6.7.17

ΟΡΓΙΑ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ


Η αστυνομία του Βατικανού έκανε έφοδο σε ένα ομοφυλοφιλικό σεξουαλικό πάρτι με ναρκωτικά στο διαμέρισμα του βοηθού ενός από τους βασικούς συμβούλους του Πάπα Φραγκίσκου, σύμφωνα με μια νέα εκρηκτική έκθεση.
Ο Άγιος Πατέρας είναι “εξοργισμένος”, αφού το σπίτι, στο οποίο κατοικεί ο γραμματέας του Καρδινάλιου Francesco Coccopalmerio ο 50χρονος μονσινιόρ Λουίτζι Καπότσι, που είναι ο προσωπικός σύμβουλος για τα νομικά κείμενα του Πάπα, ανήκει στο Συνέδριο του Βατικανού για το Δόγμα της Πίστης, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης, αναφέρει η Ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.
Η αστυνομία κινητοποιήθηκε μετά από παράπονα που έκαναν κάποιοι γείτονες, λόγω έντονης φασαρίας. Οι αστυνομικοί, όπως έγινε γνωστό, «διέκοψαν» τον Καπότσι την ώρα που συμμετείχε σε ομοφυλοφιλικό όργιο, έχοντας καταναλώσει ποσότητα ναρκωτικών. Αργότερα αποδείχθηκε ότι χρησιμοποιούσε πολυτελές όχημα με πινακίδες του Βατικανού για να μεταφέρει τα ναρκωτικά στο διαμέρισμα, χωρίς να τον σταματήσει η αστυνομία. Η είδηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς ανάλογα οχήματα χορηγούνται μόνο σε ανώτερους ιεράρχες. Ο 50χρονος οδηγήθηκε στην ιδιωτική κλινική «Πίος 13ος», όπου του χορηγήθηκαν φάρμακα για να σταματήσει η δράση των ναρκωτικών, και ακολούθως τον έστειλαν σε απομόνωση σε μοναστήρι. Τώρα βρίσκεται στο Νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης, όπου ακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: