23.7.17

BERLIN PRIDE 2017

Βερολίνο: Το Gay Pride γιόρτασε τη νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλόφιλων
skai.gr, 22/7/2017
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Βερολίνου, για να γιορτάσουν τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων που ψηφίσθηκε στα τέλη του Ιουνίου από το γερμανικό κοινοβούλιο, στο πλαίσιο του Gay Pride που διοργανώθηκε στην γερμανική πρωτεύουσα.
Η 39η «Christopher Street Day» (όπως είναι η αμερικανική ονομασία του Gay Pride που υιοθετήθηκε και από τους Βερολινέζους διοργανωτές) είχε ως θέμα τον αγώνα κατά της άκρας δεξιάς, αλλά οι περισσότεροι διαδηλωτές γιόρταζαν ταυτόχρονα τον νόμο που ψηφίσθηκε στις 30 Ιουνίου από τους Γερμανούς βουλευτές και επικυρώθηκε χθες από τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ, λίγες εβδομάδες αφού η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έκανε στροφή τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, αίροντας τις αντιρρήσεις της για τον γάμο των ομοφυλοφίλων.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, κυβερνητικός εταίρος των χριστιανικών ενώσεων, συμμάχησε με δύο κόμματα της αριστεράς στο γερμανικό κοινοβούλιο επιβάλλοντας μία ταχεία κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψήφιση του νόμου. Η ίδια η Αγγελα Μέρκελ ψήφισε κατά του νόμου επικαλούμενη το γερμανικό σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο «ο γάμος είναι η ένωση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα».
«Με τον γάμο για όλους κάναμε πραγματική πρόοδο, αλλά μένουν ακόμη πολλές καθημερινές διακρίσεις που είναι απαράδεκτες. Υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν, πρέπει να παραμείνουμε ορατοί, να παραμείνουμε παρόντες και για τον λόγο αυτόν διαδηλώνουμε, για να υπάρξει ακόμη περισσότερη ισότητα», έλεγε σήμερα ένας διαδηλωτής στο Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: