μου, απολύτως δικαιολογημένος.

Daffy: Χαίρομαι που τελικά και εσύ συμφωνείς ότι ο χειρισμός ήταν λάθος. Ίσως διαφωνείς για την σημασία του λάθους ή έχεις άλλο σκεπτικό. Δεν έχει σημασία. Ας συμφωνήσει και το 10% ότι ο χειρισμός ήταν λάθος και ότι το πραγματικό περιστατικό ήταν απαράδεκτο και ας σταματήσει κάθε μελλοντική αναφορά κ συνεργασία με τους "παραγωγούς" όχι βέβαια σαν τιμωρία επειδή κάποιοι κρανιωθήκαμε (δικαίως ή μη), αλλά για να δείξει έμπρακτα την αποδοκιμασία του σε όσους διαφημίζουν το ακάποτο σεξ ως "καλή πρακτική".

Dunderhead: Να'ταν η ζήλεια ψώρα, αυτό έχω να πω εγώ.

{}:το controversial που επισημαίνει το 10% στην απάντησή του για τη συνέντευξη με το σκηνοθέτη είναι, προφανέστατα, όχι το θέμα του πολύ μεγάλου κινδύνου μετάδοσης HIV μέσω του σεξ χωρίς προφυλάξεις, τον οποίο άλλωστε έχει χιλιοεπισημάνει το 10%, αλλά το θέμα της προβολής σεξ χωρίς προφυλάξεις στο πορνό.
το 10% πρέπει, ξαναλέω την προσωπική μου γνώμη, να διαχωρίσει τη θέση του σε ό,τι αφορά το σεξ χωρίς προφυλάξεις που δείχνει η ταινία, αλλά φυσικά να μη σταματήσει τις αναφορές και τη συνεργασία με τους δημιουργούς της, οι οποίοι, κατά τη γνώμη μου, αδικούνται όταν αναφέρονται μόνο ως "διαφημιστές" του ακάποτου σεξ ως "καλής πρακτικής". Παρόλο που η ταινία θα έπρεπε να προειδοποιεί τους θεατές της για τους κινδύνους του σεξ χωρίς προφυλάξεις, είναι πολύ περισσότερα από το σεξ χωρίς προφυλάξεις. Ούτε σ'αυτό είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε, πρέπει, όμως, επιτέλους να σεβόμαστε το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη χωρίς να λοιδωρούμε όσους την έχουν.
οι περισσότεροι είμαστε γνωστοί στη χώρα (ξέρεις: τα συγκοινωνούντα δοχεία, τα οποία παρεμπιπτόντως μια χαρά τα βρίσκω, πάντα με γοήτευαν στη φυσική, τα προτιμώ από τους ακοινώνητους δοκιμαστικούς σωλήνες, αν και οι εκρήξεις στους τελευταίους είναι πιο εντυπωσιακές)

Daffy: Δεν θέλω να σε πληγώσω αλλά το θέμα είναι controversial μόνο για σας. Για τους οπαδους του safe sex δεν είναι καθόλου controversial.
Λυπάμαι αλλά όταν χάνονται ζωές εξαιτίας της αδυναμίας του κράτους να χρηματοδοτήσει πολιτικές και στρατηγικές από το ΚΕΕΛΠΝΟ το να κάτσουμε να συστήνουμε επιτροπές και ομίλους σκέψης που θα εισηγηθούν σκέψεις σε μια υποεπιτροπή για το αν το δημόσιο ακάποτο πορνό είναι ορθό, είναι πολυτέλεια που δεν την έχουμε. Μπορείς λοιπόν να αναρωτιέσαι εάν είναι controversial issue όσο θες, όπως μπορείς να ανακαλύψεις πάλι και τον τροχό και την φωτιά, για μας αυτά είναι θέματα προ πολλού ξεκάθαρα.
Δύο στάσεις υπάρχουν, ή καταδικάζεις την δημόσια προβολή ακάποτου πορνό και απομονώνεις τους εμπλεκόμενους ή την συμμερίζεσαι και εμπλέκεσαι. Απλά είναι τα πράγματα. και σεις με πολιτικαντισμούς και πολυ΄μπλα μπλά υιοθετείτε την δεύτερη στάση, όπως ξεκάθαρα φαίνεται

Load: Θα μπορούσα να απαντήσω στα όποια επιχειρήματά σου και να συνεχίσω το διάλογο. Αλλά, για κάποιο λόγο, προτιμάς να κάνεις μια προσωπική επίθεση με προσβολές απέναντι σε ένα άτομο που, πίστεψέ με, αποκλείεται να γνωρίζεις.
Είναι ολοφάνερο επίσης πως δεν έχω καμία σχέση με τα ιστολόγια που τόσο σε εκνευρίζουν, αν και θα ήταν τιμή μου, όπως εσύ γουστάρεις όπως λες τα "συγκοινωνούντα δοχεία του χώρου". Άλλωστε το κατεστημένο στην Ελλάδα γενικά και όχι μόνο στον γκει χώρο ορίζεται από συγκοινωνούντα δοχεία και πολλοί θα συμμεριστούν την άποψή σου.

{}: Και μην ανησυχείς: κι αν δεν το παραδέχονται, συγκοινωνούντα δοχεία είναι και τα συγκεκριμένα μπλογκ. Συγκοινωνούντα μεταξύ τους, ενίοτε και με άλλους. Ε, καμιά φορά για διάφορους λόγους κλείνει η στρόφιγγα μεταξύ των δοχείων και ζορίζεται το περιεχόμενο και πάει να εκραγεί από την πίεση. Από αυτή την άποψη, μπορούμε να ευχαριστήσουμε τη cyber που δίνει την ευκαιρία στις βαλβίδες έτσι να ξελασκάρουν λίγο.

Dunderhead: Λες και δε ξέρουμε ότι 2 μπλογκς είναι οι ορκισμένοι εχθροί του 10%. Ούτε καν μπαίνουν στον κόπο να κρύψουν τη ζήλια τους. Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και δεν την αφήνει η χαρά της. Τι ζόρι τραβάνε; Μα νοιάζονται για τα δικαιώματά μας, ενώ το κακό 10% κοιτάζει να πλουτίσει ή να δοξαστεί, σωστά; Αντιθέτως άλλοι αγνοί σούπερ ήρωες θέλουν μονάχα να σώσουν εμάς τους γκέι - οποία αυταπάρνηση!

Daffy: Και γω στα νιατα μου πέρασα από την αριστερά, αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι κάποια πραγματα είναι σαν την μαλακία, αν δεν τα κόψεις στη κατάλληλη ηλικία σε χαλάνε...Οπότε άσε τους πολιτικαντισμούς και τις αφαιρετικές μπουρδολογίες που αποπροσανατολίζουν.
Το ότι δεν καταδικάζετε και κυρίως ότι δεν αποξενώνετε όσους διαφημίζουν εμμέσως το ακάπωτο σεξ δια της δημόσιας προβολής σημαίνει για μένα ή ότι συμφωνείτε με αυτούς ή ότι σας ενώνουν κοινά συμφέροντα. Και επειδή η προσπάθεια που έχει κάνει το 10% καθώς και τα μισόλογα που ακούγονται δείχνουν ότι δεν συμφωνείτε με αυτούς, φαντάζομαι ότι κατ' ανάγκην σας ενώνουν άλλα κοινά.

Vavi: Ενα φεστιβαλ πορνογραφιας και λάιβ σεξ σοους ειναι καλα για την ελλαδα , γιατι προχωρουν την κοινωνια ενα βημα παραπερα, ειδικα σε θεματα ταμπου. Επισης οτι το κεελπνο συμμετεχει σε τετοιες εκδηλωσεις ειναι επισης θετικο

Daffy: Δεν μου είναι σαφές ποιο ταμπου σπάει όταν στα περίπτερα κρέμονται κάθε είδους τσόντες και οταν το λαιβ σεξ, ανεξαρτήτως φύλλου, είναι γεγονός που δεν προκαλεί σε κανέναν εντύπωση. Από τα κωλόμπαρα των str8, μέχρι σε club και saunes των γκει. Ποιο ακριβώς αστικό μύθος διαλύει; Όσο για το πάει την κοινωνία μπροστά καλύτερα να μη το σχολιάσω

Ως πρώην ακτιβιστής της Greenpeace, και δεν εννοώ συνδρομητικό μέλος, να σε πληροφορήσω ότι το μόνο που δεν θα κάναμε θα ήταν να μοιράζουμε φυλλάδια! θα πηγαίναμε όχι για να συζητήσουμε το αυτονόητο αλλά να σταματήσουμε επιτόπου την φαλαινοθηρία. Μην εικοτολογείς εάν δεν γνωρίζεις...

Vavi: Ολα αυτα λοιπον πανε μαζι , και τα πράιντ, και οι εκπροσωποι σε πανελ εκπομπων, και οι διαμαρτυριες , και τα φεστιβαλ , και τα σοου, και οι σειρες με γκει πρωταγωνιστες στην τηλεοραση, οχι ολα με την ιδια σπουδαιοτητα φυσικα...

ANSWER: Ναι, γιατι η διοργάνωση ενός τσοντο φεστιβάλ ανοίγει τα μάτια και δεν διαιωνίζει ένα κλασικό στερεότυπο για τους γκέι...και μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση του γκέι που ενδιαφέρεται μόνο για ό,τι έχει να κάνει με σεξ και θεωρεί σούπερ ουάου το σεξ χωρίς προφυλάξεις.
Γιατί οι διοργανωτές αυτό ακριβώς είχαν υπόψη τους, να μας ανοίξουν τα μάτια, και ουδόλως να τα κονομήσουν και να επενδύσουν στην εμπορευματοποίηση και στις επιταγές κάθε ηλίθιας μόδας.
Γιατί το κεελπνο, όλα αυτά αναγνώρισε και αποφάσισε να στηρίξει το φεστιβάλ.

Daffy: Επί της ουσίας, μετά από τόσες αντιδράσεις εδώ κ υποθέτω κ αλλού το 10% εξακολουθεί δια της σιωπής να κάνει την πάπια..
Ακόμα δεν έχει ανασκευάσει την "controversial" σκεπτική του και ακόμη δεν έχει καταδικάσει το γεγονός την δημόσιας προβολής ακάποτου σεξ. Περί απομόνωσης δε των υπευθύνων ούτε λόγος.

{}:Ο δυισμός σου σ’οδηγεί σε εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα, αλα Μπους: είστε μαζί μας ή εναντίον μας. Καλοί και κακοί, εμείς και οι άλλοι - συζήτηση κομμένη. Δικαίωμά σου, βέβαια. Το σημείο όμως που ξεπερνάς τα όρια του διαλόγου, όπως ενορχηστρωμένα και συστηματικά κάνουν και οι συγκεκριμένοι άλλοι της ομάδας σου (σύμφωνα με τη δική σου δυιστική κατάταξη) είναι ότι ποινικοποιείς και συκοφαντείς τη διαφορετική άποψη, χαρακτηρίζοντάς την υποβολιμαία, παπατζίδικη, μπούρδα, εκ του πονηρού και ξέρω γω τι άλλο. (…)
Εγώ προσπάθησα να δείξω γιατί τα επιχειρήματα και οι ειρωνείες οι δικές σου εδώ μέσα και αλλού, δεν στέκουν. Να είχες διαφορετικά επιχειρήματα εξαρχής να μην αναλώνομαι σε καυγά - είχα καμιά όρεξη νομίζεις ν'απαντάω σε μαλακίες;
Αν θέλεις τη δική μου: ΑΝ στην τσόντα και στο φεστιβάλ αναφέρονταν ξεκάθαρα ο κίνδυνος από το σεξ χωρίς προφυλάξεις καθώς και ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα από τους συμμετέχοντες στο λάιβ σεξ σόου να μη μολυνθούν, κάτι που δεν έγινε, η χορηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ θα ήταν συζητήσιμη, αλλά νομίζω στα όρια του επιτρεπτού.
Η συνέντευξη του Ευαγγελίδη θα έπρεπε να συνοδεύεται με την ίδια προειδοποίηση για το σεξ χωρίς προφυλάξεις και τους κινδύνους του για τη μετάδοση HIV. Κατά τα άλλα, καλώς έγινε και παρουσιάστηκε η συνέντευξη, γιατί η τσόντα του Ευαγγελίδη και η ίδια η άποψη του σκηνοθέτη γι'αυτή ήταν θέμα που αφορά τους αναγνώστες του 10%.

Vavi: το φετιβαλ ηταν στρειτ και γκει πορνογραφιας!
Και οι στρειτ και οι γκει βλεπουν τσοντες!
Ειναι απολυτα θεμιτο και ανθρωπινο!
Δε θα αρνηθουμε την αληθεια, προσπαθωντας να γινουμε οι καλοι γκει που θα τους χαιδεψουν αφου τους εγκρινουν οι στρειτ, και ετσι θα τους δωσουν και κανα δικαιωματακι!
Αυτο ξεφευγει τελειως απο την κριτικη του θεματος κεελπνο, και δειχνει απλως κακοβουλια, και για μενα εσωτερικευμενη ομοφοβια.... περαστικα σας , αλλα χωρις να μας πρηζετε τα αρχιδια!

ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ

Δεχόταν απειλές για τη ζωή του
Υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων δολοφονήθηκε στην Ουγκάντα
Ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στην Ουγκάντα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, λίγους μήνες μετά τη δημοσιοποίηση προσωπικών του στοιχείων από εφημερίδα.
Ο Ντέιβιντ Κάτο όπως και δεκάδες άλλοι είχαν δει το όνομά του, τη φωτογραφία του και τη διεύθυνσή του να δημοσιεύεται σε εφημερίδα. Το δημοσίευμα είχε τίτλο «Κρεμάστε τους!»
Η ομάδα ακτιβισμού όπου συμμετείχε ο Κάτο ανέφερε ότι αυτός είχε δεχτεί απειλές κατά της ζωής του μετά το δημοσίευμα.
Κατά της εφημερίδας είχε κινηθεί δικαστικά ο Ντ.Κάτο και είχαν πετύχει την απόσυρσή της με το αιτιολογικό της παραβίασης της ιδιωτικότητας.
Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στην Ουγκάντα και μπορεί να επιφέρει ποινή φυλάκισης 14 ετών. Πρόσφατα βουλευτής πρωτοστάτησε σε καμπάνια αύξησης των ποινών.
Η αστυνομία, αναφέρει το BBC, έχει συλλάβει τουλάχιστον έναν ύποπτο, ωστόσο δεν συνδέει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων με την ακτιβιστική δραστηριότητά του Κάτο. Άλλος ένας ύποπτος καταζητείται.
Οι ΗΠΑ είναι «σοκαρισμένες και λυπημένες» από την δολοφονία του Ντέιβιντ Κάτο, δήλωσε σε μήνυμα στο Twitter ο Τζόνι Κάρσον, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις αφρικανικές υποθέσεις (in.gr, 27-1-2011)

27.1.11

DORITOS. ΔΥΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΧΑΖΟΥΝ

Συμβολή στην ορατότητα των ομοφυλοφίλων ή αναπαραγωγή ομοφυλοφοβικών στερεοτύπων;
Τα Doritos κατάφεραν με δυο διαφημίσεις τους για το Super Bowl να διχάσουν την λοαδ κοινότητα στις ΗΠΑ.
Εσείς τι γνώμη έχετε;




The company behind Doritos says it is not promoting a pair of gay-themed ads, and is looking into whether it can have them taken down.
The internet has been buzzing for the last day or so with two 30-second videos that appear to be ads for Doritos snack chips. Both ads feature gay themes, and hinge on the idea that Doritos are so delicious, they might make an otherwise straight man engage in activities that make him seem gay to others, with the intent of creating humorous results.
(opposingviews.com)

THE GENEROUS JEFFERSON BARTLEBY JONES - A TALE OF TWO DADDIES - DADDY, PAPA AND ME

Generous Jefferson Bartleby Jones is a story told in rhyming verses about young Jeff and his two fathers. Jeff has a lot to feel good about because of the four days out of the week he spends with his dads, they always find exciting things to do like hiking, farming, horseback riding, or taking trips to the zoo. Jeff's best friends, Chad and Kim, don't feel as lucky as Jeff because they have only one dad each. Jeff generously loans out his dads, sometimes to Kim and other times to Chad. Accidentally, he loans both dads out on the same day and is left alone.

A Tale of Two Daddies is a playground conversation between two children. The boy says he heard that the girl has two dads. The girl says that is right. She has Poppa and Daddy. True to a child’s curiosity, practical questions follow. “Which dad helps when your team needs a coach? / Which dad cooks you eggs and toast?” To which she answers: “Daddy is my soccer coach. / Poppa cooks me eggs and toast.” It becomes clear that the family bond is unburdened by any cultural discomforts.


Daddy, Papa and Me
. Daddy helps me paint the sky. Papa helps me bake a pie. Rhythmic text and illustrations with universal appeal show a toddler spending the day with its daddies. From hide-and-seek to dress-up, then bath time and a kiss goodnight, there's no limit to what a loving family can do together.

ΤΟ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΙΜΑ 9. ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

An Increasing Number of Countries Have Reformed MSM (man who has had sex with another man) Policies
An increasing number of countries have begun to review their MSM bans and to consider less restrictive policies for gay and bisexual men.
Argentina, Australia, France, Hungary, Italy, Japan, Russia, South Africa, Sweden and Spain have all revised their policies in recent years. In May 2008, the Russian Ministry of Health and Social Development repealed a ban that explicitly prohibited gay individuals from donating blood.
The countries with one-year and fiveyear MSM deferral policies are listed in the sidebar; Italy, Spain, and France defer donors solely based on high-risk behavior, not on a donor’s history of MSM behavior.
Additionally, the United Kingdom, which currently employs a more restrictive policy than the United States, prohibiting any man who has ever had sex with another man, regardless of when that sexual activity took place, recently considered reforms to its policy.
These reforms are attributable to both a concern that the ban is ineffective and discriminatory, as well as a critical need in many countries for an increased blood supply.

Countries that have lifted the ban on MSM donors:
■ Russia
Six-month deferral for MSM donors:
■ South Africa
One-year deferral for MSM donors:
■ Argentina
■ Australia
■ Hungary
■ Japan
■ Sweden
Five-year deferral for MSM donors:
■ New Zealand
Donors screened for high-risk sexual practices rather than MSM behavior:
■ Italy
■ Spain
■ France

Απόσπασμα από:
A DRIVE FOR CHANGE: REFORMING U.S. BLOOD DONATION POLICIES
A Report by Gay Men’s Health Crisis (2/2010)
http://www.gmhc.org/files/editor/file/a_blood_ban_report2010.pdf

Η "ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ" ΘΑ ΔΩΣΗ 8.000 ΛΙΡΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΛΙΜΠΕΡΑΤΣΕ


Εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 6/1959

26.1.11

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ


Νέα στοιχεία για την επικινδυνότητα της νυχτερινής οδήγησης
Η νυχτερινή οδήγηση για πάνω από δύο-τρεις ώρες χωρίς διάλειμμα είναι εξίσου επικίνδυνη με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Αν ένας οδηγός οδηγεί για περισσότερες από δύο, το πολύ τρεις, ώρες το βράδυ, χωρίς διακοπή για ξεκούραση, είναι σαν να οδηγεί μεθυσμένος, σύμφωνα με μια νέα ολλανδογαλλική επιστημονική έρευνα, η οποία προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Ουτρέχτης και του Μπορντό, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο εξειδικευμένο επιστημονικό περιοδικό για θέματα ύπνου «Journal of Sleep Research», σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», έκαναν πειράματα με 14 υγιείς οδηγούς ηλικίας 21 έως 25 ετών, οι οποίοι οδηγούσαν το βράδυ, υπό την παρουσία και εποπτεία επιτηρητή, για δύο έως οκτώ ώρες, με σταθερή ταχύτητα 130 χλμ., στην μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας.
Η έρευνα (οι εθελοντές οδηγοί βιντεοσκοπούνταν συνεχώς) έδειξε ότι μετά από μόλις δύο ώρες στο τιμόνι, οι οδηγοί έκαναν τα ίδια λάθη που θα έκαναν αν είχαν ποσότητα 0,05% αλκοόλ στο αίμα τους. Στις τρεις ώρες, η απόδοση τους στην οδήγηση είχε πέσει και άλλο, που αντιστοιχούσε σε ποσότητα αλκοόλ 0,08% στο αίμα, ενώ στις 4,5 ώρες τα λάθη από την κούραση αναλογούσαν σε αλκοόλ 0,10%.
«Οι οδηγοί θα πρέπει να παίρνουν πολύ στα σοβαρά τη νύστα τους στο τιμόνι, καθώς αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες δυστυχημάτων στους δρόμους. Δυστυχώς όμως δεν συνειδητοποιούν μερικές φορές τη νύστα τους, την μειωμένη εγρήγορση και την έλλειψη αντανακλαστικών. Διάφορα πράγματα, όπως η ακρόαση δυνατής μουσικής ή το άνοιγμα του παραθύρου, δεν βοηθούν ιδιαίτερα. Αυτό που συστήνουμε, είναι να μην οδηγούν συνεχόμενα τη νύχτα πάνω από δύο ώρες», ανέφεραν οι ερευνητές και εισηγούνται ότι αυτό το όριο θα πρέπει να θεσμοθετηθεί επισήμως από τις εθνικές νομοθεσίες, ώστε να περιοριστούν οι θάνατοι και τα δυστυχήματα, κυρίως στις εθνικές οδούς.
Εκτιμάται ότι περίπου το ένα πέμπτο όλων των ατυχημάτων στους δρόμους οφείλεται στη νύστα (αν και, εκ των πραγμάτων, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί με ακρίβεια ένα τέτοιο ποσοστό). Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας στους τρεις οδηγούς παραδέχεται πως οδηγεί νυσταγμένος το βράδυ, ενώ στους τρεις στους τέσσερις ότι οδηγούν κουρασμένοι.
Στην πράξη, οι περισσότεροι οδηγοί οδηγούν περισσότερο από τρεις ώρες συνεχόμενα τη νύχτα, ενώ κανονικά, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα έπρεπε να σταματούν κατά καιρούς για να πιουν ένα καφέ ή ακόμα και για να πάρουν έναν υπνάκο.
Αντίθετα με την μέτρηση της κατανάλωσης αλκοόλ, η Τροχαία δεν έχει αντίστοιχο τρόπο να διαπιστώσει το βαθμό κόπωσης και νύστας ενός οδηγού.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ELTON JOHN ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ

Elton John: "As a gay man, I think I have it all. I have a wonderful career,
a wonderful life. I have my health, I have a partner of 17 years and I have a son.
And you know what, I don't have everything, because I don't have
the respect of people like the church, and people like politicians
who tell me that I am not worthy or that I am 'less than' because I am gay."

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΕΤΣΙ!


http://borngaybornthisway.blogspot.com/
A photo/essay project for gay adults (male and female) to submit pictures from their
childhood (roughly ages 2 to 12) - with snapshots that capture them, innocently,
showing the beginnings of their innate LGBT selves. It's OUR nature, our TRUTH!