25.7.17

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΓΚΕΪ ΚΑΙ ΖΩΑ

Σειρά αντιδράσεων έχει προκαλέσει η είδηση ότι ξενοδοχείο της Καλαβρίας αρνήθηκε να φιλοξενήσει δυο ομοφυλόφιλους πελάτες, γράφοντας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι «στους χώρους του δεν γίνονται δεκτά ούτε ζώα ούτε γκέι».
Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο βρίσκεται σε θέρετρο της Καλαβρίας, στην Ιταλία και οι παραλήπτες του μηνύματος είναι δυο νεαροί άνδρες από την Νάπολη. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είχε συμφωνήσει στο να νοικιάσει μια σουίτα με πισίνα στο ζευγάρι, αλλά όταν κατάλαβε τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, έκανε πίσω.
«Είναι η πρώτη χρονιά που νοικιάζουμε τους χώρους μας, λυπάμαι αν μπορεί να μοιάσω άξεστος, αλλά δεν δεχόμαστε ζώα και γκέι», έγραψε χαρακτηριστικά.
Η κράτηση είχε γίνει μέσω της πλατφόρμας του διαδικτύου booking.com, την οποία οι δυο νέοι θέλησαν να πληροφορήσουν άμεσα για το συμβάν. Ακύρωσαν την κράτηση, και το θέμα πήρε ευρύτατες διαστάσεις.
«Μου ήρθαν αμέσως στο νου οι διώξεις του ναζισμού και του φασισμού, όταν πολλοί έμποροι έγραφαν ότι στα μαγαζιά τους δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε σκύλους και εβραίους», είπε ένας από τους δυο νέους. Πρόσθεσε, δε, ότι κανένας άνθρωπος, κανένας νέος, δεν πρέπει να νιώθει αποκλεισμένος και μη αποδεκτός. Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου εξέφρασαν, με τα σχόλιά τους, την οργή και την αποδοκιμασία τους.
Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων Arcigay της Νάπολης, ζήτησε να αποκλεισθεί το συγκεκριμένο ξενοδοχείο από όλες τις διαδικτυακές πύλες τουριστικού περιεχομένου, με την άμεση δραστηριοποίηση των αρμόδιων αρχών. Επίσης, ο γλωσσολόγος Μάσσιμο Αρκάντζελι, σχολίασε χαρακτηριστικά: «η υπόθεση είναι ασύλληπτη. Καλώς ήρθατε στην χώρα των νεάντερταλ».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: