23.7.11

ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ...


Θέλουμε να βρούμε ερωτικό σύντροφο, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει με φλερτ σε επίπεδο φιλικής παρέας, στον κοινωνικό περίγυρο της γειτονιάς ή στους χώρους εργασίας και σπουδών. Γι’ αυτό καταφεύγουμε σε άλλους τρόπους γνωριμιών, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αυτός που θα συναντήσουμε θα είναι gay και δε θα κινδυνεύσουμε να μας χλευάσουν ή να μας επιτεθούν. Τότε, λοιπόν, οι ομοφυλόφιλοι του κόσμου της εργασίας διαπιστώνουμε πως δεν έχουμε τις ίδιες δυνατότητες για γνωριμίες σε σχέση με τους εύπορους gay, αφού πολλοί από τους τρόπους gay γνωριμιών απαιτούν μια -έστω στοιχειώδη- οικονομική άνεση. Πώς να πηγαίνει συχνά κάποιος και κάποια στα gay και lesbian bar, τις gay σάουνες ή τις gay κρουαζιέρες, όταν δεν έχει την οικονομική δυνατότητα; Στην ουσία ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να κάνει ερωτικές γνωριμίες ένας χαμηλόμισθος ή άνεργος ομοφυλόφιλος είναι κυρίως το ίντερνετ, αλλά και τα συγκεκριμένα πάρκα που γίνεται gay φλερτ. [...]

ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ:
ΠΑΡΚΑ ΑΘΗΝΑΣ
• Ζάππειο: Κατά τις νυχτερινές κυρίως ώρες.
• Πεδίο του Άρεως: Οι γνωριμίες γίνονται γύρω από το Άγαλμα της Αθηνάς, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

* Και για τα δύο πάρκα γίνονται κατά καιρούς καταγγελίες για κλοπές και επιθέσεις. Επίσης η αστυνομία «επισκέπτεται» το χώρο, παρενοχλώντας τους ομοφυλόφιλους με την πρόφαση της εξακρίβωσης στοιχείων. Άρα πρόκειται για κάπως επικίνδυνα μέρη.

ΠΑΡΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
• Νέα Παραλία: Το βασικό σημείο που μαζεύονται ομοφυλόφιλοι άνδρες είναι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής μετά τις 9 το βράδυ και έως πολύ αργά (δίπλα στο Μακεδονία Παλλάς). Επειδή όμως στο συγκεκριμένο πάρκο γίνεται πού και πού έλεγχος για… εξακρίβωση στοιχείων, εδώ και χρόνια οι gay γνωριμίες έχουν επεκταθεί πλέον σε όλο το μήκος της Νέας Παραλίας, τόσο στα πάρκα όσο και στο πλακόστρωτο, αλλά και στο πεζοδρόμιο της παραλιακής λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου. Eιδικά στο πλακόστρωτο της παραλίας και στα πάρκα Σκύλων και Φωκά κυκλοφορεί και πάρα πολύς κόσμος άσχετος με gay γνωριμίες (κυρίως Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο), επομένως υπάρχει μια στοιχειώδης αίσθηση ασφάλειας απέναντι στην παραβατικότητα και στην αστυνομία. Και στην περίπτωση που πέσεις σε κάποιον γνωστό σου, δεν καρφώνεσαι ότι είσαι gay, αφού έχεις την καβάντζα ότι η παραλία δεν είναι μόνο gay μέρος. (...)
• Σιδηροδρομικός Σταθμός: Γνωριμίες γίνονται το βράδυ πίσω από το Σιδ. Σταθμό, στην οδό Μαργαροπούλου. Ωστόσο, στο Σταθμό δε μαζεύεται πια πολύς κόσμος για φλερτ. Χρειάζεται πολλή προσοχή σε αυτό το μέρος. (...)

* Σε όλα τα πάρκα Αθήνας και Θεσσαλονίκης καλό είναι να έχει κανείς την ταυτότητα μαζί του…

Η ταξική διάσταση της gay συνειδητοποίησης και των gay γνωριμιών



*******


Να σημειώσουμε, πάντως, ότι αρνητικοί προς τους δημόσιους χώρους συνάντησης και γνωριμίας των ομοφυλοφίλων (πάρκα, πάρκινγκ, πλατείες κλπ) είναι τα διάφορα «έντυπα» και μεσάζοντες, αφού δεν προσπορίζονται απ’ αυτούς διαφημιστικά έσοδα, πολλοί επιχειρηματίες, που θεωρούν ότι τα μέρη αυτά λειτουργούν ανταγωνιστικά προς τα συμφέροντά τους, οι τοπικές κοινωνίες, παραδοσιακά ομοφυλοφοβικές, και οι δημοτικές αρχές, ανεξαρτήτως κομματικού προσανατολισμού.
Βεβαίως, για χάρη της αλήθειας, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η αδιαφορία κάποιων από εμάς να διατηρήσουμε την καθαριότητα του χώρου και να σεβαστούμε ένα μίνιμουμ κανόνων συνύπαρξης με τους άλλους χρήστες του λειτουργεί αποτρεπτικά για πολλούς και προσφέρει λογικές δικαιολογίες σε όσους είναι αντίθετοι, ιδιαιτέρως στις περιπτώσεις που συνυπάρχει η επιβάρυνση από την πορνεία και την παραβατικότητα που πάντοτε τη συνοδεύει.
Στις μέρες μας, οι ασφαλέστεροι δημόσιοι χώροι γνωριμιών εξακολουθούν να είναι οι γκέι παραλίες, πανέμορφες αν και συνήθως σχετικά δυσπρόσιτες και χωρίς πολλές «ανέσεις», σε συρρίκνωση όμως κι αυτές, λόγω του σνομπισμού των νεώτερων, «καλομαθημένων» ομοφυλοφίλων και της επεκτατικής διάθεσης των ετεροφυλόφιλων φυσιολατρών.

4 σχόλια:

gay super hero είπε...

Είχαμε ξανασυζητήσει αυτό το θέμα εδώ και εδώ

Χρήστος είπε...

Υπάρχει και η παραλία Καλόγρια (ή σωστότερα ένα τμήμα της) 45 χλμ μακρυά από την Πάτρα.

e-Lawyer είπε...

Επιβάρυνση από την πορνεία= δεν συμφωνώ με το αρνητικό πρόσημο. Οι εργαζόμενοι δεν είναι βάρος, ούτε πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιο. Η γενίκευση είναι αυθαίρετη και ισοπεδωτική.

erva_cidreira είπε...

Οι εργαζόμενοι δεν είναι βάρος, ούτε πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιο.

Σίγουρα τέτοιου είδους γενικεύσεις είναι αυθαίρετες και ισοπεδωτικές για τους εργαζόμενους.
Ιδιαιτέρως όταν όλοι μας γνωρίζουμε ότι, στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται συνήθως για ευκαιριακή, παράνομη και υγειονομικά ανεξέλεγκτη ανδρική πορνεία.