17.7.17

"ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ" ΤΟ ΦΥΛΟ

Καταργείται ο χαιρετισμός «κυρίες και κύριοι» στο Μετρό του Λονδίνου 
skai.gr, 13/7/2017 
Ο εμβληματικός, εδώ και πολλά χρόνια χαιρετισμός «καλημέρα σας κυρίες και κύριοι» που απηύθυνε το Μετρό του Λονδίνου και το προσωπικό του στους πολίτες σε λίγο καιρό θα είναι παρελθόν όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που τον διαχειρίζεται Transport for London (TfL) 
Η εταιρεία είπε στο προσωπικό να αντικαταστήσει τον χαιρετισμό με τον χαιρετισμό «Καλημέρα σε όλους» που είναι διαφυλικά ουδέτερος. 
Η TfL δικαιολόγησε αυτή της την κίνηση αναφέροντας ότι στόχος της είναι διασφαλίσει πως όλοι οι επιβάτες, ανεξαρτήτως φύλου ή ερωτικών προτιμήσεων, αισθάνονται «ευπρόσδεκτοι». 
Η αναθεωρημένη διατύπωση θα εφαρμοστεί σε όλες τις νέες προκαταγεγραμμένες ανακοινώσεις που έγιναν στο δίκτυο μεταφορών της πρωτεύουσας. 
Η ΛΟΑΤ οργάνωση Stonewall χαιρέτισε την απόφαση, την οποία υποστήριξε και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν. 
Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι Βρετανοί που δυσφορούν, κάνοντας λόγο για νίκη όχι των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά της πολιτικής ορθότητας

1 σχόλιο:

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Ο χαιρετισμός "κυρίες και κύριοι" περιλαμβάνει ΟΛΑ τα φύλα.
Ο χαιρετισμός και οι προσηγορίες δεν διαμορφώνονται ούτε απευθύνονται σύμφωνα με τις ερωτικές προτιμήσεις των αποδεκτών.

Και αν οι εμπνευστές της κατάργησης του "κυρίες & κύριοι" είναι συμπαίκτες (και συνένοχοι) στο παραπλανητικό παιχνίδι Σάλα-Τραπεζαρία Ένα των δικαιωματιστών, και ως "ερωτικές προτιμήσεις" εννοούν τον σεξουαλικό προσανατολισμό, κάποιος να τους πληροφορήσει ότι οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι είναι είτε κυρίες, είτε κύριοι.

Ηλίθια επιχειρηματολογία για ηλίθιο ακροατήριο. Ούτε ο ΣυΡιζΑ δεν προβάλλει αυτού του επιπέδου επιχειρήματα προκειμένου να μας πείσει για την αναγκαιότητα των μέτρων που επιβάλλει και των νομοσχεδίων που επεξεργάζεται_λέμε_τώρα, και ψηφίζει.