5.7.11

"ΟΧΙ" ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ


Αλλού να πάνε οι γάμοι των ομοφυλοφίλων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου.. μετά την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου του Πάγου..
irakliotikosteki.blogspot.com, 4/7/2011
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο Δήμος Χερσονήσου μέσω επίσημου ενδιαφέροντος που είχε εκδηλωθεί, για την τέλεση πολιτικών γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων ζευγαριών και εξέταζε σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο εκτιμώντας ότι οι ξενοδόχοι θα διεύρυναν σημαντικά το πελατολόγιό τους .
Ο Δήμαρχος Χερσονήσου όπως είναι γνωστό γι αυτό το θέμα είχε δηλώσει: «Ως δημοτική Αρχή έχουμε το χρέος να εξετάσουμε σοβαρά κάθε αίτημα που υποβάλλεται νομίμως. Ηδη έχω δώσει κατεύθυνση και οδηγίες στους νομικούς μας συμβούλους, να δουν το ισχύον νομικό πλαίσιο και την ευρωπαϊκή Συνθήκη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως επικαλούνται και στο αίτημά τους. Και μετά από πολύ σκέψη και διερεύνηση όλων των πτυχών, θα αποφασίσουμε».
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τελικά πως δεν θα γίνονται γάμοι ομοφυλοφίλων στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου μετά την γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που έκρινε ότι αυτό είναι παράνομο αφού δεν επιτρέπεται από την ελληνική νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: